Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bitkisel protein içeren sakız, COVID-19 bulaşmasını %95 oranında azaltıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bitkisel protein içeren sakız, COVID-19 bulaşmasını %95 oranında azaltıyor

Yeni tip sakızın, kişinin tükürüğündeki virüsü nötralize ederek koronavirüsün bulaşmasını neredeyse ortadan kaldırdığı bulundu.

Penn State Üniversitesi liderliğindeki bir bilim insanı ekibi, bitkide yetiştirilen bir protein ile sakızı aşıladı ve bunun SARS-CoV-2 virüsünü 'tuzaklaştırdığını' buldu.

AARx4P7.img?w=634&h=454&m=6

ACE2 olarak bilinen protein, SARS-CoV-2'nin reseptör bağlanma alanı ile etkileşime girerek virüsün insan vücudundaki bir konak hücreye bağlanmasını önler - bu, virüsün reseptöre bağlanmasını ve hücre zarı ile füzyonunu kolaylaştırır.

Koronavirüs hastalarından alınan tükürük örnekleri ACE2 sakızına maruz kaldığında, araştırmacılar 50 mg tarçın aromalı sakızın viral girişi yüzde 95 oranında azalttığını gözlemledi.

Araştırma ekibi şu anda, SARS-CoV-2 ile enfekte kişilerde test edildiğinde yaklaşımın güvenli ve etkili olup olmadığını değerlendirmek için bir klinik araştırma yürütmek için izin almak için çalışıyor.

Penn State Diş Hekimliği Okulu'ndan araştırmayı yöneten Henry Daniell yaptığı açıklamada şunları söyledi: 'SARS-CoV-2 tükürük bezlerinde çoğalır ve biliyoruz ki enfekte olan biri hapşırdığında, öksürdüğünde veya bunlardan bazılarını konuştuğunda. virüs dışarı atılabilir ve başkalarına ulaşabilir.

"Bu sakız, tükürükteki virüsü nötralize etmek için bir fırsat sunuyor ve bize muhtemelen bir hastalık bulaşma kaynağını azaltmak için basit bir yol sunuyor."

Coronavirüs, kendisini ACE2 adlı bir proteine bağlayarak vücut hücrelerine erişim kazanır ve yeni sakız, bu proteinin bir kopyası ile vücut hücrelerini taklit etmesine izin vererek geliştirildi.

Bu, virüsün nötralize olduğu ve başka birine iletemeyeceği tükürük yerine sakız kimyasallarına yapışmasını sağlar.

AARwWOr.img?w=634&h=318&m=6

Ekip, sakızı test etmek için bitkilerde ACE2 üretti, proteinin mukozal bariyerleri geçmesini sağlayan ve bağlanmayı kolaylaştıran başka bir bileşikle eşleştirildi ve ortaya çıkan bitki malzemesini tarçın aromalı sakız tabletlerine dahil etti.

Sakızlı COVID pozitif hastalardan alınan nazofaringeal sürüntülerden alınan örnekleri inkübe ederek, mevcut ACE2'nin SARS-CoV-2 virüslerini nötralize edebileceğini gösterdiler.

Bilim adamları, sakızın viral partiküllerin hücrelere girmesini büyük ölçüde engellediğini gözlemlediler; bu, hücreler üzerindeki ACE2 reseptörünü bloke ederek veya doğrudan spike proteinine bağlanarak yapıldı.

Ve sonuçlar, kişinin tükürüğündeki viral RNA seviyelerinin neredeyse tespit edilemez olduğunu gösterdi.

Araştırma hala geliştirmenin erken aşamalarında olmasına rağmen, klinik deneyler sakızın güvenli ve etkili olduğunu kanıtlarsa, enfeksiyon durumu bilinmeyen hastalara ve hatta maskelerin çıkarılması gerektiğinde diş muayeneleri için verilebilir. Araştırmacılara göre virüsün bakıcılara geçme olasılığı.

Daniell, "Bulaşma olasılığını azaltmak için zaten maskeler ve diğer fiziksel engeller kullanıyoruz" dedi. 'Bu sakız, bu kavgada ek bir araç olarak kullanılabilir.'

Kaynak: DailyMail

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.