Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sıvı Hidrojenle Çalışan Uçak, Yeniden Yakıt Almadan Dünyanın Yarı Mesafesini Uçabiliyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Sıvı Hidrojenle Çalışan Uçak, Yeniden Yakıt Almadan Dünyanın Yarı Mesafesini Uçabiliyor

AARZIlq.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

ABD'nin batı kıyısındaki Londra'dan San Francisco'ya durmadan veya Londra'dan Yeni Zelanda'ya tek bir yakıt ikmali durağıyla uçabilmesi umulmaktadır. FlyZero'daki hidrojen, eksi 418°F'de sıvı halde tutulacak olan kriyojenik yakıt tanklarında depolanacak.

FlyZero proje direktörü Chris Gear şunları söyledi: "İklim değişikliğiyle mücadeleye küresel olarak odaklanıldığı bir zamanda, orta ölçekli konseptimiz, aileleri, işletmeleri ve ulusları karbon ayak izi olmadan birbirine bağlı tutan küresel hava yolculuğunun geleceği için gerçekten devrim niteliğinde bir vizyon ortaya koyuyor.

"Havacılık için bu yeni şafak, Birleşik Krallık havacılık sektörüne pazar payını, yüksek vasıflı işleri ve iç yatırımı güvence altına alırken, Birleşik Krallık'ın iklim değişikliğiyle mücadele taahhütlerini yerine getirmeye yardımcı olması için gerçek fırsatlar getiriyor."

Bu tür iki tank uçağın arkasına yerleştirilecekken, dengesini korumaya yardımcı olmak için uçağın ön tarafına birkaç başka "yanak" yük yerleştirilecek. Sıvı hidrojenin yakıt olarak kullanılmasından kaynaklanan tek atık ürün sudur.

Uçağın kanatları, her biri kendi turbofan motoruna bağlı olarak 54 metre (177 fit) genişliğinde olacak. ATI'ye göre, "yüksek verimli hidrojenle çalışan uçak", "2030'ların ortalarından itibaren geleneksel uçaklara kıyasla daha üstün işletme ekonomisine" sahip olacak. Şu anda firma, kurulduğu 2013 yılından bu yana 1,95 milyar sterlin (2,6 milyar ABD doları) üzerinde finansman aldı ve bunun 15 milyon sterlin (19,8 milyon ABD doları) FlyZero konseptine gitti.

Uçağın tasarımları, Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanı Grant Shapps tarafından yönetilen ve sektörün karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla birlikte çalışan bakanlar ve havacılık liderlerinin yer aldığı Jet Zero Konseyi'nin dördüncü toplantısı öncesinde açıklandı.

Kaynak: CoverMedia

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.