Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Lancet çalışması, Pfizer Covid aşısının enfeksiyona karşı etkinliği düşse bile insanları hastaneye yatmaktan koruduğunu doğruladı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Lancet çalışması, Pfizer Covid aşısının enfeksiyona karşı etkinliği düşse bile insanları hastaneye yatmaktan koruduğunu doğruladı

Araştırmacılar, Pfizer aşılarının delta varyant enfeksiyonlarına karşı etkinliğinin ikinci dozdan bir ay sonra %93 olduğunu ve dört ay sonra %53'e düştüğünü buldu.

Karşılaştırıldığında, çalışmaya göre, diğer delta olmayan varyantlara karşı etkinlik bir ay sonra %97 iken dört ay sonra %67'ye düştü.

AAP8fxS.img?h=587&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Pfizer ve BioNTech'in Covid-19 aşısının enfeksiyona karşı etkinliği birkaç ay içinde düşüyor ve iki atış serisini aldıktan sonra ayda %88 olan zirveden altı ay sonra %47'ye düşüyor. -incelenen dergi The Lancet.

Tarafından finanse edilen araştırmaya göre, iki doz mRNA aşısının enfeksiyona karşı etkinliği azalırken, Covid ile ilgili hastaneye yatışlara karşı koruması devam ediyor ve endişe duyulan tüm koronavirüs varyantları için - delta dahil - en az altı ay boyunca yüzde 90 etkili kalıyor. Pfizer.

Bulgular, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ile İsrailli sağlık yetkililerinin, enfeksiyona karşı korumanın, insanları hastaneden uzak tutmadaki etkinliğine rağmen birkaç ay içinde düştüğünü tespit eden ilk raporları doğruluyor.

Kaiser Permanente'de epidemiyolog ve çalışmanın baş yazarı Dr. Sara Tartof, "İkinci dozu takip eden aylarda enfeksiyona karşı koruma azalır" dedi. Kaiser Permanente, araştırmayı Pfizer ile yürüttü.

Yayınlanan veriler, ABD sağlık düzenleyicilerinin Pfizer-BioNTech aşısının destekleyici aşılarını yaşlılar ve yüksek risk altında sayılan diğer yetişkinler de dahil olmak üzere bir dizi Amerikalıya dağıtmayı onaylamasından iki haftadan kısa bir süre sonra geldi. Şu anda yalnızca Pfizer aşılarını almış sınırlı sayıda alıcı destek almaya hak kazanır. Başkan Joe Biden, geçen ayın sonlarında yaptığı açıklamada, yeni politikanın, 20 milyonu hemen uygun olan yaklaşık 60 milyon kişiye üçüncü Pfizer dozlarını sunacağını söyledi.

Önemli bir Gıda ve İlaç İdaresi danışma komitesinin, sağlık düzenleyicilerinin Moderna veya Johnson & Johnson aşıları alanlara destekleyici aşılar önermesi gerekip gerekmediğini tartışmak üzere önümüzdeki hafta iki günlük bir toplantı yapması planlanıyor.

Destek aşıları, özellikle ABD'deki ve dünyanın diğer bölgelerindeki birçok insan henüz bir doz aşı bile almadığı için, bilim adamları için - hükümet içinde ve dışında - tartışmalı bir konu olmuştur.

Pazartesi akşamı yayınlanan bulgular, 4 Aralık ve 8 Ağustos tarihleri arasında Kaiser Permanente Güney Kaliforniya sağlık sisteminden alınan 3.4 milyondan fazla elektronik sağlık kaydına dayanıyordu. Nisan ayında %87'ye Temmuz ayına kadar yaklaşık %87.

Araştırmacılar, Pfizer aşısının delta varyant enfeksiyonlarına karşı etkinliğinin ikinci dozdan bir ay sonra %93 olduğunu ve dört ay sonra %53'e düştüğünü buldu. Karşılaştırıldığında, çalışmaya göre, diğer delta olmayan varyantlara karşı etkinlik bir ay sonra %97 iken dört ay sonra %67'ye düştü.

