Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Araştırma Bulguları: COVID aşısı, doğal bağışıklıktan daha fazla koruma sağlıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Araştırma Bulguları: COVID aşısı, doğal bağışıklıktan daha fazla koruma sağlıyor

Hastalık Kontrol Merkezleri tarafından yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, daha önce bir COVID-19 enfeksiyonundan kurtulan aşılanmamış kişilerin, Pfizer veya Moderna aşılarıyla tam olarak aşılanmış olanlara kıyasla virüsle yeniden enfekte olma olasılığı beş kattan daha fazlaydı. ve Önleme.

AAQ6Gq9.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bulgu, CDC'nin Haftalık Morbidite ve Mortalite Raporunda Cuma günü yayınlanan ve ajansın dokuz eyaletteki hastanelerden oluşan "VISION Network"ünde COVID-19 semptomlarıyla hastaneye kaldırılan yetişkinlerin kayıtlarını inceleyen verilerden geliyor.

Çalışmanın yazarları, bulgularının, hastalığı ilk kez geçiren veya üç ila altı ay önce aşılanan hastalarda "aşı kaynaklı bağışıklığın enfeksiyon kaynaklı bağışıklıktan daha koruyucu olduğunu" gösterdiğini söyledi.

CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky yaptığı açıklamada.

Bu yılın başlarında, CDC, Kentucky'den aşılanmamışların, tam olarak aşılanmış olanlara kıyasla yeniden enfekte olma olasılığının iki kat daha fazla olduğunu öne süren verileri yayınladı. Cuma günü yayınlanan çalışma, şu anda neredeyse tüm ABD vakalarını oluşturan hızlı yayılan Delta varyantındaki artıştan sonraki verileri içeriyor.

Analiz, Johnson & Johnson'ın COVID-19 aşısını alan ve şu anda ilk aşılamadan en az iki ay sonra bir destekleyici aşı yaptırmaları önerilen yetişkinleri içermiyordu.

CDC çalışmasının yazarları, Moderna'nın aşısından korunmanın Pfizer'in aşısından "daha yüksek" olduğunu belirtti. Aşıdan korunmadaki artış, 65 yaşın altındaki yetişkinlere kıyasla yaşlılar arasında da "daha yüksek bir eğilim gösterdi".

CDC tarafından Ağustos ayı sonlarına kadar rapor edilen veriler, 16 yaş ve üstü Amerikalıların yaklaşık %22'sinin önceki bir enfeksiyondan virüse karşı antikorlara sahip olabileceğini düşündürmektedir. Aşılardan gelen bağışıklık ile birleştiğinde, tahmine göre yaklaşık %90'ının bir miktar antikor korumasına sahip olduğu tahmin edilmektedir.

Çalışmanın bilim adamları, bulgularının, İsrail'de bir ön baskı olarak yayınlanan ve henüz hakem tarafından gözden geçirilmemiş olan yakın tarihli bir araştırmadan farklı olduğunu belirttiler. Bu çalışma, önceki bir virüs vakasından "doğal bağışıklığa" sahip İsraillilerin yeniden enfeksiyona karşı "daha uzun süreli ve daha güçlü korumaya" sahip olduğunu ortaya koydu.

Herhangi bir pozitif vakayı inceleyen İsrail çalışmasının aksine, CDC'nin yeni bulguları özellikle COVID-19 semptomları ile hastaneye kaldırılan hastaların kayıtlarına odaklandı. İsrail araştırması ayrıca, yalnızca en az altı ay önce aşılanmış olanları inceleyerek, aşıdan bağışıklığın zayıflama potansiyeline de odaklandı.

CDC çalışması "enfeksiyon kaynaklı ve aşı kaynaklı bağışıklıktan erken korumaya odaklandı, ancak tahminlerin zamanla etkilenebilmesi mümkün. Zaman içinde enfeksiyon kaynaklı ve aşı kaynaklı bağışıklığı anlamak, özellikle gelecekteki çalışmalar için önemlidir. düşünün" dedi yazarlar.

Daha fazla koruma için aşısızları aşı yaptırmaya teşvik etmenin ötesinde, doğal bağışıklığı inceleyen çalışmalar da ABD sağlık yetkililerinin destekleyici aşı önerilerini daha fazla yetişkine yaymak için potansiyel kararlar üzerinde kafa yorduğu bir odak noktası olmuştur.

İsrailli sağlık yetkilileri, bu ayın başlarında Gıda ve İlaç İdaresi'nin aşı danışmanlarına, en az bir doz aldıktan sonra "atılım" enfeksiyonu geçiren kişilerin bir destekleyici aşıya ihtiyacı olup olmayacağına ilişkin verileri analiz ettiklerini söyledi.

İsrail'deki Weitzman Enstitüsü'nden Dr. Ron Milo, "İyileşme ve tek doz kombinasyonuna sahiplerse, bir güçlendiriciniz varsa sahip olduklarına benzer şekilde, genel olarak çok iyi bir korumaya sahip olduklarını görüyoruz" dedi.

Kaynak: CBS NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.