Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Akıllara durgunluk veren teknoloji, insanların 1 saniyede New York'tan Los Angeles'a seyahat etmesine izin verebilir


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Akıllara durgunluk veren teknoloji, insanların 1 saniyede New York'tan Los Angeles'a seyahat etmesine izin verebilir

AARbtpP.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Işık hızında seyahat edebilseydik ne olurdu? Hala çok uzağız, ancak uzay gemilerinde kullanılan teknoloji bir gün New York'tan Los Angeles'a sadece bir saniyede seyahat etmemize izin verebilir.

Işık, var olan en hızlı şeydir. Saniyede 186,000 mil hızla hareket eder. Bu nedenle, Dünya'dan Ay'a bir saniyeden biraz fazla bir sürede gidebilir. Işık hızına ulaşan araçlar yaratmak yakın zamanda olmayacak. Çivilenecek çok fazla değişken var. Ancak uzay gemilerinde kullandığımız teknoloji, bu hızın küçük bir yüzdesini kullanmamıza izin verebilir. Bu, nasıl seyahat ettiğimizi tamamen değiştirmek için yeterli olabilir.

Seyahat için ışık hızından yararlanmak

Bir şeyin yüzdesiyle seyahat etmek kulağa pek hoş gelmeyebilir. Bununla birlikte, ışık hızının sadece yüzde biri ile bile, saatte yedi milyon mil hızla gidebiliriz. Bu, New York'tan Los Angeles'a seyahat etmenin bir saniyeden biraz fazla zaman alacağı anlamına geliyor. Bu, ticari bir jetle seyahat etmekten kabaca 10.000 kat daha hızlıdır.

Tabii ki, bu gücü kullanmak kolay olmayacak. Bilim adamları warp sürücüleri gibi şeyler üzerinde çalışırken, zaten uzay gemilerinde kullandığımız teknoloji bize daha yüksek hızlara ulaşma şansı verebilir.

AARbaQe.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

2010 yılında bazı uzay gemilerinde güneş yelkenleri denen şeyleri kullanmaya başladık. Güneş yelkenlerinin arkasındaki fikir, güneşten gelen ışığın gücünü yakalamak ve onu normal yelkenlerin rüzgarı nasıl kullandığına benzer şekilde kullanmaktır. Teknolojinin arkasında çok fazla karmaşık matematik var, ancak onu daha fazla ticari taşımacılığa geçirebilseydik, nasıl seyahat ettiğimiz konusunda bir atılım yapabilirdik.

Güneş yelkenleri esasen araca bağlanan ince plastik levhalardır. Yakaladıkları güneş ışığını onları ileri itmek için kullanırlar ve bazı bilim adamları bir gün uzay aracını ışık hızının yüzde 10'una kadar ilerletebileceklerine inanırlar.

Işık kadar hızlı seyahat etme sorunu
Teknolojiye zaten sahibiz, öyleyse neden kullanmıyoruz? Bu o kadar basit değil. Enerji, hızlı hareket etmede büyük bir faktördür. Hareket eden herhangi bir nesne, bu hareket nedeniyle enerjiye sahiptir. Buna kinetik enerji denir ve daha hızlı gitmek için çok fazla kinetik enerjiye ihtiyacınız olacak. Ancak sorun şu ki, bir cismin hızını artırmak için çok fazla kinetik enerji gerekiyor.

Bir şeyi iki kat daha hızlı yapmak, dört kat daha fazla enerji gerektirir. Bir şeyin hızını üç kat artırmak, dokuz kat daha fazla enerji gerektirir ve bu böyle devam eder. The Conversation'a göre, 110-pound ağırlığındaki bir gencin ışık hızının yüzde bir hızında seyahat etmesi yaklaşık 200 trilyon Joule alacaktı. Bu, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan 2 milyon insanın her gün kullandığı kabaca aynı miktarda enerjidir. Bu çılgın hızlarda seyahat etmek istiyorsak, kinetik enerji yaratmanın yeni yollarını bulmamız gerekecek. Uzaya mekik göndermek için kullanılan roket yakıtı yakmak, onu kesmeyecek.

Şimdiye kadar ışık hızının yüzde birine bile ulaşamadık. Aslında, geldiğimiz en yakın şey NASA'nın Parker Güneş Sondası. 2018'de NASA, sondayı Dünya'dan fırlattı. Fırlatıldıktan sonra, Güneş'in yüzeyini sıyırdı ve yerçekimini 330.000 mil / saat'e ulaşmak için kullandı. Bu hala ışık hızının sadece yüzde 0,5'i.

Kaynak: BGR

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.