Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2021 3 yıl Admin GM, Ultium EV'ler için ABD Nadir Görülen Toprak Mıknatıs Tedarikini Güvence Altına Aldı Şirket, MP Materials ve Vacuumschmelze (VAC) ile ortaklığa girdi. General Motors, Kuzey Amerika'da Ultium platform elektrik motorları için nadir toprak kalıcı mıknatıslarıyla ilgili iki büyük ortaklık duyurdu. MP Materials - Kaliforniya'da maden, Teksas'ta üretim İlki, nadir toprak mıknatısları için tam entegre bir ABD tedarik zinciri geliştirmek için MP Materials ile stratejik bir işbirliğidir. Uzun vadeli anlaşma kapsamında, MP Materials, GM'nin Ultium tabanlı EV'leri için ABD kaynaklı ve üretilmiş nadir toprak malzemeleri, alaşım ve bitmiş mıknatıslar tedarik edecek. 2023'te kademeli bir üretim rampası başlayacak. MP Materials, California'daki Mountain Pass nadir toprak madeni ve işleme tesisinin sahibi ve işletmecisidir. Basın açıklamasına göre Amerika'daki tek aktif ve ölçekli nadir toprak üretim tesisi ve 2020 yılında küresel pazarda tüketilen nadir toprak içeriğinin yaklaşık %15'ini üretti. Sadece bu değil, "kapalı döngü, sıfır- Nadir toprak üretim tesisini yılda 1 milyar litreden fazla suyu geri dönüştüren bir kuru atık prosesi ile boşaltın." Ek olarak, MP Materials, Kaliforniya'dan gelen nadir toprak malzemelerinin metal, NdFeB alaşımı ve mıknatıslara dönüştürüleceği Fort Worth, Teksas'ta yeni bir üretim tesisi kuracak. "GM ve MP Materials, şartlarla ilgili bağlayıcı bir anlaşma imzaladılar ve kısa süre içinde kesin bir tedarik anlaşmasına girmeyi bekliyorlar. Ayrıca, iki şirket, bir kamu politikası perspektifinden, bir şirketin kurulmasını destekleyen politikalar aramak için işbirliği içinde çalışmaya çalışacak. güvenli, ABD nadir toprak tedarik zinciri." GM, tamamen elektrikli araçları için kritik bileşenlerin uçtan uca bir ABD tedarik zincirini arıyor. "Neodymium-demir-bor (NdFeB) mıknatıslar, elektrik motorlarının elektriği harekete dönüştürmesini sağlayan kritik girdilerdir. Kalıcı mıknatısların geliştirilmesi ABD'de başlasa da, bugün sinterlenmiş NdFeB mıknatısları üretmek için neredeyse hiçbir yerli kapasite yoktur. Bu stratejik işbirliği, yüksek esneklik ve çevresel sürdürülebilirlik ile ticari ölçekte ABD nadir toprak tedarik zincirinin restorasyonunu hızlandırmak." GM Ultium Platformu: GM'nin 180 kW, sabit mıknatıslı EV motoru, önden çekişli ve dört tekerlekten çekişli uygulamalar için kullanılacak. GM Ultium Platformu: GM'nin 255 kW, sabit mıknatıslı EV motoru, performans dört tekerlekten çekiş ve arkadan çekiş uygulamaları için kullanılacak. GM Küresel Satın Alma ve Tedarik Zinciri Başkan Yardımcısı Shilpan Amin şunları söyledi: "Kuzey Amerika'da ham maddelerden hücre imalatına, elektrikli tahrik motorlarına ve ötesine kadar esnek ve sürdürülebilir bir EV üretim değer zinciri oluşturuyoruz ve GM'nin EV'ler için kitlesel bir pazarı destekleme vizyonunu daha da hızlandırıyoruz. MP Materials ile yaptığımız çalışma, Kuzey Amerika'da EV endüstrisine satıştan daha fazla liderlik etme hedefimize ulaşmamıza yardımcı olacak cesur bir adım daha." MP Materials Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su James Litinsky şunları söyledi: "GM gibi ABD'li üreticiler stratejik sonucu kabul etmedikçe ve inançla hareket etmedikçe, nadir toprak tedarik zincirinin tamamını ABD'ye ölçekli olarak geri yüklemek mümkün olmazdı. Yeni manyetik tesisimizin temel otomotiv müşterisi olarak GM'yi ağırlamaktan ve Amerikan üretim ruhunu canlandırma vizyonumuzla tamamen uyumlu bir şirketle güçlerimizi birleştirmekten gurur duyuyoruz." Vacuumschmelze (VAC) yeni mıknatıs fabrikası İkinci duyuru, gelişmiş manyetik malzemelerin küresel üreticisi ve yaklaşık 100 yıllık tecrübesiyle Batı Yarımküre'deki en büyük kalıcı mıknatıs üreticisi olarak tanımlanan Vacuumschmelze (VAC) ile ortaklık hakkındadır. Ortaklığın ana noktası, Ultium platformunda kullanılan elektrik motorları için kalıcı mıknatıslar üretecek ABD'de yeni bir fabrika kurmak. Bu yeni tesis, büyük olasılıkla MP Materials anlamına gelen yerel kaynaklı hammaddeleri kullanacak. Bu yeni magnet fabrikasının yeri henüz açıklanmadı, ancak üretimin 2024'te başlaması gerekiyor. "Tesisin 2024'te üretime başlaması ve yüzlerce yeni istihdam yaratması bekleniyor. Tesisin yeri daha sonraki bir tarihte açıklanacak. Bitmiş mıknatıslar, GM'nin Ultium motorlu EV'leri için EV motorları inşa eden tesislere teslim edilecek." "Bağlayıcı olmayan bir Mutabakat Zaptı (MoU) tamamlandı. GM ve VAC, 2022'nin başlarında kesin anlaşmaları sonuçlandırmayı bekliyor." VAC CEO'su Dr. Erik Eschen şunları söyledi: “Sürdürülebilir temiz enerji çözümlerinden yararlanarak, giderek daha fazla elektriklenen bir dünyaya doğru bu yolculukta GM ile güçlerimizi birleştirmekten heyecan duyuyoruz. VAC'nin Daimi Mıknatıs Bölümü, Batı Yarımküre'deki tek endüstriyel ölçekli nadir toprak kalıcı mıknatıs üreticisi olduğundan, VAC, GM'nin tedarik zincirine güvenilir ölçek ve deneyim getiriyor. VAC'nin derin manyetik malzeme bilgisi ve kapsamlı e-mobilite teknolojisi uzmanlığı, GM ile ortaklaşa, topluluklarımız için daha temiz bir küresel gelecek sağlayacaktır." Genel olarak, GM'nin yaklaşan toplu elektrifikasyon için tüm tedarik zincirini güvence altına aldığı çok iyi bir haber gibi görünüyor: Kaynak: Inside EVs
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.