Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Porsche, Hırvat E-Bisiklet Maker Greyp'in Çoğunluk Hissesini Aldı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Porsche, Hırvat E-Bike Maker Greyp'in Çoğunluk Hissesini Aldı

AAQYymP.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Yakında birinci sınıf Alman otomobil üreticisinden daha fazla e-mobilite cihazı görebilir miyiz?

Giderek daha fazla insanın hem işe gidip gelmek hem de dinlenmek için e-bisiklete yönelmesiyle, otomotiv sektöründeki çok sayıda şirketin elektrikli bisikletlere yönelik yatırımlarını artırmaya başlaması gerçekten şaşırtıcı değil. Bunu BMW'den ve i Vision AMBY e-dağ bisikletinden ve MV Agusta ile AMO RR ve RC elektrikli bisikletlerinden gördük.

Bu şirketler ya kendi platformlarını dahili olarak geliştirirken ya da üçüncü taraf bir üreticiyi kendileri için e-bisikletler üretmesi için görevlendirirken, bir başka popüler Alman marka, birinci sınıf bir elektrikli bisiklet şirketinde çoğunluk hissesi alarak işleri bir adım daha ileri götürmeye karar verdi. 2018 yılından bu yana Hırvat elektrikli bisiklet üreticisi Greyp'e yatırım yapan Porsche, şirketin çoğunluk hissesini satın aldığını duyurdu. Bu, Alman otomotiv ikonunun hızla büyüyen e-mobilite oyununu daha ciddiye alma niyetine işaret ediyor.

AAQYvUy.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

2018'den beri Porsche, Greyp'in yüzde 10 hissesini elinde tutuyor. İleriye dönük olarak Porsche, Greyp'in Ar-Ge süreçlerine daha fazla dahil olmak istiyor, bu nedenle şirketten daha büyük bir pay alma hamlesi. Bu arada, Mate Rimac ve diğer Greyp kurucuları şirketlerinde azınlık hissesini elinde tutuyor. Ancak şu anda, işlem henüz yetkililerin onayına tabi olduğu için henüz sonuçlanmadı. Yine de işler umut verici görünüyor ve Porsche, 2022'nin başlarında Greyp'te daha aktif bir rol üstlenmeye başlamayı umuyor.

g66only_pics_black3_w_1920.png

Greyp'in satın alınması hakkında yorum yapan Porsche AG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Lutz Meschke, Bike Europe tarafından hazırlanan bir raporda şunları söyledi: "E-bisiklet sektöründeki faaliyetlerimiz tutarlı yaklaşımımızın altını çiziyor. -yıllardır hibritlerde, 2019'da tamamen elektrikli ilk Porsche olan Taycan'ı piyasaya sürdük ve geçen yıl teslim ettiğimiz her üç araçtan birinde elektrik motoru vardı.Hırslı hedefimiz CO2 nötr dengesine sahip olmak. 2030 yılına kadar tüm değer zincirinde

Kaynak: RideApart

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Porsche, Hırvat E-Bisiklet Maker Greyp'in Çoğunluk Hissesini Aldı

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.