Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Twitter'ın dahili verileri, algoritmasının sağcı siyasi içeriği, solcu figürler tarafından yayınlanan benzer içeriklere göre güçlendirdiğini gösteriyor.


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Twitter'ın dahili verileri, algoritmasının sağcı siyasi içeriği, solcu figürler tarafından yayınlanan benzer içeriklere göre güçlendirdiğini gösteriyor.

AAPTxH8.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Dahili araştırmacılar, Twitter'ın algoritmasının sağcı politikacılara karşı önyargı gösterdiğini söyledi.

"Siyasi sağdan gelen hesaplardan gelen tweetler daha fazla algoritmik amplifikasyon alıyor" dediler.

Perşembe günü yayınlanan araştırma, eski Başkan Donald Trump'ın bir rakip başlatmasıyla geldi.

Twitter'ın algoritması, ABD'deki ve bir avuç başka ülkedeki kullanıcılar için sağcı siyasi içeriği benzer solcu içerikten daha kolay güçlendiriyor.

San Francisco şirketindeki dahili araştırmacılar, Twitter'ın algoritmasının yedi ülkedeki (Kanada, Fransa, Almanya, Japonya, İspanya, Birleşik Krallık ve ABD) seçilmiş yasa koyucuların tweet'lerini nasıl ortaya çıkardığını inceledi. Araştırmacılar, günlük yaklaşık 2 milyon kullanıcının kişiselleştirilmiş zaman çizelgelerinde ortaya çıkan içeriğe baktı.

Yazılım mühendisliği direktörü Rumman Chowdhury ve personel makine öğrenimi Luca Belli, "Yedi ülkeden altısında - Almanya hariç hepsi - siyasi sağdan hesaplar tarafından gönderilen Tweetler, bir grup olarak incelendiğinde siyasi soldan daha fazla algoritmik amplifikasyon alıyor." araştırmacı, Perşembe günü yayınlanan bir blogda yazdı.

Araştırma, Facebook da dahil olmak üzere sosyal medya şirketlerinin ABD'de ve başka yerlerde siyasi tartışmaları ve seçim sonuçlarını nasıl etkileyebileceği hakkında devam eden bir konuşma sırasında yayınlandı. Aynı zamanda, bir zamanlar Twitter'ın sağcı yıldızı olan eski Başkan Donald Trump'ın Silikon Vadisi teknoloji devleriyle rekabet etmek amacıyla kendi medya şirketini ilan etmesi gibi yayınlandı.

Twitter, çoğu kullanıcının kronolojik bir zaman çizelgesi ile algoritmik bir zaman çizelgesi arasında seçim yapmasına izin verir. İkincisi ile, en görünür tweet'lere, bir kullanıcının takip etmeyi seçtiği hesap türleri de dahil olmak üzere bir dizi faktör tarafından karar verilir.

Araştırmacılar, partilerinden bağımsız olarak tüm seçilmiş yetkililerden gelen tweetlerin, kullanıcılar algoritmik zaman çizelgesi seçeneğini tercih ettiğinde daha sık görüldüğünü tespit ettiklerini söyledi.

Ayrı bulgularda grup, ABD'deki medya kuruluşlarına baktı ve bunlar siyasi kategorilere ayrıldı.

AAPTsMO.img?h=742&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

"Sağ eğilimli haber kuruluşları, sol eğilimli haber kuruluşlarına kıyasla Twitter'da daha fazla algoritmik amplifikasyon görüyor" diye yazdılar.
Araştırmacılar, sağcı içeriğin, kullanıcıların kişisel zaman çizelgelerinde tam olarak neden daha fazla büyütüldüğünü söylemeyi bıraktılar. Ancak bunun "farklı siyasi partilerin Twitter'da farklı stratejiler izlemesi" olabileceğini söylediler.

Araştırmacılar bulgularının bir tartışmasında, "Ancak, amplifikasyonu yönlendiren kesin nedensel mekanizmayı anlamak, çalışmamızın başlatmasını umduğumuz daha fazla çalışmaya davet ediyor" dedi.

Kaynak: Business Insidersocial-media-6363633.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.