Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Mısır Burcum Nedir? Doğum Tarihiniz Bunu Açıklayacak


Önerilen İletiler

  • Admin

Mısır Burcum Nedir? Doğum Tarihiniz Bunu Açıklayacak

hieroglyphics-429863.jpg

Eski Mısırlılar tavsiye ve rehberliğe ihtiyaç duyduklarında gece gökyüzüne bakarlardı. Altında doğduğumuz yıldızların kişiliklerimizi, yaşamlarımızı ve kaderimizi etkilediğine inanıyorlardı. Bu sanat formunun modern Batı astrolojisi üzerinde büyük bir etkisi oldu ve ikisi arasında gerçekten de bazı açık benzerlikler var. Mısır burcunuz hakkında bilgi edinin ve doğal kişiliğinize, yaşam amacınıza ve kaderinize biraz daha derinlemesine bakın. Doğru, bu eski astroloji biçimine göre, doğum tarihiniz sihirli güçlere sahip bir tanrı veya tanrıçaya karşılık gelir.

Mısır astrolojisi ve ilgili batı zodyak işaretleri

Bu sanatta her burç, tarihleriyle Batı burçlarına karşılık gelmektedir. Mısır burcunuzu inceleyerek burç uyumluluğunuzu, yönetici gezegenleri, mükemmel işinizi ve hatta kişilik özelliklerinizi de ortaya çıkarabiliriz.

Mısır burcu:                                     Karşılık gelen batı burcu:
Osiris                                                            Koç
Amun Ra                                                      Boğa
Seth                                                             İkizler
Bastet                                                          Yengeç
Anubis                                                         Aslan
Thoth                                                             Başak
Geb                                                             Terazi
Mut                                                              Akrep
Hapi                                                             Yay
Horus                                                          Oğlak
Sekhmet                                                      Kova
İsis                                                               Balık

MISIRIN TANRILARI:           TARİH:                                                                                                   KİŞİSEL ÖZELLİKLER:
Amun Ra                            8 – 21 Ocak ve 1 – 11 Şubat                                                 Anlayışlı, güçlü, kararlı ve düşünceli.
Anubis                               9 – 27 Mayıs ve 29 Haziran – 13 Temmuz                          Büyük hayal gücü, neşeli ve meraklı.
Bastet                               14-28 Temmuz, 23-27 Eylül ve 3-17 Ekim                           Sakin, dalgın ve çekingen.
Geb                                   12 – 29 Şubat ve 20 – 31 Ağustos                                        Doğru, sadık ve açık.
Horus                               20 Nisan – 8 Mayıs ve 12 – 19 Ağustos                                 Kararlı, gerçek ve iddialı.
Isis                                    11 – 31 Mart, 18 – 29 Ekim ve 19 – 31 Aralık                          Komik, yaratıcı ve rahat.
Hapi                                  1-7 Ocak, 19-28 Haziran, 1-7 Eylül ve 18-26 Kasım             Sevgi dolu, kibar ve anlayışlı.
Mut                                   22 – 31 Ocak ve 8 – 22 Eylül                                                  Kararlı, hedef odaklı ve sakin.
Osiris                                1 – 10 Mart ve 27 Kasım – 18 Aralık                                        Akıllı ve güvenilir.
Sekhmet                           29 Temmuz – 11 Ağustos ve 30 Ekim – 7 Kasım                   Konuşkan, eğlenceli ve pozitif.
Seth                                  28 Mayıs – 18 Haziran ve 28 Eylül – 2 Ekim                          Özgürlük seven, maceracı.
Thoth                                1 – 19 Nisan ve 8 – 17 Kasım                                                  Akıllı, yaratıcı ve akıllı

Başlıca Mısır Tanrıları kimlerdir? Karakteriniz hakkında daha fazla bilgi edinin

Her bir Tanrı'nın karakter özellikleri, uyumluluğu ve nitelikleri ile birlikte Kadim Tanrıları ve zodyak işaretlerini aşağıda listeledik:

Amun Ra

Amun-Ra, evrenin ve insanlığın yaratıcısıdır ve Tanrıların kralı olarak kabul edilir. Bu burçta doğan insanlar güçlü, sert ve çalışkandır, ayrıca iyi dinleyici oldukları ve genellikle yaşıtları arasında popüler oldukları için harika liderler olurlar. Bununla birlikte, sinir bozucu durumlarla karşılaştıklarında çabuk sinirlenme eğilimindedirler.

Nitelikler: Güçlü ve yardımsever.
Olumsuz özellikler: Biraz İçten Pazarlıklı
İdeal işler: Finansal temelli roller.
Gezegenler: Satürn ve Güneş.
Hayvan: Koç.
Mısır zodyak uyumluluğu: Amun-Ra, Horus ile uyumludur.

