Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2021 Admin Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2021 Herkes Bu 10 Dakikada Yapılan Susamlı Sarımsaklı Ispanaklı Sote İçin Deli Oluyor Bu kolay sotelenmiş ıspanak tarifi, tipik olarak ıspanak kullanılarak yapılan klasik Kore banchan (garnitür) yemeğidir. Kızarmış susam yağının zengin aroması, yemyeşil ıspanakla güzel bir şekilde eşleşir ve taze soğan, biberli çiğ sarımsak ve pirinç sirkesi tadını eşsizleştiren ve sağlayan hoş bir parlaklık getirir. Taze ıspanaktan biraz daha fazla doku koruduğu için bu tarifin olgun, tam yapraklı ıspanakla en iyi şekilde yapıldığını görüyoruz. (Sadece uçlarını kırptığınızdan ve iyice yıkadığınızdan emin olun!) Elinizde bebek ıspanak varsa, devam edin! Yine de lezzetli olacak. Yemeği tamamlamak ister misin? Süper hızlı bir akşam yemeği arıyorsanız, protein için biraz pişmiş tofu veya tavada kızartılmış somon ile pirincin üzerine servis yapın. Verim: 4 porsiyon Hazırlık Süresi: 5 dakika Toplam Süre: 10 dakika İçindekiler 1 diş sarımsak: rendelenmiş 2 taze soğan: ince kesilmiş 2 çay kaşığı: kızarmış susam 2 çay kaşığı: kızarmış susam yağı 2 çay kaşığı: düşük sodyumlu soya sosu 1 çay kaşığı: pirinç sirkesi 1/2 çay kaşığı: toz şeker Bir tutam kırmızı pul biber (isteğe bağlı) 450 gram taze ıspanak, ayıklanmış ve yıkanmış 1 yemek kaşığı: tava için sızma zeytinyağı Talimatlar Orta boy bir kapta, sarımsak, yeşil soğan, susam tohumu, susam yağı, soya sosu, sirke, şeker ve kullanılıyorsa pul biberi karıştırın. Ispanağı iri parçalar halinde kabaca doğrayın. Orta ateşte büyük bir tavaya ince bir tabaka zeytinyağı ekleyin. Ispanağı ekleyin ve parlak yeşil ve solgun olana kadar 1 ila 2 dakika pişirin. Ispanağı soslu kaseye aktarmak için maşa kullanın ve kaplamak için yavaşça bırakın. 5 dakika soğumaya bırakın, ardından tadına bakın ve baharatları istediğiniz gibi ayarlayın. Kaynak: delish Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.