Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hava Taksilerini unutun: Bu Kişisel Uçan Daire, Bir Bilim Kurgu Kahramanı Gibi Havada Sizi Bekliyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Hava Taksilerini unutun: Bu Kişisel Uçan Daire, Bir Bilim Kurgu Kahramanı Gibi Havada Sizi Bekliyor

AAREuLa.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Elektrikli hava taksileri ve dikey olarak inip kalkabilen uçan arabalar havalı, ancak kişisel bir UFO veya en azından My Favorite Martian'dan bir şeye benzeyen bir uçan daire ile eşleşmiyorlar. Tam da böyle bir zanaat, disk şeklinde düşük maliyetli, tek kişilik bir eVTOL olan ve pilotunu bir bilimkurgu kahramanı gibi havaya uçuran Zeva Zero şeklinde yakında geliyor.

Zeva Aero'nun CEO'su Stephen Tibbets, Robb Report'a verdiği demeçte, "Sıfır'ın kompakt formu, hızı ve menzili, onu adadan atlamak, uzak mülkler arasında hareket etmek ve gemiden kıyıya gitmek için mükemmel kılıyor" dedi. "Ayrıca makul büyüklükteki herhangi bir yatı bir uçak gemisine dönüştürecek."

Sıfır, kenarda dengelenmiş bir çeyrek gibi kuyruğunda neredeyse dikey olarak oturur. Bir pilot, göğsü yere yaslanacak şekilde içine giriyor. Burunda bulunan cam bölüm hem önünü hem de altını görmelerini sağlar. Kalkış, pilotu bir toptan fırlatılmış gibi havaya fırlatır. Sıfır ileri uçuşa geçtiğinde, yatay olarak kanatlanırlar.

AAREsOX.img?w=768&h=432&m=6

Nezaket Zeva Sıfır

Kişisel uçak, 50 millik bir menzil ile yaklaşık 160 mil / saat öngörülen bir azami hıza sahiptir ve birkaç yüz fit yüksekliğe çıkabilir, bu nedenle içinde uçmak yoğun bir fiziksel deneyim sağlamalıdır. Performans, 25 kW'lık bir pil takımı tarafından çalıştırılan dört nasel üzerine monte edilmiş çift pervaneden kaynaklanmaktadır. Sıfır yatay konuma geçtiğinde, pervanelerden dördü geri çekilir ve kabaca 8 fit çapındaki karbon fiber gövde, kaldırma üreten bir kanat görevi görür. Pilot, bir dizi joystick kullanarak onu uçurur. Hedef, nihayetinde, tamamen özerk bir seçenek için.

Kulağa çok eğlenceli gelse de, Zeva projeye pratik bir gözle yaklaştı.

Tibbets, "Karıştırılmış kanat gövdemiz çok kompakt ve standart bir otomobil park yerine sığarak inşa ettiğimiz şeyin mevcut altyapıya uymasını sağlıyor" diyor. "Üretim ve mülkiyet açısından çekici olan şey, tasarımın daha basit ve daha az parça ile üretilmesi, böylece daha güvenilir ve daha ucuz üretilmesidir."

AAREBxa.img?w=768&h=432&m=6

Nezaket Zeva Havacılık

Zeva, Zero piyasaya çıktığında yaklaşık 250.000$'lık bir başlangıç fiyatı tahmin ediyor. Şirket şimdiden tam ölçekli bir prototiple test etmeye başladı ve 2023'e kadar sertifika almayı ve bir yıl sonra da satış birimleri almayı bekliyor. Daha da iyisi, Tibbets, yaklaşık altı ay içinde deneysel bir araç olmaya hak kazanacağını, bu da pilot lisansı olan herkesin yeni yılda uçmaya başlayabileceği anlamına geldiğini söylüyor.

Kaynak: Robb Report

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.