Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sony'nin yenilikçi sensörü, akıllı telefon kameraları için başka bir atılım olabilir


Önerilen İletiler

  • Admin

Sony'nin yenilikçi sensörü, akıllı telefon kameraları için başka bir atılım olabilir

AARUup2.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Akıllı telefonlar hızla şimdiye kadar yapılmış en iyi bas-çek kameralara dönüştü, ancak yenilikçi bir yeni Sony görüntü sensörü sayesinde yakında bir adım daha atabilirler.

Sony'nin yarı iletken bölümü, iki katmanlı transistör pikselli dünyanın ilk yığınlanmış CMOS sensörünü yaptığını duyurdu. Günümüzün CMOS sensörlerinin hem fotodiyotları hem de piksel transistörleri aynı alt tabaka (veya katman) üzerinde bulunur, ancak Sony'nin yeni çipi bunları iki ayrı seviyeye ayırır.

Bu görüntü kalitesi için ne anlama geliyor? Sony, bu yeni mimarinin her pikselin doygunluk sinyali seviyesini ikiye katladığını ve onları etkin bir şekilde iki kat daha fazla ışığa maruz bıraktığını söylüyor. Bu, sensörün dinamik aralığını önemli ölçüde geliştirirken, gece gürültüsünü azaltmaya yardımcı olmak için daha büyük amfi transistörleri için yeterli alan sağlar.

Avantajlar, daha önceki akıllı telefonların zorlandığı parlak güneş ışığı ve koyu gölgeler gibi yüksek kontrastlı sahnelerde özellikle belirgin olmalıdır. Günümüz telefonları, dinamik aralıklarını iyileştirmek için akıllı çoklu çerçeve işlemeyi kullanır, ancak bu yeni Sony sensörü, yazılımlarına çalışmak için çok daha iyi bir temel sağlamalıdır.

Sony henüz yeni sensörlerini seri üretmeye ne kadar yakın olduğunu söylemedi, ancak yeni iki katmanlı transistör piksel teknolojisinin "akıllı telefon fotoğrafları gibi giderek daha yüksek kaliteli görüntülemenin gerçekleştirilmesine katkıda bulunacağını" belirtti.

Bu önemlidir, çünkü Sony açık ara en büyük akıllı telefon kamera sensörleri üreticisidir. Statista rakamlarına göre, küresel görüntü sensörü pazarının %42'sine sahip ve iPhone 13 Pro Max'in son incelemeleri, üç Sony IMX 7 serisi sensör kullandığını gösteriyor.

Yeni sensör, aynasız kameralar için de iyi bir haber olabilir, ancak kazanımlar muhtemelen daha küçük akıllı telefon sensörleri için daha önemli olacak – ve görünüşe göre Sony'nin başlangıçta dikkatini odakladığı yer burası.

Analiz: Akıllı telefonlar için ideal olan bir teknoloji sıçraması
Kameralı telefonların uğraştığı en büyük sorun, ahizeyi bir tuğla boyutuna getirmeden sensörlerine yeterince ışık almaktır. Son zamanlarda, çoklu çerçeve işlemede bazı radikal iyileştirmeler çözüm oldu, ancak bu yeni Sony sensörü, bir süredir gördüğümüz ilk önemli donanım sıçraması olabilir.

Yeni Sony Xperia Pro-I'de Sony'nin ilk kez telefonlarından birinde 1 inçlik sensör kullandığını gördük. Ancak bu aynı zamanda daha fazla ışık toplamak için daha büyük sensörler kullanmanın eski usul yaklaşımını kullanmanın sınırlarını da ortaya çıkardı. Xperia Pro-I, bu 20,1 MP sensörün yalnızca 12 MP'lik bir bölümünü kullanır - 1 inçlik sensörün tamamını kullanan bir telefon muhtemelen aşırı derecede kalın olacaktır.

Bu nedenle bu yeni yığılmış sensör akıllı telefonlar için idealdir. Mevcut CMOS sensörlerine kıyasla radikal olarak geliştirilmiş ışık toplama güçleri sunar, ancak çipin boyutunu önemli ölçüde artırmaz.

Sözde 'yığılmış' sensörler, aynasız kameralarda da büyük sıçramalar yaptı. Sony A9'un 2017'de yığılmış bir çipe sahip ilk tam çerçeve kamera olmasıyla Sony burada da yine öncü oldu. Bu durumda, yığılmış tasarımın atılımı, sensörün üzerine yeni bir DRAM katmanı eklemekti. okuma hızlarını önemli ölçüde iyileştirdi.

Bu teknoloji, inanılmaz derecede yüksek seri çekim hızları ve 8K video güçleri sunan en son aynasız fotoğraf makinesi dalgasını güçlendirdi - Nikon Z9, yığınlanmış sensörlerin getirdiği elektronik deklanşörlerdeki iyileştirmeler sayesinde mekanik deklanşörden tamamen vazgeçebildi.

Ancak Sony'nin yeni iki katmanlı transistör piksellerinin faydaları, akıllı telefonlar için geliştirilmiş dinamik aralık ve azaltılmış gürültü alanlarında daha fazla olacak gibi görünüyor - ve bu teknolojinin Sony'nin aynasız kamera sensörleri kadar büyük bir etkisi varsa, başka bir görüntü kalitesine güç verebilir. yeni nesil telefonlar için sıçrama.

Kaynak: TechRadar

camera-6866031.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.