Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

daha söylecek çok sözün var ama hepsi boş kurban olduğum yaradan seni ibret olsun diye yaratmış ne kadar amaçsız ve boşluk içinde olduğunu kendinde bilmiyorsun firavun kadar ateist olmazsın ama o bile son nefeste imana gelmişti inşallah sende son nefese kalmadan aklın başına gelir yoksa inanmadığın bir sonsuzluğun içinde kaybolacaksın.

• Cevaplar 55
  • Görüntü 13,4b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

daha söylecek çok sözün var ama hepsi boş kurban olduğum yaradan seni ibret olsun diye yaratmış ne kadar amaçsız ve boşluk içinde olduğunu kendinde bilmiyorsun firavun kadar ateist olmazsın ama o bile son nefeste imana gelmişti inşallah sende son nefese kalmadan aklın başına gelir yoksa inanmadığın bir sonsuzluğun içinde kaybolacaksın.

Senin neyin dolu, neyin boş olduğu konusunu kavrayabildiğini sanmıyorum... Buraya bunca ileti yazdım, o yazdığım iletilere ne diye "boş" yakıştırması yapmadın da (nedenleriyle birlikte), şimdi yapıyorsun... Emin ol ki sen de benim gibi kaybolacaksın. :D:D Biraz da kendini bu gerçeğe hazırlasan iyi olur...

Gönderi tarihi:

iyi akşamlar sevgili dostlar bu yazıtımı aslında size dün yazmam gerekiyordu maalesef işlerimin yoğunluğundan dolayı bır turlu fırsat

.

.

.

.

görülüyorki bızım unlu hafız hamdı celebı efendımız yıne bızım unlu padısahımız kanunı sultan suleymana padısahım turku oldur baban olsada dıyebılıyor ve buna destek olarakta muhammedın turku oldurunuz kanı helaldır seklındekı sozlerını gosterebılıyor, hadız efendı bu konuda tek ornek dııldır daha nıcelerı var bunların arasında ahmedi, asım efendi ve ahteri mustafa efendı gıbı unlu turk bılgınlerı turku kucultucu bu kervana katılmıstır

TÜRKLER HAKKINDA UYDURULAN HADİSLER

Dünyadaki dört şehir cehennem şehridir: İstanbul, Antakya, Tabarriye ve Sana.

Suyuti-Lealil Masnua 1/458

Size ilişmedikçe siz de Türkler’e ilişmeyiniz. Çünkü severlerse sizi soyarlar. Sevmezlerse sizi gebertirler.

Suyuti-Lealil Masnua 1/440

Yıllarca aynı dinin mensubu olmalarına rağmen Türkler ve Araplar bu tarz uydurmalar ve gereksiz kışkırtmalar yüzünden birbirlerine düşman olmuşlardır. Bu düşmanlıktan her iki taraf zarar görmüş, fakat Fransızlar ve İngilizler gibi İslam topraklarında menfaat arayanlar bu durumdan istifade etmişlerdir. Napolyon Arap milliyetçiliğini kullanarak, hatta kendini İslam dostu, Türkler’i İslam düşmanı göstererek, İslam topraklarına girmiş, Mısır gibi topraklarda bu planıyla ayakta kalabilmiştir. İngilizler de yıllarca Arap-Türk düşmanlığını, Osmanlı’yı bölmek ve petrol gibi stratejik kaynaklara hükmedebilmek için kullanmışlardır. Türklerin içinde de bu manasız düşmanlığı “Arap köpek” , “Ne Şam’ın şekeri, ne Ara-bın yüzü” tarzında deyimlerle kışkırtanlar elbette olmuştur. Fakat işin korkunç yanı şudur ki, Araplardaki Türk karşıtı sözler, Pey-gamber’e fatura edilerek hadis başlığı altında dinselleştirilmiştir. Aslında cahil fakat etiketi alim olan birçok Türk din adamıysa tüm bu hadislerle beraber Arapçı İslam anlayışına Araplar’dan bile daha şiddetle sahip çıkmışlardır. Arapçı İslam anlayışının Türkler hak-kında uydurduğu en meşhur hadislerse Türkler’i felaket kaynağı sayan Yecuc-Mecuc olarak gösteren hadislerdir.

“Küçük gözlü, kırmızı yüzlü ve suratları kalın deriden yapılmış kalkanlara benzer Türkler’e (Yecuc- Mecuc’e) karşı savaşlar yap-madıkça hüküm günü gelmiş olmayacaktır.”

