Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Daha Önce Hiç Hava Fritözü Kullanmadım - Sonunda Aldım Bir Tane ve İşte Olanlar


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Daha Önce Hiç Hava Fritözü Kullanmadım - Sonunda Aldım Bir Tane ve İşte Olanlar

Hava fritözü çılgınlığını hiç anlamadım. Sanki bir gecede, tanıdığım herkes, yemek yapmayı çok kolaylaştıran bu sihirli, yağsız kızartma makinesi için tezgahında yer açmıştı. Cihazı araştırdığımda, yeni bir şey gibi görünmüyordu - temelde bir mini fırının ne olduğunu tanıtmak için gerçekten iyi bir pazarlama çılgınlığı gibiydi.

AAPL3E5.img?h=561&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Teknik olarak, bir hava fritözü bir konveksiyon fırınıdır. Pişirilen yiyeceğin etrafında hava dolaşır, bu nedenle gerçekten eşit şekilde hazırlanır. Ama havayla kızartmak kulağa çok daha havalı geliyor, değil mi? Daha az bilimsel.

Yine de gadget'la ilgili endişelerim: Hala yağa ihtiyacınız var ve biraz hırpalanmış tavuk ya da hush puppies topakları atıp aynı gevrek, gevrek doku ile çıkmalarını ve daha sağlıklı olmalarını bekleyemezsiniz?

Ancak, istemeyerek de olsa içimde bir şey bunu test etmek istedi. Bir kere, normalde yapmayacakları halde insanları pişirmeye sevk eden herhangi bir cihaz benim için bir şeydir. İkincisi, sonuçlarla ilgili derinlerde bir merak vardı, muhtemelen içimdeki çocuktan ve onun sevgili Kolay Pişirme Fırınından kaynaklanıyordu. Böylece, elime bir Ninja 2 Sepetli Hava Fritözü aldım ve cihazın etrafında bir hafta boyunca yemek yemeyi planladım.

AAPLlny.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

İşte plan:

  1. Yedi gün boyunca hava fritözünde yapabileceğim her şeyi pişir.
  2. Belli bir kritik damak ile yiyin.
  3. O kadar iyi olup olmadıklarını görmek için bazı ünlü fritöz tariflerini test edin.
  4. Sonunda bir fritözün buna değip değmeyeceğine karar verin.

Haftaya klasik bir BLT ile basit başladım. Pastırmayı ortadan ikiye böldüm ve 400 derecede sepete yerleştirdim. Ön ısıtma süresi yok, bekleme yok. Yaklaşık sekiz dakikada pişti. Fritözün küçücük dairemdeki dumanı bir şekilde tutmasını sevdim, ocakta pastırma pişirirken kesinlikle bir başarı olamaz. Aslında, sadece küçük bir buhar buharı alır ve duman alarmım oturma odamda bir şenlik ateşine ev sahipliği yapıyormuşum gibi çığlık atmaya başlar. Ayrıca yağı boşalttı ve pastırmayı çevirmeden her iki tarafta eşit şekilde pişirdi. Görev tamamlandı.

Sonra bir Delish yumurtalı rulo tarifi aldım ve sahip olduğum malzemelere uyarladım. Lahana, havuç, yeşil soğan ve domuz eti soya sosu, susam yağı ve pirinç sirkesi ile soteledim. Sonra pizza hamurunu alıp bir daire kestim ve karışımı oraya doldurdum. Onları hava fritözüne 10 dakika 390 derecede bıraktım. Çıtır çıtır çıktılar ama içi hala yumuşak. Hava fritözünün fırında çok daha uzun sürecek bir şeyi ne kadar çabuk pişirebildiğinden ve bu süreyi ön ısıtmadan kurtarmasından çok etkilendim.

AAPL7RX.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Herkesin takıntılı olduğu bir yemek üzerine: fritöz Brüksel lahanası. Onları yapmak zorundaydım ve tahmin et ne oldu? Şimdi ben de takıntılıyım. Kısa sürede piştiler ve her minik yaprak çok, çok, çok gevrek oldu.

AAPLmSB.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Bu noktada fritözün sınırlarını gerçekten zorlamak istedim, bu yüzden fritöz salatası dediğim şeyi yaptım. Fritözün favorisi olan somonla başladı, sonra içinde biraz havuç pişirdim. Ve nihayet salata hilem geldi - pişmiş kinoa kavurma, böylece sebzeler için gevrek bir kaban olur. Parmesan peyniri, avokado ve ayçiçeği çekirdeği ile rokanın üzerinden geçti ve evet... hepsi bir ocak kullansaydım olacağından çok daha hızlı bir araya geldi!

AAPL3Ea.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Son yemeklerimden biri balkabağı gnocchi yemeğiydi. Kabağı ikiye böldüm ve hava fritözünde 390 derecede 30 dakika kadar kavurdum. Sonra püre haline getirdim, biraz krema, sarımsak, makarna suyu ve gnocchi ile karıştırdım. Yum!

AAPLlnL.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Keyifli sürprizimin ortasında, kesinlikle bir dezavantaj vardı. Hava fritözü temizlemek için gerçek bir acıdır! Sepetleri çıkarmanız, ızgaraları çıkarmanız, hepsini yıkamanız ve geri koymanız gerekiyor, ayrıca temizlemeye başlamadan önce cihazın soğumasını beklemeniz gerekiyor. İşlem, neredeyse ovma tencere ve tavalarının çekici görünmesini sağlar.

Cihaz ayrıca tezgahımda oldukça fazla yer kaplıyor. Tabii ki iki katı büyüklüğünde bir çift sepetli hava fritözü aldım. Ancak bir New York City mutfağında yaşayan biri olarak, bu kadar önemli bir tezgah alanını feda etmek zorunda kalmak kalbimi biraz kırıyor.

Yine de, çoğunlukla hava fritözünden oldukça memnun kaldım ve hatta fritöz çılgınlığı geçirdiğim hafta boyunca bazı harika tüyolar bile buldum. Yeni numaralar, teknikler ve yemekler keşfetmeye devam edebileceğim fikri, biraz hantal makineyi biraz daha sevmeme neden oldu.

  1. Taze adaçayı biraz yağda kızartırsanız, gerçekten kızartmışsınız gibi kıtır kıtır olur. Eminim diğer şifalı bitkiler de işe yarar.
  2. Bir yumurtayı havada kızartabilirsiniz! Sepeti kalay folyo ile hizalayın.
  3. Kurabiyelerinizi, keklerinizi, somun ekmeklerinizi ve diğer tatlılarınızı veya fırınlanmış ürünlerinizi taze pişmiş dokuyu vermek için hava fritözünde tekrar ısıtabilirsiniz.

Peki, bir hava fritözü buna değer mi? Tamam, ben bir dönüştürücüyüm. Bu kocaman bir evet. Genel olarak, fritözün amacı çoğu insan için yemek pişirmeyi kolaylaştırmak ve ben daha fazla insanın mutfakta rahat hissetmesini istiyorum. Bence ihtiyaçlarınız için doğru hava fritözünü bulmanız gerekiyor. Aldığım Ninja 2 Sepetli Hava Fritözü evim için biraz büyük olsa da, kızartmanın yanı sıra kızartma, yeniden ısıtma ve kurutma (!!!) olması, şefimi çok mutlu ve heyecanlandırıyor. denemek.

Kaynak: delish

deep-fry-1028631.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.