Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Elektrikli araç sizin için uygun mu? Alışveriş yapmadan önce bilmeniz gerekenler


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Elektrikli araç sizin için uygun mu? Alışveriş yapmadan önce bilmeniz gerekenler

Elektrikli araçlar ve plug-in hybrid otomobil markaları arasında daha popüler hale geldikçe, birçok tüketici geçiş yapıp yapmayacaklarını merak ediyor.

Bayiye gitmeden önce gerçekleri tazelemek ve bir EV'nin sizin için uygun olup olmadığını anlamak her zaman iyi bir fikirdir. Bir EV sürmek, emisyonları azaltmak ve çevreye yardımcı olmakla bilinirken, gaz meraklılarına en çok bağlı olanları bile şaşırtabilecek pek çok başka avantaj var.

TMRW, şu anda tüketicilere sunulan EV'lerin kapsamını daha iyi tanımak için 2006 tarihli "Elektrikli Arabayı Kim Öldürdü" belgeselinin kilit uzmanlarından biri olan Chelsea Sexton ile konuştu. Sexton ayrıca, petrolü azaltmak, sera gazı emisyonlarını azaltmak ve yerel elektrikle çalışan temiz, uygun fiyatlı arabaları teşvik ederek hava kalitesini iyileştirmek için çalışan kar amacı gütmeyen Plug In America'nın kurucu ortağı ve eski yönetici direktörü olarak görev yaptı. Plug In America, her yıl, müşterilerin bir bayi baskısı olmadan elektrikli otomobilleri keşfedip test edebilecekleri, Eylül ayının sonlarında National Drive Electric Week sırasında ülke çapında bir sürüş etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

Şimdiye kadar EV'ler hakkında öğrendiklerimiz burada.

AAON7aO.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Bir EV satın almanın veya kiralamanın avantajları nelerdir?

Çoğu elektrikli araç tüketicisinin bunları çevresel nedenlerle tercih ettiğini varsayabilirsiniz. Sexton düşündüğünden daha az faktör olduğunu söyledi.

İnsanların bir EV satın almak için başka faktörlere baktıklarını açıklayarak, "Duygusal olarak satın alıyoruz ve rasyonel olarak haklı çıkarıyoruz" dedi. "Aracın kendisi daha iyi, daha ucuz ya da her şeyin ötesinde bir şey olmalı."

Bir elektrikli araç veya hibrit için alışveriş yapan kişilerin değinebileceği bazı mantıklı noktalar şunlardır:

Harika bir sürüş: TMRW'ye verdiği demeçte Sexton, "EV sahiplerinin size vereceği 1 numaralı yanıt, bunun daha iyi bir sürüş deneyimi olduğudur," dedi. "Hepsi torklu. Eğlenceli, sessiz ve yumuşaklar çünkü vites değişimi yok, bu da trafikte kendilerini daha sakin hissettiriyor." Örneğin yeni Chevrolet Bolt EUV ve EV, 200 beygir gücü ve 266 pound'a yakın anlık tork özelliği sunuyor.

Kullanışlı: "Zorunda kalmadıkça hiç kimse benzin istasyonuna gitmenin sakıncalı olduğunu düşünmüyor," dedi Sexton. Elektrikli araç sürücülerinin büyük çoğunluğunun arabalarını gece boyunca evde uyurken şarj ettiğini de sözlerine ekledi. Deneyim, bir telefonu şarj etmek kadar iyi huylu hale gelir. Ve aniden, önceki gece yağmurda pompalamak gibi hissetmediğiniz için benzin almak için işe erken gitme deneyimi artık olmuyor. (Daha uzun yolculuklar şimdilik farklı bir hikaye olabilir.)

