Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Renault'nun kült '4'ü gerçek bir uçan araba olarak yeniden tasarlandı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Renault'nun kült '4'ü gerçek bir uçan araba olarak yeniden tasarlandı

Diğer otomobil üreticileri gibi, Renault'nun da modern bir EV olarak yeniden tasarlanan 5 gibi ikonik modellerle nostalji kartını oynadığı biliniyor. Ancak şirket, kült Renault 4 hatchback'in gerçek bir uçan araba versiyonu olan Air4 ile bunu tamamen "başka bir seviyeye" taşıyor.

AARa4kH.img?w=768&h=432&m=6

Renault, üstte 4'ün güncellenmiş bir versiyonu olan insan boyutlu bir drone oluşturmak için Miami tasarım firması TheArsenale ile birlikte çalıştı. Konsept, Renault 4'ün 60. yıl dönümüne işaret ediyor ve markanın 60 yıl sonra nerede olabileceğini göstermeyi amaçlıyor. Renault, "AIR4, trafiğin birleştiği, hayatların durma noktasına geldiği ve üzerimizdeki dünyanın engellenmediği gerçeğinden doğan bir bağımsızlık ve özgürlük sembolüdür."

Gövde tamamen karbon fiberden yapılmıştır ve 90.000 mAh toplam güç veren 22.000 mAh pil (voltaj belirtilmemiş) taşır. İtki, yaklaşık 840 pound toplam kaldırma kapasitesi için 95 kg veya pervane başına 209 pound olarak verilir.

AARa9Gs.img?w=768&h=433&m=6

Sürücü, Renault'nun "faydacı" olarak tanımladığı bir iç mekana girmek için tüm vücudunu önden kaldırarak giriyor. 31 MPH'de (şu anda 9 MPH ile sınırlı) kalkış yapabilir ve 58 MPH'ye kadar hızlarda uçabilir. Kısa bir süre uçtu (yukarıda), ancak şimdi Paris'teki Atelier Renault müzesinde ve 2022'de dünyanın başka yerlerinde (Miami, New York ve Makao) sergilenmesi planlanıyor.

Renault bir zamanlar 4'ü (4L veya "quatrelle" olarak da bilinir) "mavi kot" bir araba olarak adlandırdı ve 1961'de eğlenceli, kullanımı ucuz bir araç olarak 603cc'lik bir motorla piyasaya sürüldü. Son versiyonu 1992'de üretilen 100 ülkede 30 yılda 8 milyondan fazla model sattı. Renault, bu modeli 2025'te Renault 4ever EV olarak canlandırmayı planladığını duyurdu, bu nedenle Air4 nihai tasarımına dair bazı ipuçları verebilir.. .. ya da değil.

AARa9Gx.img?w=768&h=433&m=6

Kaynak: Engadget

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.