Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

FDA, Raflarda Gördüğünüz Güneş Kremlerinin Yerini Alacak Yeni Düzenlemeleri Açıkladı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

FDA, Raflarda Gördüğünüz Güneş Kremlerinin Yerini Alacak Yeni Düzenlemeleri Açıkladı

Hiç bir şişe SPF 100 güneş kremi alıp "Yani bu SPF 50'den iki kat daha koruyucu, değil mi?" diye düşündünüz mü? Aslında hayır. Ve bu, Gıda ve İlaç İdaresi'nin, kuruluşun güneş kremi pazar yönergelerinde önerdiği değişikliklerle yapmaya çalıştığı büyük noktalardan biri. Buna ek olarak, en iyi - ve çevre açısından en güvenli - güneş koruyucu ürünü seçmeyi biraz daha basit hale getirebilecek bir avuç başka düzenleme.

AAOYbsB.img?h=749&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Güneş kremi de dahil olmak üzere gıdaların, ilaçların ve kozmetiklerin güvenliğini ve etkinliğini sürekli olarak değerlendiren FDA, bir sonraki plaj geziniz veya tatiliniz için güneş kremi satın alma şeklinizi değiştirme potansiyeline sahip mevcut yönergelerle ilgili kurallar için yakın zamanda önerilen düzenlemeleri paylaştı. . Bariz olanı belirtmek gerekirse, bunlar şu anda yalnızca önerilerdir ve nihai bir karar üzerinde anlaşmaya varılmadıkça (veya o zamana kadar) herhangi bir üretim veya etiketleme gereksinimi devredilmeyecektir. O zaman bile, şirketlerin değişikliklere uymak için en az bir yılı olacak. Tl;dr bu yarın olmayacak ama yine de umursamalısın.

En dikkate değer tavsiyeler arasında, yukarıda bahsedilen (ve açıkçası, kafa karışıklığı) süper yüksek SPF etiketleme kavramı ile ilgilidir. FDA, etiketli maksimum SPF'nin SPF 60+ olması gerektiğini önermektedir. Ve bazı güneş kremlerinin şu anda 100 SPF kadar yüksek olarak etiketlendiği göz önüne alındığında bu kafa karıştırıcı gelse de, Maryland'deki Eternal Dermatology Aesthetics'in kurucu direktörü Ife J. Rodney, M.D., daha yüksek etiketlerin bazen yanıltıcı olduğunu söylüyor. Dr. Rodney, "60'lık bir SPF'nin ötesinde, SPF sayısındaki bir artış, güneşin zararlı ışınlarından korunmada yalnızca küçük bir artış sağlar," diye açıklıyor. "SPF 100, SPF 50'den iki kat daha etkili değildir ve bu, güneşte iki kat daha uzun süre kalabileceğiniz anlamına gelmez." Daha yüksek SPF sayıları "yanlış bir güvenlik duygusuna yol açabilir" diye ekliyor. (Bakınız: Doğal Güneş Kremi Normal Güneş Kremine Dayanır mı?)

Kuruluşun 2019'da yayınlanan önerilen kuralları yansıtan önerileri, yalnızca belirli bileşenlerin "genel olarak güvenli ve etkili olarak tavsiye edilir" veya GRASE olarak etiketlenmesi gerektiğidir. FDA'nın GRASE olarak kabul ettiği bileşenler olan FTR, mineral güneş kremlerindeki iki ana güneşten koruma bileşeni olan çinko oksit ve titanyum dioksittir. Dahası, PABA (veya Para-aminobenzoik asit) ve trolamin salisilat gibi bileşenler, güvenlik endişeleri nedeniyle GRASE olarak kabul edilmez.

Ancak FDA'nın analiz edilmesi gerektiğini söylediği sadece güneş kremi içinde ne olduğu değil, aynı zamanda ne tür bir güneş kremi satın aldığınızdır. Yeni teklif (2019 tavsiyelerinde olduğu gibi), yağlar, losyonlar, kremler, jeller, tereyağı, macunlar, merhemler ve çubukların hepsinin güvenli ve etkili kabul edildiğini öne sürüyor, ancak kuruluş, aynı olup olmadığını doğrulamak için daha fazla test yapılması gerektiğini söylüyor. özellikle sprey güneş kremleri için söylenebilir.

FDA ayrıca, 15 ve üzeri SPF değerlerine sahip güneş kremlerinin geniş spektrum gerekliliklerini karşılamasını tavsiye ediyor (örneğin, tüketicilerin yeterli UVA korumasına sahip güneş kremine erişebilmelerini sağlamak). Dr. Rodney, güneşten koruyucuların 0,7 veya daha yüksek bir UVA I / UV oranına sahip olmasını zorunlu kılmak "UVB ile birlikte yeterli UVA korumasının da olmasını sağlar" diyor. (Hızlı bir tazelemeye ihtiyacınız varsa, UVA ışınları cilde UVB ışınlarından daha derinden nüfuz eder. Ancak her ikisi de cilt kanserine neden olabilir.) "Güneşin zararlı ışınları hem UVA hem de UVB ışığı içerdiğinden, tüm güneş kremlerinin her ikisine karşı da koruma sağlaması gerekir. bunlardan" diyor.

Bunların hepsi, göle hafta sonu gezilerinizi gerçekten etkilemeyen bir çok üretim jargonu gibi görünebilir, ancak uzmanlar FDA'nın tavsiyelerini önemli nedenlerle övüyorlar. New York'taki MDCS Dermatology'de kurul onaylı bir dermatolog olan Marisa Garshick, "Bu, mevcut güneş kremlerinin onları güneşten korunma için güvenli ve etkili seçenekler haline getiren standartları karşılamasını sağlamak için doğru yönde atılmış bir adımdır" diyor. "Cildi güneşten korumanın önemini biliyoruz ve bu, FDA'nın güneşten korunmanın önemi konusundaki farkındalığını vurgulayarak, mevcut güneş kremlerinin hem güvenli hem de etkili olmasını sağlarken aynı zamanda tüketici için şeffaflığı da artırıyor." (İlgili: İnanmayı Durduran SPF ve Güneşten Korunma Mitleri, İstatistik)

Umut, bu yeni potansiyel yönergelerle birlikte, alışveriş yapanların tam olarak ne satın aldıkları ve belki de daha da önemlisi neden işe yaradığı konusunda daha fazla bilgi sahibi oldukları için güneş koruyucu ürünlerine güven duymalarıdır. Goldenberg Dermatology'de kozmetik ve tıbbi dermatolog olan Gary Goldenberg, "Yeni kurallar, hastalarımızın güneş koruyucuların güvenli ve etkili olduğunu ve FDA'nın güneş koruyucu güvenliğini ciddiye aldığını ve tavsiyelerini yapmak için en iyi bilimsel verileri kullandığını anlamalarına yardımcı olacak" diyor. York Şehri.

Genel olarak, uzmanlar herhangi bir yeni ek kılavuzun genel popülasyonda güneş kremi kullanımını artırmaya yardımcı olacağını umuyor - bu da herkes için daha iyi, daha sağlıklı bir cilt anlamına geliyor.

Kaynak: SHAPE

suncream-1337629.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.