Hayatı kolaylaştıran teşvikler: Yaşadığınız yere veya işvereninize bağlı olarak EV sürücüleri için çeşitli teşvikler vardır. Birçok eyalet, EV sürücülerinin, arabada yalnızca bir kişi olsa bile HOV şeridini ("araba havuzu şeridi" olarak da bilinir) kullanmasına izin verir. Nerede yaşadığınıza bağlı olarak, bu, banliyö trafiğinde bir saate kadar tasarruf sağlayabilir. Sexton, bir annenin elektrikli otomobil satın almanın en iyi yanının, trafikle harcamak yerine çocuğuyla her gün fazladan bir saat geçirmek olduğunu söylediğini paylaştı. Şimdi bu bir avantaj! Bank of America ve Google gibi bazı şirketler, daha çevre bilincine sahip arabaları kullanan çalışanlarını çeşitli avantajlarla ödüllendiriyor.

Potansiyel vergi indirimi: Sexton, elektrikli araba satın alanlar için bazı vergi teşvikleri olduğunu ancak bunların değişebileceğini veya değişebileceğini açıkladı. 7.500$'a kadar vergi iadesi olabilir, ancak bu, markaya bağlıdır ve herkes uygun değildir. Teşviklerden bazıları da sona ermek üzere ayarlanmıştır, bu nedenle eyaletinizde nasıl çalıştığını kontrol ettiğinizden emin olun.
Kamu hizmetlerinden tasarruf edin: Ayrıca, bazı kamu hizmeti şirketleri, EV kullanıcılarına arabaları yoğun gündüz kullanım saatleri dışında şarj etmeleri için daha ucuz fiyatlar veya evde bir şarj istasyonu kurmak için indirim faturaları verecek. Buna ek olarak, birçok belediye EV'ler için ücretsiz tarifeli park yeri sağlar.
Halk sağlığına yardımcı olur: Bir arabayı şarj etmek yerine her arabayı trafikte rölantide bırakmak, egzozu şişirmek, temel hava kirliliğini hafifletmeye yardımcı olmanın bir yoludur.

Şu anda hangi hibrit ve elektrikli araçlar mevcut?

Eklenti hibritleri

Plug-in hibritler, elektrik ve gazın bir kombinasyonu ile çalışır. Çoğu, 25 ila 45 mil elektrik aralığına ve yaklaşık 30 ila 50 mil gaz aralığına sahiptir (yıllık gaz harcamalarınızın yaklaşık yarısından tasarruf sağlar). Hibrit araçlar, EV deneyimini merak eden ancak sonuna kadar gitmeye hazır olmayan kişiler için harika seçeneklerdir. Ayrıca, haftanın çoğu günü yerel olarak araba kullananlar (geceleri şarj eden ve daha kısa yolculuklar için benzin deposuna nadiren dokunan) ama aynı zamanda uzun yolculuklarda şarj istasyonu bulma konusunda endişelenmek istemeyenler için de yararlı bir seçimdir. .

Sık sık şarj ettikleri veya çok az araç kullandıkları için (pandemi sırasındaki birçokları gibi) hibritlerinde nadiren gaz kullanan kişiler kesinlikle gazdan tasarruf edeceklerdir. Ve hibrit uzun bir süre elektrikle çalışırsa, araba otomatik olarak sürücüye biraz benzin kullanacağını bildirir, böylece depodaki gaz bayatlamasın.

Standart sedanlar ve geçitler:

Prius Prime - 25 mil elektrik menzili (MSRP 28.220 dolardan başlıyor)

Toyota RAV - 45 elektrik mili (MSRP 28.800 dolardan başlayan fiyatlarla)

Aile boyu araçlar:

Şu anda piyasadaki tek plug-in minivan olan Chrysler Pacifica, yaklaşık 30 mil elektrik menziline sahip (MSRP 39.995 dolardan başlıyor)
Jeep wrangler 4xe (MSPRP 47.995 dolardan başlıyor)
Volvo XC90 (49.695 $'dan başlayan MSRP)
Saf Elektrikli Araçlar

AAON7aS.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Bu EV'ler, yalnızca elektrikle çalıştıkları için hibritlerden farklıdır. Tüketicilerin kullanımına sunulan EV'ler, boyut ve fiyat bakımından (uygun fiyatlı modellerden lüks modellere kadar) çeşitlilik gösteriyor ve sürücülerin prize takıp şarj etmeden önce önemli mesafeler (genellikle 200 artı mil) kat edebilmelerini sağlamak için daha uzun elektrikli menzillere sahip.

