Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Windows 10 desteği 4 yıl sonra sona eriyor, ancak şimdi bilmeniz gereken şey bu


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Windows 10 desteği 4 yıl sonra sona eriyor, ancak şimdi bilmeniz gereken şey bu

Windows 11, uygun cihazlara geçen ay kademeli olarak sunulmaya başladı; bu, Windows 10'un sonunda Windows 7 ile Microsoft işletim sistemlerinin mezarlığında emekli olacağı anlamına geliyor. Ancak hala Microsoft'un eski işletim sistemini kullanıyorsanız, stres yapmayın. Microsoft, 14 Ekim 2025'e kadar Windows 10'u desteklemeye devam edecek. (Windows 10 Kasım 2021 güncellemesi kullanıma sunuldu.) Microsoft, milyardan fazla Windows kullanıcısını yavaş yavaş Windows 11'e taşırken, bu size hazırlanmanız için yaklaşık dört yıl veriyor.

AAKICnU.img?w=768&h=512&m=6

Şirketin yeni işletim sistemi, 2022'nin ortalarına kadar Windows 11'in kullanıma sunulmasına devam edecek. Mac benzeri bir görünüm ödünç alan ve güncellenmiş özellikler içeren yepyeni bir tasarım bekleyebilirsiniz. Örneğin, Windows Başlat Menüsü, onu ekranda farklı bir yere taşıyan bir yenileme ve çoklu görevlere yardımcı olabilecek birkaç üretkenlik özelliği alır. Ayrıca yakında Windows 11'de Android uygulamalarını daha kolay kullanılabilir hale getirmek için bir değişiklik var.

Birçok kişi Windows dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarını en son yazılıma güncellemeye hazırlanırken, 2025'te hala Windows 10 çalıştıran bilgisayarlara ne olacak? açıklayacağız. İşte Windows 10 ve Windows 11 arasında sabırsızlıkla bekleyebileceğiniz bazı büyük farklar. Bu hikaye yakın zamanda güncellendi.

Microsoft'un Windows 10 desteğini sonlandırması ne anlama geliyor?

Ocak 2020'de Windows 7'de olduğu gibi, Microsoft 2025'te Windows 10 için aktif desteği alacak. Yazılımı kullanmaya devam edebileceksiniz, ancak daha fazla güvenlik güncellemesi almayacaksınız. Ayrıca yazılıma herhangi bir yeni özellik eklenmeyecektir. Bunun yerine Microsoft, odağını Android uygulamaları, masaüstü widget'ları ve PC için yeni Xbox oyun özellikleriyle birlikte gelen Windows 11'e kaydırıyor.

Windows 11'e geçmem gerekecek mi?

Muhtemelen değil. Birçok kişi bilgisayarlarında hala Windows 7 ve 8 kullanıyor ve hiçbir zaman Windows 10'a geçmedi. Ancak, güvenlik güncellemelerini alabilmeniz için en güncel yazılımı kullanmanız önerilir. Güvenlik güncellemeleri olmadan bilgisayarınız, sizi saldırılara, virüslere ve daha fazlasına maruz bırakabilecek kötü amaçlı yazılımlar ve diğer güvenlik açıkları için risk altındadır.

Windows 11'i yükseltmek tamamen ücretsiz olacak mı?

Evet. Uygun Windows 10 bilgisayarlara ücretsiz yükseltmeler 5 Ekim'den itibaren sunulacak. Ücretsiz yükseltmeler 2022'ye kadar devam edecek. Hâlâ Windows 7 kullanıyorsanız ancak Windows 11'e yükseltmek istiyorsanız, önce Windows 10'a yükseltmeniz gerekir. uygun ol.

Windows 11 desteği ne zaman sona erecek?

Windows 11 çok yeni olduğu için muhtemelen önümüzdeki yıllarda buna bir yanıtımız olmayacak. Destek sona erdiğinde, Microsoft 10 yaklaşık 10 yıldır piyasada olacak, dolayısıyla Windows 11 benzer bir zaman çizelgesine sahip olabilir.

Windows 11 hakkında daha fazla bilgi için, yeni işletim sistemini nasıl indireceğiniz ve bilgisayarınızın uyumlu olup olmadığını nasıl kontrol edeceğiniz aşağıda açıklanmıştır. Windows 11'i indirmeden önce ne yapmanız gerektiğine de bir göz atabilirsiniz.

Kaynak: cNeT

tablet-pc-528464.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.