Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Japon Bıçakları Alman Bıçaklarından Daha İyi mi?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Japon Bıçakları Alman Bıçaklarından Daha İyi mi?

BB17kZUa.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Japon bıçakları, güzel ve detaylı tasarımlarının yanı sıra ürettikleri kesimler için de imrenilmektedir. Bıçakları tipik olarak ince ve narindir ve onlara düzgün bakmazsanız kırılmaya eğilimlidir - beceriksiz şefler için ideal değildir. İnce, hassas kesimler ve güzel sunum sağlarlar; beş yıldızlı bir suşi restoranında bulabilecekleriniz.

Aşağı Manhattan'daki bir Japon bıçak mağazası olan Korin'deki tek bıçak bileyici olan Vincent Lau, Japon bıçaklarının dünya çapında bu kadar popüler olmasının nedeninin, tam da Japon mutfağının ayrılmaz bir parçası olmaları olduğunu söylüyor: Malzemeleri geliştirmek ve korumak için, ve yemeğin lezzetini vurgulayın.

Good Housekeeping Institute Mutfak Aletleri ve Teknolojileri Laboratuvarında, ekmek bıçakları, şef bıçakları, elektrikli bıçaklar, kasap bıçakları ve daha fazlasını içeren mutfak temellerini test etme konusunda yüzyıllık bir geçmişe sahibiz. Sert havuçlardan tutunduğu bilinen orta sertlikte peynirlere ve maydanoz gibi kolayca çürüyen narin otlara kadar çeşitli yiyecekleri doğradıktan sonra her bıçağın ne kadar iyi kesip kenarlarını koruduğunu test ediyoruz. Olgun domates ve taze mozzarella peyniri gibi ezilmesi kolay yumuşak yiyecekleri ve kör bir bıçakla eşit parçalara ayrılması zor soğanları test ediyoruz. Bıçağınızın her şeyi yapabilmesi gerektiği için çiğ tavuk ve pişmiş et üzerinde de test yapıyoruz. Performansa ek olarak, kulp ve tutuş rahatlığını da düşünüyoruz. Aşağıda, test ve profesyonel seçimlerin bir kombinasyonundan seçilen favori Japon bıçaklarımız:

Genel Olarak En İyi Japon Bıçağı: Shun Classic 8

En İyi Fiyatlı Japon Bıçağı: Küresel 8 inç, 20 cm Şef Bıçağı

En Uzun Ömürlü Japon Bıçağı: Miyabi 34373-203 Şef Bıçağı

En Sağlam Japon Bıçağı: KUMA 8 inç Şef Bıçağı

En Ergonomik Japon Bıçağı: Shun Premier 8

Sebze Kesmek İçin En İyi Japon Bıçağı: Mac MTH-80 Professional Hollow Edge Chef's Knife

Bilenmesi En Kolay Japon Bıçağı: Togiharu Inox Steel Gyutou 8.2

Japon bıçakları Alman bıçaklarından daha mı iyi?

Japon bıçakları genellikle Alman muadillerinden daha hafif ve keskindir. Daha ince oldukları için uç kırılmaya veya bıçağın ufalanmasına biraz daha yatkındırlar, bu nedenle Japon bıçakları daha fazla bakıma ihtiyaç duyar. İnce, hafif yapıları, Japon bıçaklarını sebze kesmek veya balık dilimlemek gibi ince ve hassas işler için mükemmel kılar. Lau, "Suşi en iyi örnek" diyor. "Sen onu pişirmiyorsun, bu yüzden malzemelerin tazeliği ve onu nasıl hazırladığın, harika bir suşi şefi ile vasat bir şefi nasıl ayırt ediyorsun."

Bu arada Alman bıçakları genellikle ağır ve hantaldır, ancak aynı zamanda iyi kenar tutuşu için daha fazla keskinleştirme gerektiren daha kalın bıçaklarla daha sağlamdır.. Alman bıçakları, tavuk parçalamak gibi daha ağır işler için iyidir. Sonuçta, hangi bıçağın daha iyi olduğu ihtiyaca ve tercihe bağlıdır.

En iyi Japon bıçağı nedir?

En iyi Japon bıçağı, sizin için en iyi olan bıçaktır. Lau, bıçak satın alırken öncelikle müşterilerine bıçaklarını ne için kullanacaklarını soruyor. Profesyonel şefler ve ev aşçılarının tipik olarak farklı ihtiyaçları vardır: Profesyonel şefler bıçaklarını haftada 40 saatten fazla kullanma eğilimindeyken, ev şefleri genellikle akşam yemeğini hazırlamak için günde yaklaşık yirmi dakika kullanır.

Bunu akılda tutarak, Korin Özel Turuncu Saplı bıçaklar gibi profesyonel şeflere daha iyi kenar tutuşu sağlayan ağır hizmet bıçaklarını tavsiye ediyor. Lau, “yanagilerin” Japon suşi şefleri arasında popüler olduğunu ekliyor. Tek kenarlı bıçağa sahip geleneksel Japon dilimleyicilerdir. Çift kenarlı Batı tarzı Japon bıçaklarının aksine, tek kenarlı bıçaklar, en temiz kesimler için mükemmel olan süper keskin bir kesme kenarı elde edebilir.

Lau, ev şefleri için bilemesi kolay bir mutfak bıçağı öneriyor çünkü "kesemediğiniz bir bıçak sadece işe yaramaz bir metal parçası" diyor. Suisin markasının Inox Honyaki bıçakları harika bir seçimdir. Lau, bileme kolaylığının yanı sıra, sizin için neyin doğru olduğunu görmek için bıçağı tutmanızı önerir. Bıçağın sapının şekli ve yüksekliği dikkate alınması gereken faktörlerdir.

