Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kuantum hesaplama: Kübitleri unutun, tüm havalı çocuklar şimdi kütritlerden bahsediyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Kuantum hesaplama: Kübitleri unutun, tüm havalı çocuklar şimdi kütritlerden bahsediyor

AAS1NIE.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Kuantum bilgi işlem şirketi Rigetti, kuantum işlemcilerinin performansını artırabilecek deneysel yeni donanım yapılandırmalarını araştırdığını duyurdu.

Bir blog yazısında açıklandığı gibi, firma kübitlerine üçüncü bir enerji durumu getirdi ve böylece onları kütritlere dönüştürdü. Rigetti'ye göre, bunu yapmak önemli ölçüde daha fazla bilginin manipüle edilmesini sağlarken aynı zamanda okuma hatalarını %60'a kadar azaltır.

Şirket, "İşlemcilerimizde üçüncü duruma erişmek, kuantum hesaplamanın, kuantum fiziğinin en son noktalarını keşfeden araştırmacılar ve benzer şekilde geleneksel kübit tabanlı algoritmalarla ilgilenenler için faydalıdır" dedi.

Rigetti şu anda Quil komut seti mimarisine darbe düzeyi uzantısı olan Quil-T aracılığıyla qutrit işlemlerine erişim sunuyor.

Bakın, qutrit
Bir kuantum biti (veya kübit), klasik hesaplamanın ikili bitine bir analog olan en küçük kuantum bilgisi birimidir. Bununla birlikte, geleneksel bitten farklı olarak, bir kübit, süperpozisyon olarak bilinen bir fenomen sayesinde bir, sıfır veya aradaki herhangi bir değeri kabul edebilir.

Rigetti'de Kıdemli Kuantum Sistemleri Mühendisi Alex Hill, "Kubitler bir kuantum işlemcisinin temel yapı taşıdır ve iki temel kuantum durumunun karmaşık üst üste binmelerinin bir sürekliliğini temsil ettikleri için bu şekilde adlandırılmıştır" diye açıklıyor.

"Kbitlerin gücü, kısmen klasik bir bitten önemli ölçüde daha fazla bilgiyi kodlama yeteneklerinden gelir - 0 ile 1 arasında sonsuz bir durum kümesi."

Tarihsel olarak, araştırmacılar bir kuantum işlemcideki kübit sayısını artırmaya odaklanarak kuantum avantajını (kuantum sistemlerinin geleneksel süper bilgisayarları anlamlı bir şekilde geride bıraktığı nokta) elde etmeye çalıştılar. Basitçe söylemek gerekirse, kübit sayısı ne kadar büyük olursa, kuantum makinesi o kadar güçlü olur.

Örneğin daha geçen ay IBM, Eagle kod adlı 127 kübitlik rekor kıran bir işlemciyi tanıttı. Ve Rigetti'nin kendisi şimdi iki ayrı 40 kübitlik işlemciyi birbirine bağlayarak oluşturulan 80 kübitlik bir işlemci (Aspen-11) sunuyor.

Bununla birlikte, Rigetti, kübitlere üçüncü bir durumun eklenmesinin, qutritlere dayalı üç seviyeli bir kuantum sistemi yaratmanın, kuantum makinelerinin performansını iyileştirmenin başka bir yolunu temsil ettiğini iddia ediyor.

“Dikkatle seçilmiş okuma parametreleriyle, sınıflandırma performansı | 2> ve | 0>, arasında varsayılan sınıflandırma yerine | 0> ve | 1>,” şirket açıkladı.

Rigetti, gelecekte daha fazla sayıda eyalete sahip kübitlere doğru ilerlemenin bile mümkün olabileceğini söylüyor. Bununla birlikte, her zamankinden daha az miktarda enerji, sıfırın ve birin ötesindeki durumları birbirinden ayırdığı için, gürültü ve kontrol sorunlarının üstesinden gelmek giderek daha zor hale geliyor.

Kaynak: TechRadar

physics-3864569.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.