Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ... SEVGİLİ ÖĞRETMENLER... (''Çağdaş Uygarlık Düzeyini Aşmak'' ülkümüzü gerçekleştirme yolundaki öncülerimizin başında 'Siz.)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bu konuda bir anekdot anlatmak istiyorum.

Japonyada savaştan sonra savaşta büyük yararlıklar göstermiş olan General Yamamoto ya mecliste teşekkür ediliyor ve deniyorki dile bizden ne dilersen.General şöyle cevap veriyor;

-Ben sizden birşey istemiyorum bana sadece bir dağ köyünde bir öğretmenlik verin yeter.

Meclis te şöyle bir cevap veriyor;

-Vermeyiz çünkü sizin pedogojik eğitiminiz yok.

Şimdi bizim ülkemize bakıyorum ya çocuğum hiç bir şey olamazsan bari bir öğretmen ol deniyor.Ne kadar acı ve üzücü bir durum.Öğretmenlik mesleğinin hakettiği değeri bulması dileğiyle.

Gönderi tarihi:

MUSTAFA KEMAL’İN 1. ÖĞRETMENLER BİRLİĞi KURULTAYI KONUŞMASI

Öğretmenler! yeni nesli Cumhuriyet'in fedakar öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin değeri, sizin uzmanlığınız ve fedakarlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet düşünce, bilgi ve beden yönünden güçlü ve yüksek seciyeli koruyucular ister. Yeni nesli bu nitelik ve yetenekte yetiştirmek, sizin elinizdedir. Üstün ödevinizin yerine getirilmesine yüksek çabalarla kendinizi adayacağınızdan hiç kuşkum yoktur.

Ben,ulusal eğitim ve öğretimimizle ilgili görüşlerimi, çeşitli zamanlarda ve çeşitli imkanlardan yararlanarak söyledim. Gene de bu görüşlerimi birkaç sözcükte toplayarak yeniden söylemeyi yararsız görmüyorum.

Arkadaşlar, Yeni Türkiye'nin birkaç yıla sığdırdığı askerlik, siyaset ve yönetim alanlarındaki devrimler, sizin; sayın öğretmenler, sizin toplumda ve düşünce yaşamınızda yapacağınız devrimlerdeki başarınızla gerçekleşecektir.

Hiçbir zaman unutmayın ki, Cumhuriyet sizden ]"fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller ister."

Mustafa Kemal ATATÜRK 25 Ağustos 1924- ANKARA

Sevgili Öğretmenler,

Bu güzel gününüzde en güzel cümlelerle öğretmenler gününüzü kutlamak isterdim. Ancak bunu herkes yapıyor zaten. Ben bu günü kutlamak için başka bir şey düşünüyorum. Sizlere büyük önder Atatürk’ün bir sözünü hatırlatmak istedim.

Büyük önder diyor ki “ yeni nesil sizlerin eseri olacaktır”

Bugün sizler gönül rahatlığı ile başöğretmeninize karşı yüzünüzün ak, vicdanınızın rahat olduğunu düşünüyor musunuz ? Günümüz Türkiye’sinin içinde bulunduğu tabloda, sizlerinde birkaç fırça darbesi yok mu sizce ?

Tektürk…www.tekturk.org

Gönderi tarihi:

MUSTAFA KEMAL’İN 1. ÖĞRETMENLER BİRLİĞi KURULTAYI KONUŞMASI

Öğretmenler! yeni nesli Cumhuriyet'in fedakar öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin değeri, sizin uzmanlığınız ve fedakarlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet düşünce, bilgi ve beden yönünden güçlü ve yüksek seciyeli koruyucular ister. Yeni nesli bu nitelik ve yetenekte yetiştirmek, sizin elinizdedir. Üstün ödevinizin yerine getirilmesine yüksek çabalarla kendinizi adayacağınızdan hiç kuşkum yoktur.

Ben,ulusal eğitim ve öğretimimizle ilgili görüşlerimi, çeşitli zamanlarda ve çeşitli imkanlardan yararlanarak söyledim. Gene de bu görüşlerimi birkaç sözcükte toplayarak yeniden söylemeyi yararsız görmüyorum.

Arkadaşlar, Yeni Türkiye'nin birkaç yıla sığdırdığı askerlik, siyaset ve yönetim alanlarındaki devrimler, sizin; sayın öğretmenler, sizin toplumda ve düşünce yaşamınızda yapacağınız devrimlerdeki başarınızla gerçekleşecektir.

Hiçbir zaman unutmayın ki, Cumhuriyet sizden ]"fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller ister."

Mustafa Kemal ATATÜRK 25 Ağustos 1924- ANKARA

Sevgili Öğretmenler,

Bu güzel gününüzde en güzel cümlelerle öğretmenler gününüzü kutlamak isterdim. Ancak bunu herkes yapıyor zaten. Ben bu günü kutlamak için başka bir şey düşünüyorum. Sizlere büyük önder Atatürk’ün bir sözünü hatırlatmak istedim.

Büyük önder diyor ki “ yeni nesil sizlerin eseri olacaktır”

Bugün sizler gönül rahatlığı ile başöğretmeninize karşı yüzünüzün ak, vicdanınızın rahat olduğunu düşünüyor musunuz ? Günümüz Türkiye’sinin içinde bulunduğu tabloda, sizlerinde birkaç fırça darbesi yok mu sizce ?

Tektürk…www.tekturk.org

Yazınızdan ötürü sizi kutluyorum hadi ağır yazmış olmayayım dedim ama gerçekten bu günkü toploda hem öğretmenlerin hemde öğretmenlerin bu pozisyona getirenlerin çok büyük hataları var.Zaten ilk mesajımda öğretmenler gününü kutlarkaen ilkelerini ve ideallerini kaybetmemiş tüm öğretmenlerin gününü kutlarım diye yazmıştım bunu yazarkende sizin düşündüğünüz şeyleri düşünerek yazmıştım.Teşekkür ediyorum. :clover:

Gönderi tarihi:

ülkemizdeki her öğretmn derse zamanında girse,sürekli rapor alarak dersi gecıktırmese,çocukları severek isteyerek,yürekten,tüm özverisiyle çalışsa..sanırım ülkemiz bıraz daha iyi durumda olacaktı.. :online2long:

dersin yarısını öğretmenler odasında geçiren çok eğitimci var malesef :unsure:

eğitim çocuğu sevmekle başlar,ulu önderin bu sözünü çok beğenirim :clover:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.