BB17kLuX.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

1) Klasik 8 inç Bıçak 159,95 Dolar

İyi bir bıçak, elinizde sağlam ve sağlam hissettirir. İyi bir tutuşu teşvik eder ve avucunuzun içinde güvenli bir şekilde durur. Sebzeleri dilimlemek için yeterince hafif ve et için yeterince ağır olan iyi bir ağırlığa sahiptir. Shun Classic 8 inç Şef Bıçağı tüm bu detayları bünyesinde barındırır. PakkaWood sapı ve çok keskin bir kenarı vardır. Bıçak, Shun'un tescilli VG-MAX çeliğinden yapılmıştır ve Şam çeliği ile kaplanmıştır. Bizimkileri yıllarca bileme olmadan kullandıktan sonra kefil olabileceğimiz hassas kesimler ve nihai kenar tutuşu için tasarlanmıştır.

BB17kLv2.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

2) 8 inçlik Şef Bıçağı 99,95 Dolar

Global bıçakların diğer markalardan ne kadar farklı olduğunu elinize aldığınız anda fark edeceksiniz: Tek parça paslanmaz çelikten yapılmışlardır, bu da bıçağı fark edilir şekilde daha ince yapar. 8 inçlik Chef's Knife's bıçağının alt kısmı orantılı olarak daha geniş görünüyor daha ince bir desteğe sahip diğer Japon bıçaklarından (bıçağın sapla birleştiği kısım) ve bıçağın alt kısmı çok keskin kenarı ile neredeyse bitmemiş gibi görünse de, eti kesmek için iyidir. Çukurlu tutamak kaymaz kontrol sağlar ve eğlenceli bir gerçek: Daha fazla dengeli ağırlık için kumla doldurulur. (Hayır, keserken kumun hareket ettiğini duyamaz veya hissedemezsiniz.)

BB17kXnf.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

3) 34373-203 Şef Bıçağı 299,95$

Koyu renk ahşap veya paslanmaz çelik kulplarla dolu bir dünyada Masur Birch kulplar öne çıkıyor. Bu Miyabi bıçağı sadece muhteşem değil, aynı zamanda elde harika bir his veriyor - ahşap sapı yumuşak ve pürüzsüz. Açık, mermer rengi, çarpıcı bir çiçek damask desenine sahip çelik bıçağı tamamlıyor. Yüksek kaliteli bıçak, iki farklı çelikten oluşan 100 katmanla çevrelenmiş toz çelik çekirdeğe sahiptir ve sonuçta kenar tutuşunu korur.

BB17kZUB.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

4) 8 inçlik Şef Bıçağı 97,95 Dolar

KUMA 8 inç Şef Bıçağı'nın ince bıçağı, sebzeleri kesmek veya hassas et kesimlerini dilimlemek için mükemmeldir. 67 kat yüksek karbonlu çelikten yapılmıştır, bu da onu güçlü ve talaşlara karşı dirençli kılar. Sap hafif eğimlidir ve elde çok güçlü ve sağlam hissettirir. Aynı zamanda tam bir keskinliğe (bıçak sapın içinden geçer) ve iyi bir dengeye sahiptir. KUMA bıçakları, kutudan çıkar çıkmaz keskin kenarlar sağlamak için elle işlenmiştir.

BB17kZUH.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

5) Çatal Bıçak Takımı Premier 8 inç Bıçak 191,99 ABD Doları

Daha kontrollü bir tutuş için Shun's Premier 8 inç Chef's Knife'ı deneyin. Klasikten biraz daha kalın olan ve avucunuzun içinde rahat duran konturlu PakkaWood sapına sahiptir. Ayrıca, kullanımı ve tutuşu daha hafif hale getiren daha ince bir bıçağa sahiptir. Dövülmüş yüzey hayranlığı durdurmak zordur ve kesim sırasında yiyeceklerin kolayca serbest kalmasına yardımcı olur. Bu, sonsuza kadar sahip olmayı planladığınız bir yükseltmeye hazır olduğunuzda ulaşmanız gereken bıçaktır ve güzel bir hediye olur.

BB17kTQn.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

6) MTH-80 Profesyonel Boş Kenarlı Aşçı Bıçağı 144,95 $

Çevrimiçi eleştirmenler, bu bıçağın ne kadar hafif ve keskin olduğu konusunda övünüyor. İnce bir bıçağı vardır ve patates gibi yapışkan yiyeceklerin üzerinden kaymaya yardımcı olmak için kenara doğru çukurlar vardır. Mac MTH-80, sebzeleri kesmeyi kolay ve keyifli hale getirir. Hemen hemen tüm bıçaklarda olduğu gibi, yüksek karbonlu, alüminyum alaşımlı bıçağın paslanmasını önlemeye yardımcı olmak için elde yıkama ve hemen kurutma önerilir.

AAQUQX6.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

7) Togiharu Inox Çelik Gyutou 8,2" (21cm) $121,50

Korin'in en çok satan bıçağı yeni başlayanlar için harika. Hassas kesimler için mükemmel olan kompozit ahşap sapı ve ince bıçağı ile hafiftir. Inox Steel Gyotou'nun keskinleştirilmesi kolay olsa da, krom ve molibden karışımı uzun süreli kenar tutuşu sağlar.

AAQUQX6.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

7) Togiharu Inox Çelik Gyutou 8,2" (21cm) $121,50

Korin'in en çok satan bıçağı yeni başlayanlar için harika. Hassas kesimler için mükemmel olan kompozit ahşap sapı ve ince bıçağı ile hafiftir. Inox Steel Gyotou'nun keskinleştirilmesi kolay olsa da, krom ve molibden karışımı uzun süreli kenar tutuşu sağlar.

Kaynak: GoodHousekeeping

kitchen-knife-554067.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.