Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

GM, müşterilere elektrikli Hummer kamyonet teslim etmeye başladı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

GM, müşterilere elektrikli Hummer kamyonet teslim etmeye başladı

AARWFQg.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

AARWWeJ.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Şirketin web sitesinde yayınlanan bir basın açıklamasına göre GM, Hummer EV Edition 1 kamyonetlerini fabrikadan ve müşterilerin araba yollarına göndermeye resmen başladı. Ultium platformu üzerine inşa edilen Hummer EV Edition 1 modeli, 1.000 beygir gücü, 11.500 lb-ft tork ve tahmini 329 mil menzil ile birlikte 110.295 dolarlık yüksek bir fiyat etiketi ile birlikte geliyor.

Araca özgü özellikler arasında, arka ve ön tekerlekleri aynı açıda döndürerek kamyonun düşük hızlarda çapraz olarak sürülmesini sağlayan bir mod olan "CrabWalk" yer alır. Başka bir özellik, kamyonun süspansiyonunun yüksekliğini altı inç artırarak, kamyonun arazideyken büyük kayaları veya suyu temizlemesine olanak tanır - ince baskıda GM, bu özelliğin 2022 Edition 1 modelleriyle gelmediğini söylüyor, ancak ücretsiz bir yazılım güncellemesiyle sunulacak ve 2023 ve sonrasında üretilen tüm modellerde standart olacak.

Hummer EV Edition 1 ayrıca, GM'nin aracı yaklaşık üç saniyede sıfırdan 60'a gönderebileceğini iddia ettiği elektrikli tahrik sisteminin tam gücünü kullanmanıza izin veren bir performans ayarına sahiptir. Size eller serbest bir sürüş deneyimi sunan ve uyumlu yollarda otomatik şerit değiştirmeyi sağlayan Super Cruise ile birlikte gelir. Super Cruise, 2022 Cadillac Escalade'de çip sıkıntısı nedeniyle geçici olarak durduruldu, ancak Edition 1'in etkilendiği görünmüyor.

Hummer EV Edition 1 modeli o zamandan beri satıldı, ancak ön sipariş için hala mevcut olan başka donanımlar var. Hummer EV 3X, gelecek yılın sonbaharında satışa sunulacak ve 99.995 dolara mal olacak. Tahmini 300 milin üzerinde bir menzil ve 830HP ve 11.500 lb-ft'ye kadar tork üreten üç motorla gelecek.

Bu arada, 625HP Hummer EV 2X 89.995$'a mal olacak, iki motorla gelecek ve 2023 baharında satışa sunulacak. Tek bir şarjla tahmini 300 mil sürecek ve 7.400 lb-ft tork üretecek. Son olarak, grubun en ucuzu olan Hummer EV 2 de iki motora sahiptir ve aynı 625HP ve 7.400 lb-ft torku üretir. GM, 2024 baharında tam şarjla 250 milin üzerinde bir menzille 79.995 dolara piyasaya sürmeyi planlıyor. GM'nin sitesinde tüm donanımların özetini görüntüleyebilirsiniz.

Şirket ilk olarak geçen yılın sonlarında elektrikli Hummer kamyonetini ortaya çıkardı. Türünün ilk örneği, Mart ayındaki bir müzayede sırasında 2,5 milyon dolara açık artırmayla satıldı ve tüm gelir, yaralı gazilere yardım eden bir hayır kurumu olan Tunnel to Towers Vakfı'na aktarıldı. GM ayrıca, BrightDrop EV600'ü Ultium platformu üzerine inşa edilmiş bir ticari dağıtım aracı olan FedEx'e göndermeye başladığını da duyurdu.

Kaynak: The Verge

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.