EV modellerinde, Chevy Bolt ve Tesla 3 modellerinde 55 kilovat saatten bir Audi'de yaklaşık 150 kWh ve daha pahalı Tesla ve Porsche modellerinde 350 kWh arasında değişen üç şarj hızına sahip piller bulunur. Tüketiciler için pazardaki ilk Volkswagen ID.4, uygun fiyatlı bir kategoride olduğu için oyunu biraz değiştiriyor ancak her iki Chevy Bolt'tan üç kat daha hızlı şarj oluyor.

Sexton, "Gerçekte bu, insanları pratikte düşündükleri kadar etkilemiyor. Ancak her hafta sonu uzaklara seyahat ediyorsanız, yarım saatlik bir mola ve bir buçuk saatlik mola önemli olabilir," dedi. TMRW.

En düşükten en yükseğe fiyatlandırılmış, şu anda mevcut olan daha yaygın 2021 ve 2022 araçlarından bazıları.

Standart boyutlu sedanlar:

Hyundai Ioniq (23.200$'dan itibaren)

Nissan Yaprağı (31.670 $'dan başlayan fiyatlarla)

Chevrolet Bolt EV (31.995 $'dan başlayan fiyatlarla)

Tesla Model 3 (38.490 dolardan başlayan fiyatlarla)

Orta boy geçitler (tüketiciler arasında çok popüler bir kategori):

Hyundai Kona (20.500$)

Kia Nero (24.690 dolardan başlayan fiyatlarla)

Chevrolet EUV Bolt - saatte yaklaşık 175 mil ücret alıyor (33.995 dolardan başlıyor)

Tesla Model Y (39.990 dolardan başlayan fiyatlarla)

Volkswagen ID.4 - 250 mil elektrik menzili; 30 dakikada yaklaşık 150 mil şarj eder (39.995 dolardan başlar)

Ford Mach-E (42.895 dolardan başlayan fiyatlarla)

Polestar 2 - Tesla'nın Model Y'si ile yarışan ana pazara giren ilk model, sportif, pürüzsüz bir tutuş ve benzersiz tasarım (59.900 $)
Jaguar I-PACE (69.850 dolardan başlayan fiyatlarla)

Daha büyük SUV'ler ve kamyonlar

Tesla Model X (79,990 dolardan başlayan fiyatlarla)

Yakında ABD pazarlarına çıkacak olan diğer büyük modeller arasında Rivian R1 T ve R1 S SUV ve kamyon (Rivian teslimat minibüsleri şu anda Amazon tarafından test ediliyor) gibi şık, lüks macera araçları ile Chevy Silverado ve Ford F150 EV'ler yer alıyor.

 

Bir EV için alışveriş yaparken göz önünde bulundurulması gereken en önemli şeyler nelerdir?

1. Ne tür bir sürüş yapıyorsunuz?

EV'lere bakarken kendinize "Gerçekten ne kadar menzile ihtiyacım var?" diye sorun. Sexton, kentsel alanlarda gerçekte ne kadar sürüş yaptığımızı abartmanın kolay olduğunu tavsiye etti. ABD'deki ortalama bir kişi günde yaklaşık 35 mil (veya kırsal alan taşıtları için 50 mil) sürüyor. En uygun fiyatlı saf EV'ler bile, sürücülerin araçları yeniden şarj etmesi gerekmeden önce yaklaşık 200 ila 300 mil menzile sahiptir.

Uzak mesafelere seyahat edenler için, ülke genelinde artan halka açık şarj istasyonu ağları olduğu için bir EV ile seyahat etmek çok zor değil.

