Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

40 Tonluk Volvo Tır'ın Acil Durum Fren Testini İzlemek Gerçekten Korkunç


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

40 Tonluk Volvo Tır'ın Acil Durum Fren Testini İzlemek Gerçekten Korkunç

Volvo, uzun süredir araçlarının karıştığı sıfır çarpışmaya ulaşmak gibi yüksek bir hedefin lansmanını yapıyor. Otomobillerini ve kamyonlarını kazalarda mümkün olduğunca güvenli hale getirmeye yönelik önceki çabalarından, şimdi bunlardan tamamen kaçınmaya çalışıyor. Şirketin Acil Durum Frenli Çarpışma Uyarı sistemi bu hedefin bir parçası ve onu bir yarı kamyonda çalışırken görmek oldukça yoğun bir deneyim.

Şirket kısa süre önce, toplam 40 ton brüt ağırlığa tam olarak yüklenmiş bir kamyon ve treylerin videosunu yayınladı. Araç, Volvo'nun çarpışma uyarı sistemini acil frenleme tepkisini devreye sokma noktasına kadar test etmekle görevlendirildi ve hayal kırıklığına uğratmadı. Benzer sistemler, motosikletlerde bile endüstrinin her yerine yayılıyor ve arkadan çarpmaları meydana gelmeden önce önlemeyi amaçlıyor.

Kamyon, duran bir arabaya hızla yaklaştığından, kamyon mutlak son saniyeye kadar yavaşlıyor gibi görünmüyor. Bununla birlikte, ABS'nin avantajı ve Volvo'nun elektroniğinin hızlı tepkisi ile, kamyon bir şekilde önündeki aracın bir fit yakınında durduğunda burun dalar ve lastikler zar zor gıcırdıyor.

Kabinin içinden görüş daha da iyi. Head-up ekranı umutsuzca yanıp sönüyor ve bir siren o kadar yoğun bir şekilde ötüyor ki, bir çeşit füze etkisinin yakın olduğundan neredeyse emin olabilirsiniz. Sürücüden hiçbir tepki gelmediğinde, frenler maksimumda devreye girer ve kamyonu gerçekten mantıksız bir mesafede durdurur. Taksi şiddetle öne doğru yalpalıyor ve araba ön camın altında kayboluyormuş gibi görünürken neredeyse boğazınızdaki safranın yükseldiğini hissedebilirsiniz. Ancak her şey yolundadır ve kamyon bir kez daha zamanında durur.

Özellikle, çarpışma uyarı sistemi hem duran arabalarla hem de yavaş hareket eden trafikle başa çıkabilir. Volvo tarafından 2019'da yayınlanan daha önceki videolar, kamyonların daha düşük hızlarda durduğunu ve ardından öndeki araca daha fazla mesafede olduğunu gösteriyor.

Eski görüntüler, bir çarpışmanın yakın bir kesinlik gibi göründüğü aynı içgüdüsel, dişlerinizi sıkın ve tutun tepkisini üretmiyor. Gerçekten de en son video, Volvo'nun çarpışma uyarı ve fren sisteminin aradan geçen yıllarda önemli ölçüde iyileştirildiğini gösteriyor.

Söylediği gibi, önlem almak tedavi etmekten daha iyidir ve bu, otomobil kazaları söz konusu olduğunda kesinlikle doğrudur. Volvo'nun güvenlik sistemi, sinir bozucu videosunun ustalıkla gösterdiği gibi, sürücüleri bazı kötü durumlardan açıkça çekebilir.

Kaynak: The Drive

truck-4276356.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.