Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ATM soyguncuları, yasadışı bir 'eğitim merkezinde' diğer suçlular için nasıl yapılır videosu çekerken kendilerini havaya uçurdu


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

ATM soyguncuları, yasadışı bir 'eğitim merkezinde' diğer suçlular için nasıl yapılır videosu çekerken kendilerini havaya uçurdu

AAP4uHj.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Alman ve Hollanda polisi, ATM'leri havaya uçuran bir çeteyle bağlantılı dokuz kişiyi tutukladı.

Europol, bir şüphelinin yasadışı bir "eğitim merkezinde" bir eğitim videosunu çekerken yanlışlıkla kendini havaya uçurduğunu söyledi.

Ajans, ATM'lere yönelik bu tür saldırıların Avrupa'da "büyüyen bir endişe" olduğunu söyledi.

Avrupa suç ajansı Europol Perşembe günü yaptığı açıklamada, Hollanda ve Almanya'daki polisin, üyelerinden birinin yanlışlıkla kendini havaya uçurmasının ardından ATM'lerin nasıl bombalanacağına dair eğitimler çeken bir suç çetesini dağıttığını söyledi.

Ajans, Eylül 2020'de Hollanda'nın Utrecht kentinde yasadışı bir "eğitim merkezinde" yapılan test patlamasının ardından bir şüphelinin öldüğünü ve birinin ağır şekilde yaralandığını söyledi.

İki şüpheli, farklı modellerde ATM makineleri sipariş ediyor ve bunları en etkili şekilde nasıl havaya uçuracaklarına dair videolar çekiyordu.

Bir Europol sözcüsü The Guardian'a verdiği demeçte, "Suçlular, diğer suçlulara şahsen verilen eğitim videoları hazırlıyordu" dedi.

"29 yaşındaki baş şüpheli, eğitim videosunu çekerken kendini havaya uçurdu. 24 yaşındaki suç ortağı ciddi şekilde yaralandı ve gözaltına alındı."

Bu hafta Europol, Hollanda ve Alman yetkililerle gruba yönelik 18 aylık ortak bir sınır ötesi soruşturmayı sonuçlandırdığını ve dokuz tutuklamayla sonuçlandığını söyledi.

Soruşturma, çeteyi Almanya'da toplamda yaklaşık 2.150.000 € (yaklaşık 2.5 milyon dolar) zarara neden olan 15 ATM saldırısıyla ilişkilendirdi.

Europol, Almanya'nın Osnabruck kentindeki yetkililerin bir Alman şirketinden ATM'lere yönelik şüpheli emirler bildirmesi ve onları Utrecht'teki eğitim merkezine götürmesinin ardından çeteyi soruşturmaya başladığını söyledi.

Ajans, ATM'lere yönelik saldırıların Avrupa'da "büyüyen bir endişe" olduğunu, çünkü genellikle yerel sakinlerin ve çevredekilerin hayatlarını tehlikeye attığını söyledi.

Associated Press'in bildirdiğine göre, 2020'de Almanya'da yaklaşık 414 ATM, bir önceki yıla göre %19'luk bir artışla havaya uçuruldu.

AP, Alman makamlarının şüphelilerin yaklaşık üçte ikisinin Hollanda bankaları tarafından uygulanan artan güvenlik önlemlerinin ardından Hollanda'dan geldiğine inandığını söyledi.

Osnabrueck polis şefi Michael Massmann AP'ye verdiği demeçte, "Sınır ötesi soruşturma zekice çalıştı." "Bu, ATM'leri ve onların suç faaliyetlerini havaya uçuran uluslararası sahneye karşı büyük bir darbe."

Kaynak: Business Isider

atm-1524870.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.