2. Nerede şarj ediyorsunuz?

Evde: Çoğu insan EV'lerini evde, günlük sürüş ihtiyaçları için bir gecelik şarjın iyi çalıştığı normal bir prizde şarj eder. Çoğu orta fiyatlı EV için, tipik bir prizde her saat şarj için üç ila dört mil alırsınız.

Evde şarj etmeyi sevenler, garajlarına özel bir priz (240 volt) da alabilirler (Sexton, fırın aralığıyla aynı güçte olduğunu söyledi). Bu, araca saatte yaklaşık 25 ila 40 mil şarj sağlayacaktır. Bu, kamu hizmeti şirketlerinin genellikle indirimler veya ücretsiz kurulum sunduğu EV yükseltmelerinden biridir.

 

Kamuda: Ülke genelinde artan sayıda şarj istasyonu var. Hem araç üreticileri hem de şarj şirketleri, sürücülerin takılacak halka açık yerleri bulmak için indirebilecekleri uygulamalara sahiptir. Sexton, markalardan bağımsız olduğu ve tüm halka açık şarj istasyonlarını gösterdiği için Plugshare uygulamasını kullanmanızı önerir. Aramaları araba modeline, konuma ve arabayı ne kadar hızlı şarj etmeniz gerektiğine göre filtreleyebilirsiniz.

Unutulmaması gereken bir şey: Farklı ücretlendirme hızları vardır. Bazıları ücretsizdir ancak tam gün veya gece şarjı gerektirebilirken, DC Hızlı Şarj gibi diğerleri arabayı hızlı bir öğle yemeği molasında tamamen şarj edebilir - şarj cihazına bağlı olarak 20-30 dakikada yaklaşık %80, dakikada yaklaşık 29 sent ile marka ve konum. Bunlar tipik olarak, şarj cihazına göre değişen oranlarda bir benzin deposunu doldurmaktan daha pahalıya mal olmaz, ancak yüksek hızlı şarj cihazları, insanların tüm gün yer kaplamaması için araba takılı bırakılırsa genellikle daha fazla para gerektirir.

3. Kullanılmış bir EV arabası ister misiniz?

Tüketiciler için piyasada giderek daha fazla EV var, ancak herkes yepyeni bir araba istemiyor veya karşılayamıyor. Sexton'a göre, sürücü hak kazanırsa, herhangi bir teşvik veya vergi indiriminden önce ortalama EV 35.000 dolardan başlıyor.

Sexton TMRW'ye verdiği demeçte, "Saf EV'ler için, tıpkı diğer herhangi bir cihaz gibi, arabalardaki piller zamanla bozuluyor - özellikle üç yaşın üzerindekiler. İki yıllık bir kiralamadan çıkmış gibi nispeten yeni EV'ler iyi olacak," dedi. "Baktığınız EV modeline ve menziline bağlı olarak, bu yeni olduğundan çok daha az olabilir. Sadece önce pil hakkında bir değerlendirme yaptığınızdan emin olun."

Sexton, plug-in hibrit kullanılmış araba arayanların Chevrolet Volt'tan başka bir yere bakmalarına gerek olmadığını söyledi (yeni EV ve EUV modelleri olan Bolt ile karıştırılmamalıdır).

"Sekiz yıl boyunca sundukları plug-in hibrit, iki nesli vardı ve yapmayı bıraktılar. Gerçekten iyi kullanılıyorlar ve şiddetle tavsiye ediliyorlar; ülke çapında ve Nissan Leaf ile yaklaşık aynı boyutta mevcut katı model."

4. Bütçe ve alan?

Sexton'ın araba alışveriş ipuçlarının geri kalanı, tüketicilerin tipik bir gazla çalışan araca bakarken düşündükleri ile aynı doğrultudadır. Elektrikli araç pazarındaki genişlemeyle birlikte, umarız daha küçük bir sedandan büyük bir kamyona kadar alışveriş yapan çoğu insan ihtiyaçlarına uygun bir şey bulabilir.

Kaynak: TODAY

electric-car-734574.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.