Anubis

Anubis, yeraltı dünyasının koruyucusu, ölüm ve ahiret tanrısı olarak bilinir. Anubis'in rolü, kayıp ruhları bulmak ve kalplerini incelemekten ibarettir, eğer kalp safsa, ruhun geçmesine izin verilir. Anubis insanları çok tutkulu ve yaratıcıdır, ancak en iyi yalnız olduklarında çalışırlar. Kişilikleri içe dönüktür, ancak yine de otoriterdir, itici değillerdir ve her şeyi adım adım ilerletirler; hiçbir şey onlar için çok karmaşık değil.

Nitelikler: Doğru ve sempatik.
Olumsuz özellikler: Kontrolcü ve aşırı rekabetçi.
İdeal işler: Danışman.
Gezegenler: Merkür.
Hayvan: Çakal.
Uyumluluk: Anubis, Bastet ve Iris ile uyumludur.

Bastet

Bastet, kadın ve ev yaşamının tanrıçasıdır, kedi tanrıçası olarak da bilinir. Bastet, insan vücutlu bir kedi ya da dişi aslan kafasıyla resmedildiği için öne çıkıyor. Kadınları korumaktan ve doğurganlıklarını sağlamaktan da sorumludur. Bastet insanları barışçıldır ve yaşamlarında denge ararlar, doğal olarak utangaçtırlar ve kendilerini izole edebilecekleri noktaya kadar daha sessiz ortamları tercih ederler.

Nitelikler: Büyüleyici ve düşünceli.
Olumsuz özellikler: Sahiplenici ve yapışkan.
İdeal işler: Yazar.
Gezegenler: Güneş ve Ay.
Hayvan: Kedi.
Uyumlu eşleşmeler: Bastet, Horus ile uyumludur.

Geb

Geb, Dünya'nın Tanrısıdır ve ölümden sonraki yaşamın türünü belirlemek için ölenlerin kalplerinin incelenmesinde rol oynar. Geleneklere göre Geb'in kahkahası depremlere neden olurdu. Geb insanları, özellikle aile ve arkadaşlarına karşı güvenilir, dürüst ve sevecen bir ruhtur, ancak aynı zamanda çok iyi tanımadıkları insanlara karşı hassas ve utangaç olabilirler.

Nitelikler: Mütevazı, sevecen ve adil.
Olumsuz özellikler: Kibirli ve endişeli.
İdeal işler: Avukat veya yargıç.
Gezegenler: Dünya.
Hayvan: Kaz.
Uyumlu eşleşmeler: Geb, Horus ve Set ile uyumludur.

Horus

Horus Göklerin Tanrısıdır ve düzen ve uyumu temsil eder, babasının ölümünden sonra doğmuştur ve firavunun koruyucusudur. Horus burcunda doğan insanlar cesur, cüretkar ve iyimserdir, aile odaklıdırlar ve sevdikleri için gerçek güneş ışınlarıdır. Horus insanları çok odaklıdır ve hedeflerine ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklardır. Ancak, bazen inatçı ve gerçekçi olmayabilirler.

Nitelikler: Güçlü iradeli ve çekici.
Olumsuz özellikler: İnatçılık ve katılık.
İdeal işler: Politik temelli roller veya PR
Gezegenler: Ay ve Güneş.
Hayvan: Yılan.
Uyumluluk: Horus, Bastet ve Geb ile uyumludur.

Isis

İsis, Firavunların ve anneliğin tanrıçasıdır, çocukların, yoksulların ve ölenlerin koruyucusudur. IŞİD, doğum anında kadınları kolluyor ve koruyor. IŞİD insanları basittir ve doğrudan konuya girmeyi severler, çok enerjik ve harika bir mizah anlayışına sahip oyuncu karakterlerdir.

Nitelikler: Hırslı ve tutkulu.
Olumsuz özellikler: Talepkar ve hiperaktif.
İdeal işler: Moda veya sanata dayalı işler.
Gezegenler: Ay, Dünya ve Uranüs.
Hayvan: Koç.
Mısır zodyak uyumluluğu: Isis, Osiris ve Thoth ile uyumludur.

Hapi

Hapi, Nil'in eski tanrısıdır ve toprağı gübrelemekten sorumludur. Hapi ismi, Nil Nehri'nin eski adından gelmektedir. Hapi bir erkek şeklindedir, ancak kadın göğüsleri ve büyük, iyi beslenmiş bir mide ile karakterizedir; doğurganlığı temsil eden özellikler. Hapi insanları genellikle nazik ve sevecen doğalardır.

