Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Sistemleri Hakkında Her Şey (Türkiye ve Dünya)


Önerilen İletiler

  • Admin

Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Sistemleri Hakkında Her Şey (Türkiye ve Dünya)

Danimarkalı bir üretici, "dünyanın en uzun ve en güçlü rüzgar türbini" için bir açılış gösterisi olacak olan yaklaşık bin fitlik açık deniz rüzgar türbininin prototipini gelecek yıl deneyeceğini duyurdu.

AAPFITp.img?h=683&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Vestas Cuma günü yaptığı açıklamada, V236-15 MW açık deniz prototip türbinini 2022'nin ikinci yarısında Danimarka'nın Batı Jutland kentindeki bir kara test merkezinde bir araya getirmeyi ve kurmayı planladığını ve ilk operasyonunun dördüncü çeyrekte bir süre için ayarlanmasını planladığını söyledi.

Teknolojiden Sorumlu Başkan Anders Nielsen, "Vestas'taki iş arkadaşları, V236-15.0 MW prototipinin geliştirilmesi ve montajında hızlı ilerleme sağlamak için çok sıkı çalıştı ve yakın işbirliği yaptı ve bu duyuru, Vestas ve müşterilerimiz için ileriye doğru atılmış önemli bir adım," dedi. Vestas için "Prototip türbini yer altına almak, V236-15.0 MW'ın rüzgar enerjisi endüstrisinde teknolojik yenilik, sanayileşme ve ölçek açısından çıtayı nasıl yükselteceğinin altını çizecek."

280 metrelik (919 fit) yüksekliğindeki türbin, şirkete göre yılda 80 GWh üretim kapasitesine veya yaklaşık 20.000 Avrupa hanesine güç sağlamak için yeterli çıktıya sahip.

Bu yılın sonundan itibaren üretilecek olan prototipin kanatları 115,5 metreye veya yaklaşık 379 fite kadar uzanıyor. Bu, türbine yaklaşık 51.428 yard karelik bir alan verir.

Türbinleri dünya genelinde 83 ülkede temiz elektrik üreten Vestas, tek türbinin 38.000 ton karbondioksiti yerinden etme kapasitesine sahip olduğunu tahmin ediyor.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.