Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu Yeni Zırhlı Drone Katili, Askeri Dronları Gökyüzünde Pişirebilir


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bu Yeni Zırhlı Drone Katili, Askeri Dronları Gökyüzünde Pişirebilir

AAQc0ZD.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

General Dynamics ve Epirus Inc., yüksek güçlü bir mikrodalga ışın silahı geliştirmek için birlikte çalışıyor.

Silah, geniş bir yay boyunca mikrodalga radyasyonu patlatabilecek ve drone sürülerini biçebilecek.

Ayrıca araçların ve hatta teknelerin motorlarını da yakabilecek olan silahın insanları nasıl etkileyeceği bilinmiyor.

ABD merkezli iki savunma müteahhidi, drone sürüleri sorununa şimdiye kadarki en umut verici çözümün ne olabileceği üzerinde çalışıyor. İkisi, General Dynamics ve Epirus, Inc., ABD Ordusu tarafından kullanılan zırhlı bir araca yüksek güçlü bir mikrodalga topu yerleştirmek için bir araya geliyor. Sonuç, insansız hava araçlarıyla mücadele edebilecek ve karada ve denizde araçları devre dışı bırakabilecek bir silah olabilir, ancak büyük soru, bunun insanları nasıl etkileyeceğidir.

ABD birliklerine yönelik en tehlikeli yeni tehditlerden biri drone saldırıları tehdididir. 2016 yılında bir IŞİD insansız hava aracı iki Kürt savaşçıyı öldürdü ve iki Fransız özel kuvvet operatörünü yaraladı. Buna karşılık, ABD ordusu, Orta Doğu'daki ve kendi ülkelerindeki ABD birliklerine el tipi DroneDefender karşı drone silahlarını hızla konuşlandırdı ve bu yeni tehdide nasıl karşı koyacağını planlamaya başladı.

Tüm bunlar, iki taraf, drone ve karşı drone, rakibin yeteneklerindeki boşluklardan yararlanmak için yeni teknolojiyi kullanarak birbirlerini geçmek için yarışırken yepyeni bir silahlanma yarışı başlattı. Karşı drone tarafı, bozucuları devreye sokar ve buna karşılık olarak drone tarafı, kendi kendine gezinen robotları devreye sokar. Karşı drone tarafı makineli tüfekler, pompalı tüfekler ve lazerler kullanıyor ve drone tarafı, insan savunucularını bunaltmak için tasarlanmış ağ destekli sürülere doğru hareket ediyor. Şimdilik, dronların üstünlüğü var.

Bu, General Dynamics ve Epirus'un birlikte çalıştığı yüksek güçlü mikrodalga silahların piyasaya sürülmesiyle değişebilir. İki savunma yüklenicisi, Ordunun alan drone savunması için benimseyebileceğini umdukları yeni bir Kısa Menzilli Hava Savunma silah sistemi inşa etmek için işbirliği yapıyor.

Yeni sistem, bir General Dynamics Stryker 8x8 tekerlekli piyade zırhlı aracının bir Leonidas yüksek güçlü mikrodalga sistemi ile donatılmasını içeriyor. Leonidas, elektromanyetik enerjinin av tüfeği benzeri darbelerini ateşleyebilir ve darbe yolundaki herhangi bir insansız hava aracının elektronik aksamını devre dışı bırakabilir. Spatula benzeri antenden bir av tüfeğinden çıkan kuş görüntüsü gibi yayılan Leonidas, tek bir borda ile birden fazla insansız hava aracı çıkarma potansiyeline sahiptir. Uçan dronlar yere düşerken, kara dronları durma noktasına gelirdi.

ABD Hava Kuvvetleri, hava üslerini drone sürülerinden korumak için iki mikrodalga drone silahı, Taktik Yüksek Güçlü Yanıtlayıcı veya THOR ve PHASER geliştirdi. PHASER yurt dışına konuşlandırıldı, ancak gerçekten savaş görüp görmediğine dair henüz bir haber yok.

Pentagon, yüksek güçlü mikrodalga silahları geliştirmeye ve sahaya sürmeye başladığında, çözülmemiş bir soru, bu mikrodalgaların canlıları nasıl etkilediğidir. Doğru türden elektromanyetik radyasyonun güçlü patlamaları, sakat bırakabilir veya öldürebilir ya da sadece birinin gitmesine yetecek kadar acıya neden olabilir. ABD ordusu, 2012'de isyancıları şiddetli ağrılarla savuşturmak için tasarlanmış mikrodalga radyasyona dayalı bir kalabalık kontrol sistemi olan Active Denial System'ı devreye aldı.

Bu yeni silahın hedefi insanlar olmasa da, mürettebatlı kara araçlarına ve teknelere karşı kullanılması, gemideki insanları mikrodalga enerjisine maruz bırakabilir. Sonra tekrar, sistem ciddi yaralanmalara neden olmadığı sürece, bir aracın motorunu mikrodalga radyasyonu ile devre dışı bırakmak, 30 milimetrelik otomatik topla olduğundan muhtemelen daha güvenlidir.

Kaynak: Popular Mechanicsskydio-2-drone-iha.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Bu Yeni Zırhlı Drone Katili, Askeri Dronları Gökyüzünde Pişirebilir

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.