Buhari-K. Cihad 95,96; Müslim K. Fitan 63,64-66

Hayvani, vahşi, medeniyetsiz bir yaratık şeklinde tarif edilen Yecuc-Mecuc’un kim olduğu hakkında ayrılıklar çıkmıştır. Fakat gelenekçilerin tek hadisini inkar eden kafir olur dedikleri Buhari ayrıca Taberi, Bağdadi, Belhi, Beyzavi, Nesefi, Nüveyri, İbni Kesir gibi gelenekçilerin itibar ettiği kişiler hatta Asım Efendi ve Ahteri Mustafa Efendi gibi gelenekçilerin alim ve muteber bildiği bazı Türkler Yecuc-Mecuc’un Türkler olduğunu savunanlardır. Hadislerde Yecuc-Mecuc’un Hz. Adem’in rüyasında gördükleri sonucu akan spermlerden oluştukları tipi saçma açıklamalara da yer verilir. Tüm bu anlattıklarımız Arap milliyetçiliğinin gelenek ve görenekleri dinselleştirme, Arapça’yı kutsallaştırma, Arap soyunu kutsallaş-tırıp ırkçılığa yol açmasının yanında, kendileri haricindeki milletlere ve örnekte gördüğümüz gibi Türkler’e ilişkin hadis uydurarak, Türkler hakkındaki olumsuz kanaatleri de dinselleştirme yoluna gittiklerini göstermektedir. İnsanların en hayırlısının Araplar oldu-ğuna dair hadisler de uydurulmuştur.(Bakın İbni Arrak, Tenzihuz Şeria Fil Merfua 2/36) Fakat unutulmamalıdır ki Peygamberimiz’e karşın, büyük din düşmanları Ebu Lehep, Ebu Cehil de Arap’tır. Kuran’da da Peygamber’in etrafındaki birçok kişinin savaştan kaçı-şı, ikiyüzlülüğü, iman etmeden iman ettik demeleri, küfür ve nifakta şiddetleri anlatılır ki bunlar da Arap’tır. Kuran’ın mesajına göre insanlar takvalarına, dindeki titizliklerine göre, Allah’a karşı sevgi ve saygılarına göre üstünlük kazanırlar. Irkçı ve politik kaygılarla uydurulan hadisler ve oluşturulan mezhepler Kuran’ın saf, arı me-sajına ilaveler olarak dine sokulmuşlardır. Dini mantıksız, zor, ırkçı, Arapçı, çelişkili gösteren bu safsatalardan kurtulmanın yegane yöntemi Kuran dışındaki tüm dini kaynakları çöpe atıp, din konusundaki tekeli bir tek Kuran’a teslim etmektir.

Gönderi tarihi:

Walker' e katılıyorum..

Zamanın siyasetidir ve bunun uğruna ******* hadis uydurmuşlardır..

Tarih: Düzenleyen: Admin

Gönderi tarihi:

Senin neyin dolu, neyin boş olduğu konusunu kavrayabildiğini sanmıyorum... Buraya bunca ileti yazdım, o yazdığım iletilere ne diye "boş" yakıştırması yapmadın da (nedenleriyle birlikte), şimdi yapıyorsun... Emin ol ki sen de benim gibi kaybolacaksın. :D:D Biraz da kendini bu gerçeğe hazırlasan iyi olur...

ben o gerçeğe hazırım zaten ateist. Doğru diyosun ben senin iletilerine ne diye cevap veriyorum ki ha duvara karşı konuşmuşum ha sana karşı konuşmuşum hiçbir farkı yok olsaydı zaten ateist olmazdın neyse sen yoluna devam et bakalım nereye kadar gideceksin ama aklın başına geldiğine çok geç olabilir seni ALLAH' havale ediyorum :D

• 1 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

Sana kıyametin ne zaman kopacağını soruyorlar.De ki: Onun bilgisi ancak rabbimin katındadır(Araf 7/187)

Burdan da anlayacağımız gibi kıyamet olsun başka bir şey olsun sadece allah tarafından bilinmektedir.!

Ayrıca kuran ve hadislerde ye'cuc me'cuc 'ün soyları,mekanları ve zamanları belirtilmemiştir. Bu yüzden yorum yapmak sağlıklı olmaz.

Ayrıca Allah:

Ey inananlar! Size ne oldu ki, 'Allah yolunda savaşa çıkın' dendiği

zaman yere çöküp kaldınız. Ahireti bõrakıp, dünya hayatına mı razı oldunuz.

Oysa dünya hayatının geçimi âhirete göre pek az bir şeydir. Çıkmazsanız,

Allah size can yakıcı bir azapla azap eder ve yerinize başka bir millet geti-

rir. Ona hiçbir zarar veremezsiniz. Allah her şeye kâdirdir

demiştir. Burda da yerinnize derken arapların yerine Türklerin geçeceği ifade edilmektedir.

Madem Allah Türkleri İslam Dünyasının başına getirdi, Türkler niçin yecuc mecuc olsun?

NOT: HEPSİNDEN ÖNEMLİSİ UNUTMAYALIM Kİ BUNLARI SADECE VE ANCAK ALLAH BİLEBİLİR!!!!!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.