Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tesla Model Y: Roadshow Satın Aldığına Pişman Oldu ve Almamanızı Tavsiye Ediyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Tesla Model Y: Roadshow Satın Aldığına Pişman Oldu ve Almamanızı Tavsiye Ediyor

ModelY_Order_Hero.jpg

Yayın, Model Y'nin birçok yönden harika olduğunu söylüyor, ancak Tesla'nın onu yola koyabileceğine ve bunun için insanlardan ücret alabileceğine inanamıyor.
Roadshow, bir Tesla Model Y satın aldı ve Genel Yayın Yönetmeni Tim Stevens, elektrikli crossover ile ilgili bu son videoyu bir araya getirdi. İyi uygulanmış, vahşice dürüst ve son derece bilgilendirici. Aslında Roadshow, Model Y'ye aşık olmak için birçok neden olsa da, bu paraya değmediğini ve Tesla'nın onu satabilmesine bile şaşırdığını açıklıyor. Yayın şöyle yazıyor:

"Tesla Model Y mükemmelliğe çok yakın, ancak paranıza değecek bir ülke olmaktan bir mil uzakta."

Model Y şu anda ABD'deki en popüler elektrikli araç ve dünyadaki en popüler EV'lerden biri. Bu, Tesla Model 3'ün gerçekten sadece daha pratik bir versiyonu olduğu için şaşırtıcı değil. mükemmel çarpışma testi derecelendirmeleri ve sayısız ödülle birlikte olumlu eleştiriler. Model Y'ye karşı tek tutarlı darbe, tutarsız yapı kalitesi ve yüksek başlangıç fiyatıdır.

Roadshow, Model Y'ye üç aydan fazla bir süredir sahip ve onu yaklaşık 1.600 mil testten geçirdi. Yayının Model Y Uzun Menzilinde Derin Mavi Metalik boya, beyaz bir iç kısım ve tümü ek ücrete tabi olan bir çeki demiri bulunuyor. Buna ek olarak, Roadshow, henüz sahip olmadığı Tam Kendi Kendine Sürüş özelliği için 10.000 dolar ödedi. Teslimat dahil toplam fiyat 67.490 $ 'a çıktı. Yayın teslim alındığından beri Tesla, Model Y'nin fiyatını en az birkaç kez artırdı.

Roadshow, Model Y'nin bol miktarda baş ve diz mesafesi ve cömert kargo alanı ile hoş ve konforlu bir crossover SUV olduğunu söylüyor. Sürüşü ve yol tutuşu aşırı etkileyici değil, ancak genel sürüş dinamikleri rakiplerinin modellerinden daha iyi ve hızlanması sizi şaşırtacak. Yayın, EPA'nın derecelendirmeleriyle oldukça tutarlı olan gerçek dünya aralığına ulaştı ve Tesla'nın Supercharger ağının bugün mevcut olan en kapsamlı ve güvenilir hızlı şarj ağı olduğunu kabul ediyor.

Diğer taraftan, beyaz iç kısım sadece birkaç ay sonra aşınma gösteriyor, arabada esasen hiçbir fiziksel kontrol yok, bazı özellikler çok sezgisel değil ve gösterge kümesi yok.

Stevens'ı daha çok rahatsız eden şey ise Model Y'nin radar eksikliğinin bir sorun gibi görünmesi. Kameraların kafasının karıştığını ve bunun da sık sık hayali frenlemeye yol açtığını açıklıyor. Diğer arabalarda hayali frenleme gördüğünü, ancak asla bu "sıklık veya şiddet" ile görmediğini ve potansiyel olarak bir kazaya neden olabileceğini söylüyor.

Stevens, Tesla Autopilot'un otoyolda oldukça iyi çalıştığını, ancak ikincil yollarda çalışmadığını söylüyor. Aslında ikincil yollarda kullanılmaması gerekirken Tesla buna izin veriyor. Stevens, Tesla'nın GM Super Cruise ile aynı şeyi yapması ve düzgün çalışamadığı yerde özelliği devre dışı bırakması gerektiğini düşünüyor.

Sonuç olarak, Roadshow, İncelemede bahsetmediği her türlü benzersiz özellik de dahil olmak üzere Model Y hakkında sevilecek çok şey olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Ancak Stevens, yayın kuruluşunun aktif güvenlik sistemleri ve sensör paketiyle ilgili sorunlar nedeniyle elektrikli crossover'ı satın almamasını istediğini söyledi. Ayrıca, Tam Otonom Sürüş'ün asla gerçekleşeceğine inanmadığını da söylüyor.

Sonunda, Tesla'nın böyle bir arabayı piyasaya süreceğine, yola çıkmasına izin vereceğine ve bunun için insanlardan para alacağına inanamayacağını söyleyecek kadar ileri gidiyor. Ne düşünüyorsun?

Kaynak: RoadShow

tesla-1738969.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.