Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

6.5 mm keskin nişancı Tüfeği taşıyan robot köpek ABD Ordusu ticaret fuarında tanıtıldı


Önerilen İletiler

  • Admin

6.5 mm keskin nişancı Tüfeği taşıyan robot köpek ABD Ordusu ticaret fuarında tanıtıldı

AAPvJyp.img?h=672&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

6,5 mm Creedmoor keskin nişancı tüfeğiyle donanmış, 3,940 fit uzaktan hedefleri tam olarak vurabilen bir robot köpek tasarımı, ABD Ordusu ticaret fuarında tanıtıldı.

'Özel Amaçlı İnsansız Tüfek' (SPUR), Philadelphia merkezli Ghost Robotics ve silah üreticisi SWORD International, Sparks, Nevada'nın buluşudur.

Ghost Robotics'in mevcut 'dört ayaklı insansız kara aracı' tasarımlarından birinin üzerine yerleştirilen SPUR'a tüfeğini yüklemesi, boşaltması ve ateşlemesi için uzaktan talimat verilebilir.

Firmalar henüz silahın tam konfigürasyonunu, makinenin ne kadar mühimmat taşıyabileceğini veya yeniden yükleme hızını açıklamadı.

Ancak testler, Creedmoor tüfeğinde kullanılan 6.5 mm'lik mermilerin, şu anda ABD kuvvetleri tarafından kullanılan 7.62x51 mm'lik kartuşlara göre menzilde bir artış sunduğunu göstermiştir.

Ayrıca, her bir robot ünitesinin ve SPUR ekinin satın alma ve bakım maliyetinin ne kadar olacağı da şu anda belirsizdir.

Robotların SPUR ile silahlandırılması - diğer insansız kara silahlarından çok da farklı olmayan kaçınılmaz bir gelişme olsa da - yine de tartışmalara yol açması muhtemel.

Buna karşılık, örneğin, sık sık dans eden robot köpekleri 'Spot' ile tanınan rakip Boston Dynamics, robotlarından hiçbirini asla silahlarla donatmamayı taahhüt etti.

AAPvMP1.img?h=651&w=888&m=6&q=60&o=f&l=f
 

SPOT BİR 'PASİFİKİST'

SPUR, savaş alanına katılmak için tasmasını zorluyor olsa da, Ghost Robotics'in daha iyi bilinen rakibi Boston Dynamics, Spot köpeklerinin 'şiddeti, zararı veya sindirmeyi teşvik ediyor gibi görünen herhangi bir uygulamasını kınadıklarını söyledi.

Firma, yorumları Şubat ayında, New York merkezli start-up MSCHF'nin ("yaramazlık" olarak telaffuz edilir) bir paintball tabancasıyla bir Spot makinesi monte etmesinin ve halkın bir sanat galerisini vurmak için kullanmasına izin vermesinden sonra yaptı.

Yine de, Boston Dynamics polislik ve yaptırım uygulamaları konusunda aynı endişelere sahip görünmüyor - Spot zaten tehlikeli durumlarda bir çift uzaktan göz olarak ve COVID-19 sırasında Singapur'daki devriye parklarında kullanılıyor.

Geliştiriciler, ordu ticaret fuarında "Son derece yetenekli sensörleri nedeniyle, SPUR hem gündüz hem de gece çok çeşitli koşullarda çalışabilir" dedi.

'SWORD Defence Systems SPUR, insansız silah sisteminin geleceğidir - ve bu gelecek şimdidir' diye eklediler.

Silahlı bir robota SPUR'lar gibi dört ayaklı bir tasarım vermenin bir avantajı, bu dört ayaklı düzenlemenin sunduğu kararlılıktan gelir.

Ghost Robotics CEO'su ve kurucusu Jiren Parikh geçen yıl The War Zone'a verdiği demeçte, "Robotlarımız hareket ettiğinde ve onları ittiğinizde, bu kuvvetler bacak başına saniyede 2.000 hesaplama olarak hesaplanıyor" dedi.

Bay Parikh, firmasının, bazı yerleşik sensörleri arızalansa bile robotlarının çalışmaya devam edebilmesini sağlamak için çalıştığını açıklamaya devam etti.

Onu bir memeli gibi yapacak şekilde ayarlıyoruz. Robotumuz merdiven çıkarken, yürürken veya koşarken gördüğünüzde tüm sensörleri kapatıyoruz” dedi.

'Sadece hissetmek. Tamamen kör. Bunu yapmamızın nedeni, eğer bir savaşçı ya da maden şirketi - robotumuzu kullanan biri varsa - zamanın %99,99'unda daha iyi çalışmasıdır.'

Benzer bir şekilde, SPUR modülü, operatörlerin tüfeğin seçtiği hedefe nişan almalarını sağlamak için üstte kendi nişan alma sistemi ile donatılmış gibi görünüyor.

AAPvEHp.img?h=763&w=888&m=6&q=60&o=f&l=f

AAPvU7a.img?h=560&w=421&m=6&q=60&o=f&l=f

ABD Hava Kuvvetleri'nin, tasarımda ticari sanal gerçeklik kulaklıklarına benzer arayüzler aracılığıyla merkezi komuta tesislerinden uzaktan robot köpekleri çalıştırma olasılığına ilgi duyduğu bildirildi.

Memurlar, makineleri çevre güvenliği, keşif ve şehir savaşı operasyonları için kullanmanın yanı sıra, bir insan askerin güvenli bir şekilde gezinmesi için çok küçük, dar veya tehlikeli olabilecek alanlara erişim sağlamak istiyor.

Ghost Robotics, botlarının potansiyel savunma ve güvenlik uygulamalarını keşfetmek isteyen işbirliğine yabancı değil ve savunma yüklenicisi Honeywell ve ARES Security Corporation gibi firmalarla ortaklıklar kuruyor.

Amerika Birleşik Devletleri Ordusu Birliği'nin 2021 Yıllık Toplantısı ve Sergisi, 11-13 Ekim tarihleri arasında Washington DC'deki Washington Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kaynak: DailyMail

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.