Araştırmacılar, delta ile ilgili hastaneye yatışlara karşı etkinliğin, çalışma süresi boyunca %93'te yüksek kaldığını söyledi.

Pfizer'in aşılardan sorumlu baş tıbbi görevlisi Dr. Luis Jodar, enfeksiyon etkinliğindeki düşüşün "büyük olasılıkla azalmadan kaynaklandığını ve delta veya aşı korumasından kaçan diğer varyantlardan kaynaklanmadığını" söyledi.

Çalışmayla birlikte yayınlanan bir yayında, "Varyantlara özgü analizimiz, BNT162b2 aşısının delta dahil olmak üzere mevcut tüm endişe verici varyantlara karşı etkili olduğunu açıkça gösteriyor" dedi.

Kaynak: CNBC

envato-4966947.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Çalışma: Pfizer Aşısı 6 Ay Boyunca Hastanede Yatmaya Karşı %90 Etkili

Yeni bir çalışma, Pfizer'in koronavirüs aşısının hastaneye yatışı önlemede %90 oranında etkili olduğunu ve altı aya kadar hastaneye yatıştan koruma sağlamadığını buldu.

AAPapOp.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Delta bu yaz dünya çapında yayıldığından, son aylarda koronavirüs aşılarının varyanta karşı etkinliğini sorgulayan raporlar ortaya çıkmaya başladı. Ancak rapora göre, delta varyantının ortaya çıkması, koronavirüsten korunmada bildirilen düşüşlerin birincil itici gücü olmayabilir. ABD ve İsrail gibi ülkelerde delta varyantındaki artış, yüksek riskli bireylerin veya benzer şekilde mesleki nedenlerle erken bir koronavirüs aşısı olanların koronavirüs aşılarını tamamlamalarından bu yana altı aya yaklaştığı zaman dilimine denk geldi. Rapor notları, aşı kaynaklı bağışıklığın azalmasını "etkililikte bildirilen düşüşler bağlamında dikkate alınması gereken önemli bir faktör" haline getiriyor.

Aralık 2020 ve Ağustos 2021 arasında 3 milyondan fazla Kaiser Permanente Güney Kaliforniya üyesinin elektronik sağlık kayıtlarını analiz eden Pfizer ve Kaiser Permanente'deki araştırmacılar tarafından yürütülen çalışma, zaman içinde azalan etkinliğin "öncelikle azalan aşı etkinliğinden kaynaklanabileceğini" öne sürüyor. Raporda, aşı korumasından kaçan delta varyantı yerine" deniliyor.

Ancak raporda, enfeksiyona karşı genel korumanın zamanla azaldığı tespit edildi. Tam aşılı bireyler, aşılamadan sonraki ilk ayda koronavirüs enfeksiyonuna karşı %88 etkinlik gördü, bu beş ay sonra %47'ye düştü.

Çalışma, güçlendirici çekimlerin genel nüfusa ne zaman sunulması gerektiği konusundaki tartışmaların ortasında geliyor. Rapor, bulguların aşının etkinliğini fazla mesai izlemenin önemini vurguladığını ve aşılama programında erken dönemde gözlemlenen "başlangıçtaki yüksek koruma miktarlarını yeniden sağlamak için takviye dozlarının gerekli olduğunu öne sürdüğünü" belirtiyor.

FDA geçen ay Pfizer aşısının bazı risk altındaki popülasyonlar için destekleyici çekimlerine izin verirken, Moderna ve Johnson & Johnson'ın aşı alıcıları onay bekliyor. ABD'li sağlık yetkilileri, J&J ve Moderna alıcılarının da destekleyici aşıya ihtiyaç duyacağına inandıklarını, ancak ek verileri beklemeyi tercih ettiklerini söyledi. Salı günü J&J, Gıda ve İlaç İdaresi'nden 18 yaş ve üstü kişilerde koronavirüs güçlendirici aşısının acil kullanım iznini istediğini, Moderna ise geçen ay aynısını yaptığını duyurdu.

Kaynak: US NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.