Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Nikola, İlk Nikola Tre Elektrikli Kamyonu Teslim Etti


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Nikola, İlk Nikola Tre Elektrikli Kamyonu Teslim Etti

AARYbcC.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Los Angeles ve Long Beach limanlarında kullanılacaklar.
17 Aralık 2021'de Nikola Corporation, ilk Nikola Tre akülü elektrikli araç "pilot kamyonlarını" bir California liman drenaj şirketi olan Total Transportation Services Inc.'e teslim etti. Araçlar (iki tane olduğunu varsayıyoruz) Los Angeles ve Long Beach limanlarında kullanılacak.

2023'te piyasaya sürülmesi vaat edilen hidrojen yakıt hücreli kamyonlar üzerinde çalışmaya devam ederken, nihayet tamamen elektrikli kamyonların üretim ve satış aşamasına ulaşan Nikola için bu önemli bir kilometre taşı.

Total Transportation Services, Nikola'dan 100 kamyon (30 BEV ve 70 FCV) için bir niyet mektubuna sahiptir, ancak şirket ilk başta iki BEV ve iki FCV alacaktır. 30 elektrikli Tre 2022'de teslim edilecek, FCV'ler ise 2023'te başlayacak. Ancak anlaşma pilot sonuçlara ve hibelere bağlı:

"Araç denemelerinin tatmin edici bir şekilde tamamlanmasına ve TTSI'nin belirli devlet finansmanı almasına bağlı olarak, 2022'de otuz BEV'nin takip edilmesi ve 2023'te 70 FCEV'nin başlaması bekleniyor."

Nikola CEO'su Mark Russell şunları söyledi:

"Nikola ilk Tre BEV teslimatlarını 2021'in 4. çeyreğinde yapmayı taahhüt etti ve bu dönüm noktasını ortağımız TTSI ve liman operasyonlarında kamyon emisyonlarını azaltmak için sıfır emisyonlu taşımacılık çözümlerini geliştirmeye kararlı olan saygın kişilerle kutlamak büyük bir onur. TTSI'nin önemli sürdürülebilirlik hedefleri var ve sıfır emisyonlu kamyonlarımızla vizyonlarına ulaşmalarına yardımcı olmaktan memnuniyet duyuyoruz."

Eylül ayında IVECO (CNH Industrial'ın bir parçası) ve Nikola Corporation, Hamburg Liman İdaresi AöR (HPA) ile 25 adede kadar Nikola Tre elektrikli kamyon satışıyla ilgili bir Mutabakat Zaptı duyurdu.

IVECO ve Nikola'nın Almanya'nın Ulm kentinde (IVECO'nun kamyon fabrikasında) ortak girişim üretim tesisi olduğunu ve Nikola araçlarının Avrupa için BEV ve FCV versiyonlarını üreteceğini hatırlayalım. Araçların temeli, modifiye edilmiş sürücü kabini de dahil olmak üzere IVECO S-Way platformudur.

Aslında, basın açıklamasına göre, ABD müşterileri için ilk Nikola Tre de Almanya'da üretiliyor:

"Burada üretilen ilk Nikola Tre modelleri, 2022'de Amerika Birleşik Devletleri'ndeki seçkin müşterilere teslim edilecek. Pilli elektrikli araç (BEV) üretim modeline ek olarak, bu modüler ağır hizmet platformunun bir sonraki evrimi de sergilendi. halka Nikola Tre'nin yakıt hücreli elektrikli araç (FCEV) prototipi şeklinde. Bu sonraki model, 2023'ün sonunda Ulm'de üretime girecek." - CNH Endüstriyel (Eylül 2021)

Nikola's Coolidge, Arizona Üretim Tesisi (inşaat aşamasında) ayrıca Nikola Tre BEV'lerin seri öncesi üretimine başladı. Şirket, 2022'de (iki vardiya varsayılarak) yılda 2.400 kamyon üretim kapasitesine sahip olmayı planlıyor ve 20.000/yıl Faz 2 genişletmesinin 2023'ün başlarında tamamlanması bekleniyor.

Nikola web sitesine göre, Tre'nin üretim versiyonunun menzili, daha önce belirtilen 300 mil ile karşılaştırıldığında, 350 mil (563 km) olacak.

Nikola Tre 6x2 özellikleri:

açıklanmayan bir test döngüsünde 350 mil (563 km) menzile kadar
753 kWh pil kapasitesi
75 mph (121 km/s) azami hız

%6'da 36 mph (58 km/s) tırmanma kabiliyeti

480 kW (645 hp) sistem çıkışı
DC hızlı şarj: 240 kW'a kadar 120 dakikada %10-80 SOC

(CCS1 veya CCS2 standardı)

GCWR: 82.000 libre. (37.195 kg)
araç ağırlığı: açıklanmayan

Nikola Tre BEV Broşürü

Kaynak: Inside EVs

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.