Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ford ve Purdue Üniversitesi Birlikte Yaptığı Araştırmalar Sonucunda Bir EV'yi 5 Dakikada Tamamen Şarj Eden Bir Kablo Geliştirdiğini Açıkladı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Ford ve Purdue Üniversitesi Birlikte Yaptığı Araştırmalar Sonucunda Bir EV'yi (Elektrikli Araç) 5 Dakikada Tamamen Şarj Eden Bir Kablo Geliştirdiğini Açıkladı

AAQE0Gb.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Ford, menzil kaygısından kalıcı olarak kurtulmanın bir yolunu bulmuş olabilir.

Detroit otomobil devi, bir elektrikli otomobilin pilini sadece beş dakikada tamamen şarj edebilecek bir kablo prototipi oluşturmak için Purdue Üniversitesi ile birlikte çalıştı. Hâlâ yapılması gereken çok iş var, ancak kablo, pille çalışan arabaların kitlesel kabul görmesinin önündeki son büyük engellerden birinin üstesinden gelinmesine yardımcı olabilir.

EV sürüş menzilleri nihayet kabul edilebilir seviyelere ulaşıyor olabilir, ancak yavaş şarj süreleri hala bazı sürücüleri temkinli hale getiriyor. Son birkaç yılda, şarj sürelerinin önemli ölçüde arttığını gördük, ancak özellikle gazla çalışan bir arabayı doldurmak için gereken beş dakika ile karşılaştırıldığında, hala harika değiller. Şu anda, bir DC hızlı şarj cihazına bağlıyken bekleyebileceğiniz en iyi süre yaklaşık 20 dakikadır. Evdeyken daha da kötü. Ford Mustang Mach-E, piyasadaki en çok talep gören EV'lerden biridir, ancak Seviye 2 şarj kurulumuna bağlıyken bile evde tam kapasiteye şarj olması 11 saat sürer.

Bunun nedeni, mevcut şarj kablolarının, bir EV'yi gazın bir arabayı doldurabileceği kadar hızlı şarj etmek için gereken güç miktarı tarafından üretilen ısıyı kaldıramamasıdır. Şu anda endüstrinin en iyi şarj cihazı olan Tesla Supercharger'a bağlı kablolar, maksimum 520 amper akımı işleyebilir. Ford ve Purdue'nun çözümü: Şarj kablolarını soğutmak için daha iyi bir yöntem bulun.

Bir basın açıklamasına göre, mühendislik profesörü Issam Mudawar ve öğrencilerinin yarattığı yeni kablo, ısındıkça buhara dönüşen sıvı bir soğutucu kullanıyor. Otomobil üreticisi bu sürecin nasıl çalıştığı hakkında çok fazla ayrıntıya girmedi, ancak yeni kablo 2.400 ampere kadar akımı kaldırabilir ve bu da Tesla'nın süper şarj cihazına bağlı kablolarla mümkün olandan dört kat daha hızlı şarj süresine neden olur. Bu, şarj sürelerini beş dakikaya kadar düşürür.

Ne yazık ki, yakın zamanda EV'nizi bu kadar hızlı dolduramayacaksınız. Ford ve Purdue'nun şu anda patenti bekleyen kablosuna ek olarak, bu kadar akımla güvenli bir şekilde başa çıkabilen yeni şarj cihazları ve pillerin geliştirilmesi gerekecek. Yine de, pille çalışan bir aracı dakikalar içinde tamamen şarj etme yeteneği artık çok gerçek bir olasılık.

Kaynak: RobbReportelectric-car-2862381.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.