Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

CDC, İlk Önce Bunu Yapmadan Asla Mikrodalgada Hazırlanan Gıdaları Yemeyin, Diyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

CDC, İlk Önce Bunu Yapmadan Asla Mikrodalgada Hazırlanan Gıdaları Yemeyin, Diyor

AAQZGem.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Bir yemek istediğinizde ve hızlı yemek istediğinizde, muhtemelen doğrudan mikrodalga fırınınıza yönelirsiniz. Ancak Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerindeki (CDC) uzmanlar, yemek yapma sürecinizde çok önemli bir adımı atlıyor olabileceğinizi ve güvenliğinizi sağlayacak bir adım olabileceği konusunda uyarıyor. Uzmanları, ilk önce bunu yapmadan asla mikrodalgada yemek yememeniz gerektiğini ve bu adımı atlarsanız sağlığınızı riske atabileceğinizi söylüyor. Bu riskli hareketi yapıp yapmadığınızı ve kendinizi nasıl güvende tutacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin.

AAQZGeq.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Mikrodalgada pişirilmiş yiyecekleri sıcaklığını kontrol etmeden yemeyin.

Kobe Sığır filetosu'ndaki termometre, orta ila orta iyi olarak kabul edilen 162 dereceyi gösterir. Izgara maşalı Rustik Kesme Tahtası üzerinde.

CDC'ye göre, özellikle et ısıtıyorsanız, bir gıda termometresi ile sıcaklığını kontrol etmeden asla mikrodalgada yemek yememelisiniz. Sağlık otoritesi, "Yemeğinizin bittiğini düşündüğünüzde, yemek termometresini yiyeceğin en kalın kısmına yerleştirin ve kemiğe, yağa veya kıkırdağa dokunmamaya dikkat edin" diyor. Yemeğinizin birden fazla parçasını kontrol etmek, düzensiz pişen bir mikrodalga fırın konusunda sizi uyarmaya yardımcı olacaktır.

CDC uzmanları, termometrenizin çoğu durumda minimum 165 derece Fahrenheit'e, yani "mikropları öldürecek kadar sıcak bir sıcaklığa" ulaşması gerektiğini söylüyor.

AAQZAxd.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Yiyecekleri bu sıcaklığın altında tekrar ısıtmak ciddi bir sağlık tehlikesi oluşturabilir.

Yiyeceklerinizi güvenli bir sıcaklığa mikrodalga fırına koymamak sizi gıda zehirlenmesi riskine sokabilir. Uzmanlar, ister önceden paketlenmiş mikrodalgada pişirilebilen yemekler, ister dünden kalan yemek pişiriyor olun, bunların her ikisi de Salmonella ve Listeria salgınlarıyla bağlantılı olup olmadığına bakılmaksızın, bunun geçerli olduğunu söylüyor.

Tüketici Raporları, "Mikrodalgada tam pişirme özellikle önemlidir, çünkü yaygın inanışın aksine mikrodalgalar yiyecekleri içten dışa doğru pişirmez" diye uyarıyor. Uzmanları, "Mikrodalgalar yiyeceklere yalnızca yaklaşık bir ila bir buçuk inç derinliğe kadar nüfuz eder. Merkezde, daha kalın yiyecekler, ısı dışarıdan içeriye doğru hareket ettiğinden iletim yoluyla pişer" diye açıklıyor.

Tüm yiyecekler arasında kümes hayvanları, yanlış mikrodalgada pişirildiğinde sizi hasta etme olasılığı en yüksek olanıdır. Tüketici Raporları, "2007'de yayınlanan taze tavukta bakteriler için yaptığımız testlerde, kuşların yüzde 83'ünün kampilobakter veya Salmonella barındırdığını bulduk; bu, test edilen kuşların yüzde 49'unun bir veya her iki patojeni barındırdığı 2003 yılına göre çarpıcı bir artış" dedi.

AAQZOEj.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Ancak, güvenli minimum sıcaklık ne pişirdiğinize bağlı olarak değişebilir.

CDC, bazı etlerin diğerlerinden daha yüksek minimum sıcaklıklar gerektirdiğini not eder. Uzmanları, tüm kümes hayvanlarının 165 derece Fahrenheit'e kadar pişirilmesi gerektiğini, kıyma, kuzu eti ve domuz etinin ise minimum 160 derece Fahrenheit'e ulaşması gerektiğini söylüyor. Balıklar 145 derece Fahrenheit'te daha düşük olabilir. Dana pirzola, rosto ve biftek gibi diğer sığır eti, domuz eti ve kuzu eti parçalarını en az 145 derece Fahrenheit'e ısıtın, ardından servis yapmadan önce üç dakika bekletin. CDC, bunu yapmak, mikrodalga kapandıktan sonra yemeğin pişmeye devam etmesini sağlar ve yiyeceklere daha tutarlı bir sıcaklık verir, diye açıklıyor.

AAQZK7x.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

>Mikrodalga fırınınızın gücüne göre pişirme sürenizi ayarlayın.

CDC, mikrodalga fırınınızın watt değerine, kullanım kılavuzunda, üreticinin web sitesinde veya fırın kapağının içinde bakmanızı önerir. Mikrodalga fırınınız daha düşük bir watt değerine sahipse (genellikle 600 ile 900-watt arasında) bu, yemeğinizin daha uzun pişirme süresi gerektirebileceği anlamına gelir.

Şüpheye düştüğünüzde, bir yemek termometresi, yemeğinizin güvenli ve yemeye hazır olup olmadığına dair tahminde bulunmanızı engeller.

Kaynak: BESTLIFE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.