Nitelikler: Anlayışlı ve bilge.
Olumsuz özellikler: Dürtüsel ve otoriter.
İdeal işler: Öğretmen.
Gezegenler: Ay, Dünya ve Uranüs.
Hayvan: Antilop.
Uyumluluk: Hapi, Amon-Ra ve Set ile uyumludur.

Mut

Mut kelimesi dünyanın anası anlamına gelir ve Mut insanlığı korumaktan sorumlu Tanrıça olduğu için mükemmel bir şekilde uygundur, eğer Mut sizin burcunuzsa, muhtemelen çok odaklı ve hedef odaklı bir insan olacaksınız, ne istediğinizi biliyorsunuz ve nasıl almayı düşünüyorsun. Mut insanları genellikle hassas ve çekingendirler, ancak zamanla kendilerine daha fazla güvenirler, ayrıca çok cömert, sabırlı ve çekicidirler.

Nitelikler: Özenli ve çalışkan.
Olumsuz özellikler: Düşük ruh halleri ve soğukkanlılık.
İdeal işler: Muhasebeci.
Gezegenler: Güneş.
Hayvan: Mut'un hayvanı Akbaba'dır.
Uyumlu eşleşmeler: Mut, Amon-Ra ve Thoth ile uyumludur.

Osiris

Osiris, ölümün ve sonsuz yaşamın tanrısıdır, ölümden ve dirilişten sonra yeniden doğuşu simgelemektedir. Osiris burcuyla doğanlar genellikle zekaları ve girişimci yapıları ile öne çıkarlar. Bu insanlar doğuştan liderlerdir ve çalışma ortamında sorumluluk almayı severler.

Nitelikler: Dinamik ve cesur.
Olumsuz özellikler: Otoriter ve zorba.
İdeal işler: Öğretmen.
Gezegenler: Plüton ve Güneş.
Hayvan: Boğa.
Uyumlu eşleşmeler: Osiris, Isis ve Thoth ile uyumludur.

Sekhmet

Savaş tanrıçası olarak bilinen Sekhmet, adaletin yerini bulmasını sağlaması ve insanların suçlu olup olmadığına karar vermesiyle de tanınır. Sekhmet'in bir kadın vücudu var ama Bastet gibi bir aslan başı var. Sekhmet burcunda doğanlar genellikle neşeli ve konuşkan insanlardır, aynı zamanda dürüst ve hassas karakterlerdir.

Nitelikler: İyimser, misafirperver ve neşeli.
Olumsuz özellikler: Sabırsız ve kolayca alıngan.
İdeal işler: Şovmen.
Gezegenler: Güneş.
Hayvan: Sekhmet'in hayvanı Aslan'dır.
Uyumlu eşleşmeler: Sekhmet, Geb ve Bastet ile uyumludur.

Seth

Mısır efsanesine göre, Seth kaos tanrısıdır ve özellikle hava durumu üzerinde etkisi vardır. Kardeşini öldürüp parçalara ayırması ve vücut parçalarını Mısır'ın her yerine bırakmasıyla tanınır. Bu burçta doğduysanız, şüphesiz özgür bir ruhsunuz, yeni maceralar ve zorluklar için can atıyor, muhtemelen iyi bir iletişimci oluyorsunuz ve sosyalleşmeyi seviyorsunuz.

Nitelikler: Kalıcı ve kararlı.
Olumsuz özellikler: Patlayıcı öfkeler.
İdeal işler: Öğretmen.
Gezegenler: Mars.
Hayvan: Seth'in hayvanı Kaplan'dır.
Uyumlu eşleşmeler: Seth, Geb ile uyumludur.

Thoth

Thoth, ahiret, bilgelik ve bilginin Tanrısıdır. Tipik olarak, bu özel işarete sahip olanlar, problemleri çözmede, bir şeyleri organize etmede harikadır ve genellikle yazmak için gerçek bir hünerleri vardır, çünkü Thoth yazı ve kâtipliği icat etmiştir. Bu insanlar, insanları kontrol etmeyi ve yönetmeyi severler, genellikle sevecen ve saygılı karakterlerdir. Öte yandan, bu insanlar zaman zaman görevleri bitirmek için sabırsız olabilirler.

Nitelikler: Dinleme ve liderlik becerileri.
Olumsuz özellikler: Naif ve birlikte çalışması zor.
İdeal işler: Öğretmen veya Avukat.
Gezegenler: Ay ve Merkür.
Hayvan: Thoth'un hayvanı Babun'dur.
Uyumlu eşleşmeler: Thoth, Bastet ve Isis ile uyumludur.

Kaynak: afame

travel-3098815.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.