Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2021 Admin Paylaş Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2021 Uzmanlar, Yumurtalarınızı Asla Buzdolabınızın Bu Bölümünde Saklamayın Diyor Bol miktarda protein, vitamin ve mineralle dolu olan yumurta, herhangi bir diyete sağlıklı, doyurucu ve ucuz bir katkıdır. Ancak uzmanlar, onları uygunsuz bir şekilde saklamanın yalnızca bozulmaya yol açmayacağı, aynı zamanda sizi ciddi hastalıklara karşı duyarlı hale getirebileceği konusunda uyarıyor. Sessizce bozulan yumurtaları yemek, gıda zehirlenmesine ve Salmonella zehirlenmesi de dahil olmak üzere diğer gıda kaynaklı hastalıklara yol açabilir. Bu nedenle uzmanlar, insanların yumurta depolama konusunda yaptıkları yaygın bir hata hakkında alarm veriyorlar. Hangi gıda saklama alışkanlığının bozulma olasılığını artırdığını ve bunun yerine yumurtalarınızı nerede güvenli bir şekilde saklayacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin. Yumurtalarınızı asla buzdolabının kapısında saklamayın. Birçok buzdolabında, buzdolabı kapısında yumurtalar için kullanışlı, yerleşik bir bölme bulunur, ancak uzmanlar, yumurtalarınızı orada saklamanın bir hata olacağını söylüyor. Bunun nedeni, buzdolabınızın sıcaklık değişimlerine en duyarlı bölümünün kapı olmasıdır, bu nedenle yumurtaları orada tutmak onları bozulmaya karşı daha savunmasız hale getirir. Bunun yerine uzmanlar, yumurtalarınızı buzdolabının ana gövdesinde, orta rafın arkasına doğru tutmanız gerektiğini söylüyor. Bu, en eşit sıcaklığı sağlayarak daha uzun süre taze kalmalarını sağlar. Bozulmayı önlemek için buzdolabınızın kapısını ne sıklıkta açtığınızı en aza indirin. Yumurtalarınızı buzdolabınızın içinde doğru yerde saklasanız bile uzmanlar yine de buzdolabınızın kapısını açma sayınızı en aza indirmeniz gerektiğini söylüyor. Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı (USDA) Yumurta Güvenliği ve Kalitesi Araştırma Birimi'nde araştırma gıda teknolojisi uzmanı olan Deana R. Jones, Food Network'e, buzdolabınızı her açtığınızda içerideki sıcaklığın düşeceğini söyledi. Sıcaklık dalgalanmalarını sınırlamak ve bozulma riskini en aza indirmek için Jones, kapı açıkken geçirdiğiniz süreyi kısaltmak için buzdolabından neye ihtiyacınız olduğunu önceden düşünmenizi önerir. Yumurtalarınızı daima orijinal kartonlarında saklayın. Yumurtalarınızı orijinal kartonlarında saklamak, raf ömürlerini uzatmaya yardımcı olmanın başka bir basit yoludur. Jones, "Kartonlar kırılmayı önlemek ve ayrıca sıcaklık değişikliklerini azaltmak için yumurtayı yalıtmak için tasarlanmıştır" diye açıklıyor. Bu aynı zamanda, genellikle yumurtaların üzerinde değil, ambalajlarının üzerinde yazılı olan "son kullanma tarihi" geçmiş yumurtaları tüketme şansınızı da en aza indirecektir. Onları asla tezgahın üzerinde bırakmayın. ABD dışında birçok yerde yumurtaları buzdolabı yerine tezgahta saklamanın yaygın olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Ancak uzmanlar, USDA'nın yumurtaların market raflarına ulaşmadan önce yıkanması gerekliliği nedeniyle bu uygulamanın Amerika'da güvenli olmadığı konusunda uyarıyor. Bu prosedür, Salmonella'nın kabuğun dış katmanlarından çıkarılmasına yardımcı olurken, aynı zamanda kabuğun kütikül adı verilen ince bir koruyucu tabakasını da kaldırır. Süt şirketi Organic Valley'e göre, kütikül çıkarıldıktan sonra yumurtalar 45 derece Fahrenheit'in altında tutulmalıdır. Düzgün bir şekilde saklandığında, soğutulmuş bir yumurta, sadece 21 gün süren yıkanmamış, soğutulmamış yumurtalara kıyasla 45 gün dayanabilir. Bu nedenle, bir dahaki sefere alışveriş poşetlerinizi açtığınızda şunu unutmayın: Yumurtalar, orijinal kaplarında sürekli olarak düşük sıcaklıklarda saklandıklarında en güvenlidir. Başka herhangi bir şey, bir sağlık tehlikesi veya en azından şımarık bakkaliye için boşa harcanan parayı riske atıyor. Kaynak: BESTLIFE Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.