Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Honda, Otonom İş Aracının en son sürümünü sergiliyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Honda, Otonom İş Aracının en son sürümünü sergiliyor

Honda, CES 2018'de birkaç refakatçi mobilite robotu konseptini ortaya çıkardı. En az bir tanesiyle, yoldan çıkabilen otonom bir araçla ilerliyor. Honda ve mühendislik şirketi Black & Veatch, ikinci nesil Otonom İş Aracını (AWV) bir güneş paneli şantiyesinde test ediyor.

AAQIW61.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Bu, birkaç AWV'nin birlikte çalıştığı ilk saha testiydi. Araçlar römorkları çekti ve 1.000 dönümlük şantiyede inşaat malzemeleri, su ve diğer malzemeleri taşıdı. AWV, 399 kg'a (880 lbs) kadar yük taşıyabilir ve toplam ağırlığı 750 kg (1,653 lbs) olan bir römork çekebilir.

AWV'leri gösteren bir videoda, bir Black & Veatch çalışanı, bu kadar büyük bir sitede seyahat etmenin biraz zaman alabileceğini belirtiyor. Böylece araçlara malzeme yüklemek ve bunları başka bir yere göndermek işleri daha verimli hale getirebilir ve çalışanların seyahat sürelerini kısaltarak onları başka şeyler üzerinde çalışmak için serbest bırakabilir.

Honda, operatörlerin AWV'ler için başlangıç ve bitiş noktaları belirleyebilmeleri için sitenin yüksek çözünürlüklü bir haritasını oluşturdu. Araçların varış noktalarına birkaç santimetre mesafede durduğunu söylüyor. AWV, otonom olarak çalışmasının yanı sıra uzaktan kontrol edilebilir.

Şirket, aracın yüksek sıcaklıktaki bir ortamda bile tek bir şarjla sekiz saate kadar çalışabileceğini iddia ediyor. AWV, GPS, radar ve LiDAR dahil olmak üzere navigasyon için bir dizi sensörün yanı sıra uzaktan izleme için 3D kameralar kullanır. Honda, maksimum taşıma kapasitesiyle bile, kullanım durumuna bağlı olarak AWV'nin 27,9 mile kadar bir menzile sahip olduğunu söylüyor.

Otomobil üreticisi, prototip üzerinde yinelenirken AMV'nin performansını ve tasarımını iyileştirmeyi hedefliyor (olduğu gibi sevimli görünüyor). Ekler ve araçlar ekleme yeteneği de sunabilir. Honda, henüz AMV'nin ticari bir versiyonunu yayınlama planlarını açıklamadı.

Kaynak: E

honda-s2000-2923839.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.