Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu üç kelime yanlış aşı bilgilerinin yayılmasına yardımcı oluyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bu üç kelime yanlış aşı bilgilerinin yayılmasına yardımcı oluyor

CNN'in baş medya muhabiri Brian Stelter Pazar günü "Güvenilir Kaynaklar"da yaptığı açıklamada, üç küçük kelimenin - "kendi araştırmanı yap" - ABD pandemi yanıtına zarar verdiğini söyledi. Ve Nicki Minaj'dan Sean Hannity'ye kadar birçok kişi bu fikri desteklemeye devam ettikçe, bunun gerçek sonuçları oluyor.

AAOC1kD.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Minaj, geçen hafta Twitter'da Kovid-19 aşıları hakkında şüphelerin artmasına yardımcı oldu ve aşıları ancak "yeterince araştırma yaptıktan" sonra alacağını iddia etti. Makul, hatta olumlu bir tutum gibi görünebilir ve sağcı medyada birçok kişi tarafından tekrarlanan, tercih edilen bir konuşma noktasıdır.

Sorun şu ki, çoğu insan, özellikle de tıp biliminin karmaşıklığını anlamak söz konusu olduğunda, kendi araştırmalarını nasıl yapacaklarını bilmiyorlar.

Stanford İnternet Gözlemevi araştırma müdürü Renee DiResta, kavram son zamanlarda Covid-19 ve QAnon ile ilişkilendirildi, ancak "kendi araştırmanızı yapın" ifadesinin çiçek hastalığı aşısıyla ilgili şüphecilikle ilişkilendirildiği 1890'lara kadar uzandığını söyledi. "Güvenilir Kaynaklar" üzerine. DiResta, kendi araştırmanızı yapma fikrinin kendi başına kötü bir fikir olmadığını, çünkü size verilen bilgiler hakkında sağlıklı bir şüphecilik düzeyini korumanın önemli olduğunu söyledi. Ancak tıklamalar ve etkileşimle beslenen günümüz medya ortamında, önyargıları doğrulayan yanıltıcı verilerle karşılaşmak çok kolay.

Berggruen Enstitüsü'nde Demokrasinin Geleceği araştırmacısı Yael Eisenstat, "Kimse kütüphaneye gidip kendi araştırmalarını yapmak için yetkili kaynaklara bakmıyor" dedi.

DiResta, Minaj'ın kötü niyetli olmadığına inansa da, bunu yapan başkaları da var ve kendi çıkarları için insanları güvenilir kaynaklardan uzaklaştırıyorlar.

Eisenstat, bu fenomenle mücadeleye yardımcı olmak için medyanın, özellikle de Covid söz konusu olduğunda, haberlerinde daha şeffaf olması gerektiğini söyledi.

Bunun nedeni, hala teorik olan bilimsel araştırmayı anlamak ile test edilmiş ve geniş çapta üzerinde anlaşmaya varılmış olan araştırma arasındaki ince farkların çoğunun halka iyi bir şekilde iletilmemesidir. Yeni bilgiler ve yeni araştırmalar ortaya çıktıkça, medyanın değişen manzarayı açıklamak için bu ekstra adımı atması gerekiyor.

DiResta, "Bilim bir fikir birliği oluşturma sürecidir." Dedi. "Gerçekleri hemen bildiğimiz bir şey değil, birisi onlar için Google'da olmak istediği an."

vaccine-6165772.jpg

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.