Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu Ülkeler Aşısızları Ceza ve Yasaklarla Tokatlıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bu Ülkeler Aşısızları Ceza ve Yasaklarla Tokatlıyor

(Bloomberg) -- Koronavirüsle mücadelede aşısızlar giderek daha fazla hedef alınıyor.

Almanya ve İsrail, Kovid-19 aşılarını zorunlu hale getirmeye yaklaşıyor, Yunanistan para cezaları getiriyor ve İspanya bazı aşısız yolcuları yasaklıyor. Protestolara rağmen, bir şans istemeyenler için hayatı zorlaştırmak, omikron varyantının yayılmasından korkan hükümetler tarafından giderek daha fazla tercih edilen bir taktiktir.

AARl86i.img?w=768&h=651&m=6

İşte dünya çapında hükümetler tarafından aşılanmamış kişilere karşı alınan önlemlerden bazıları.

Yunan Cezaları

Hükümet, 60 yaşın üzerindeki tüm Yunanlılar için aşıları zorunlu hale getiriyor. Önümüzdeki aydan itibaren, çöpçüler çekim yapmadıkları her ay 100 Euro (113 $) para cezası ödeyecek ve fonlar hastane hizmetlerine gidecek. Yunanistan'da, Kasım ayında 60 yaş üstü 580.000 aşılanmamış insandan sadece 60.000'i aşı oldu.

Avusturya'nın Kilitlenmesi

Batı Avrupa'daki en düşük aşı oranlarından birine sahip olan ülke, Aralık ortasına kadar karantinada kalacak. Şansölye Alexander Schallenberg, daha sonra aşılanmış veya virüsten yakın zamanda iyileşen kişiler için kısıtlamaları kaldırma sözü verdi. Negatif bir testle işe gidebilmelerine rağmen, aşılanmamışlar için bir karantina muhtemelen devam edecek. Yetkililer ayrıca Şubat ayından itibaren 7.200 avroya (8.151 dolar) varan para cezalarıyla zorunlu aşıları uygulamaya koyma planları üzerinde çalışıyorlar.

Finlandiya Barları

Finlandiya'da Covid sertifikalarını kullanmayı reddeden bar ve restoranlar artık saat 17.00'den sonra içki servisi yapmayacak. hükümetin son girişimi. Kuzeydeki Kajaani kasabasındaki sağlık yetkilileri, insanları iğne olmaya ikna etmek için bin plastik kova teklif etti ve Finlilerin bedava kova için her şey için sıraya gireceği şakasını yaptı.

İspanya'nın Seyahat Yasağı
İspanya, tam olarak aşılanmamış İngiltere'den gelen yolcuları etkili bir şekilde yasakladı. 1 Aralık'tan itibaren, yalnızca yetişkin girişi için aşı kanıtını kabul edecektir. Birleşik Krallık hükümetinin tavsiyesi, İspanyol makamları tarafından da Covid'den kurtarma sertifikasının kabul edilmediğini söylüyor.

Macaristan'ın Darbesi

Budapeşte'deki hükümet, insanları aşı yaptırmaya zorlamak için işverenlerin personel için aşıları zorunlu hale getirmesine izin veriyor. Bunu yapmayan herkes ücretsiz izne çıkarılabilir.

Slovakya'nın Nakit

Slovakya Maliye Bakanı Igor Matoviç, aşı yaptırmış olanlar da dahil olmak üzere 60 yaş üstü aşı olan herkese 500 avro değerinde kupon vermek istiyor. Restoran ve otellerde kullanılabilecek kuponlara hükümetteki bazı güçler karşı çıksa da, Matoviç parlamentodaki bazı muhalefet milletvekillerinin desteğiyle bunu zorlamayı umuyor.

Singapur'un Tıbbi Faturaları

Singapur'da aşı yaptırmamayı tercih edenler artık Covid'e yakalanmaları durumunda kendi tıbbi faturalarını ödemek zorunda kalacaklar. Sağlık bakanlığının yayınladığı medyan bir tahmine göre, tedavi gören ve yoğun bakım ünitelerinde kalan hastaların yaklaşık 25.000 S$ (18.460$) ödemesi gerekebilir.

AAQCGkm.img?w=768&h=512&m=6&x=1040&y=797

Litvanya'nın Sertifikaları

Avrupa'daki birçok ülke, barlara ve restoranlara girmek için aşı sertifikalarına ihtiyaç duyuyor, ancak Litvanya bir adım daha ileri gitti. 16 yaşın üzerindeki vatandaşlar, herhangi bir restoran veya kafeye, alışveriş merkezlerine, sinemalara, güzellik salonlarına veya diğer halka açık kapalı tesislere veya etkinliklere girmek için Covid bağışıklık sertifikaları sağlamalıdır. Kural Aralık sonundan itibaren daha da sıkılaştırılacak ve 12 yaşın üzerindeki herkes için geçerli olacak.

Hükümet ayrıca, 31 Mart'tan önce güçlendirici aşı yaptıran 75 yaş üstü kişilere 100 avro ödüyor.

ABD Mandası

ABD Başkanı Joe Biden'in yönetimi, büyük özel işverenleri aşı veya düzenli test yaptırmaya zorlayan bir acil durum kuralı yayınladı. Çalışma Bakanlığı, görev süresinin 100 veya daha fazla çalışanı olan şirketler için geçerli olacağını ve 4 Ocak'a kadar bir son tarih belirlediğini söyledi. Uyulmaması, 136.000 $ 'a varan para cezalarını tetikleyebilir.

Kaiser Aile Vakfı tarafından Ekim ayında yapılan bir ankete göre, aşılanmamış işçilerin yaklaşık %5'i, işverenleri aşı zorunluluğu getirdiğinde işlerini bıraktı.

AAQCGky.img?w=768&h=512&m=6&x=443&y=347&

Ukraynalı Öğretmenler

Ukrayna'da aşıları tam olmayan öğretmenler ve hükümet yetkilileri ücretsiz izne gönderildi. Restoranların, alışveriş merkezlerinin ve fitness merkezlerinin, ancak çalışanlarının %100'ünün aşı olması durumunda çalışmasına izin verilir. Ülke genelinde toplu taşıma sadece aşılı kişiler için geçerlidir.

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.