Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Ben bir Virüs Uzmanıyım ve İşte Delta Varyantına Yakalanmamanız İçin Yapmanız Gerekenler

AAOsNoh.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Yale Medicine'de acil tıp doktoru, Yale School of Medicine'de doçent ve Beat the Coronavirus: Strategies for Staying Safe and Coping With the New Normal sırasında COVID-19 Pandemic'in ortak yazarı Karen Jubanyik, bize nasıl yapılmayacağını anlatıyor. Delta'yı yakalamak için. "Hepimiz birlikte hareket etmeli ve topluluklarımızın çıkarları doğrultusunda hareket etmeliyiz" diyor. "Kararlı ve hızlı hareket etmezsek, daha kötü varyantların ortaya çıkması muhtemeldir."

AANt0qt.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

1. Ben Bir Doktorum ve Size Delta'ya Yakalanmamanız İçin Yardım Edeceğim?

Temel olarak, ilk dalganın kuralları artık Delta varyantı sırasında geçerlidir. Aşı olabilecek herkes aşı olmalıdır. Aşı yaptırmamanız için gerçek tıbbi nedenler olup olmadığı konusunda sorularınız varsa doktorunuza danışın - aşı için çok az gerçek kontrendikasyon vardır. Bununla birlikte, yaşlanma, bağışıklık bozuklukları, kanser, ilaçlar ve diğer koşullar nedeniyle tam aşılamaya yeterince yanıt vermeyebilecek bazı insanlar var ve Delta'yı kendimize almamak için elimizden geleni yaparak onları korumak için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. ve potansiyel olarak başkalarına yaymak. Ve bu yazı itibariyle 12 yaşından küçük çocuklara aşı yapılamamaktadır. Bu nedenle, büyük bir savunmasız insan havuzunun yanı sıra, asemptomatik vakalar alıp savunmasız yetişkinlere yayılabilecek bir insan havuzu olmaya devam ediyorlar. Hatırlamanız gereken diğer 4 şey için okumaya devam edin.

AANnH8b.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

2. Bir Maske Takın — İşe yarıyorlar — ve Tam Olarak Bu Türü Giyin

Ve Delta'ya yakalanmamak için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerektiğini söylediğimde, aşı olmanın yanı sıra (belirtildiğinde güçlendiriciler dahil), maske takarak birbirimizi korumamız gerekiyor. Maskeler işe yarıyor. Bu bilimdir. Bu yıllar önce kanıtlandı – cerrahi maske takmak birçok hastanın cerrahlarından ve cerrahi ekiplerinden enfeksiyon kapmasını engelledi. Cerrahınızın sizi maskesiz ameliyat etmesine izin verir misiniz? Maskeler siyasi bir tartışma değildir. Çalışırlar. Solunum virüslerinin kişiden kişiye yayılmasını önlerler. Birçoğumuz acil serviste, içeride, yakın mesafede birçok hasta hastayı tedavi ettik ve maske taktığımız için COVID kapmamayı başardık. COVID'in yayılmasının çoğu, sosyal ortamlarda ve insanların yakın temas halinde olduğu evlerde, kapalı mekanlarda ve maskesiz olmuştur. COVID'i bu yayan budur. Dolayısıyla öğrenilen ders, insanların sınıflarda, mağazalarda, toplu taşıma araçlarında maske takması gerektiğidir - temel olarak, insanların uzun süreler boyunca (>20 dakika) iç mekanlarda birbirine yakın olacağı her yerde. Şu anda kapalı bir konsere, komedi kulübüne, restorana veya bara gitmem. Bir uçağa binmek konusunda isteksiz olurdum ve bunu tatil gibi tamamen eğlence amaçlı bir nedenden dolayı yapmazdım. İş veya ailevi bir nedenden dolayı uçmak zorunda kalsaydım, N95 takmak da dahil olmak üzere çift maske yapardım. Uçaklarda dolaşımın çok iyi olduğu gösterildi ama yanınızda oturan kişide COVID varsa ve öksürüyorsa çok iyi bir maskesi olmadan endişelenirdim.

AANhA78.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

3. “Haklarınız” Hakkında Söyleyeceklerim Şunlardır

Şu anda genel sorun, insanların kendilerine ve kendi risk toleranslarına ve "hakları" hakkındaki hislerine odaklanmaları. Ama gerçek şu ki, toplumun sağlığından hepimiz sorumluyuz. Bir ebeveyn, 4. sınıf öğrencilerinin maske takması gerekmediğini söyleme "hakkına" sahip olduğunu hissedebilir, ancak tıpkı kırmızı ışıkta durma ve sarhoş araba kullanmama sorumluluğumuz olduğu gibi (olduğunu düşünsek bile). istediğimizi yapma hakkı), o ebeveynin 4. sınıf öğrencilerinin COVID kapmasını ve COVID kapmaları durumunda gerçekten hastalanabilecek veya ölebilecek bir sınıf arkadaşına veya sınıf arkadaşının aile üyesine bulaştırmasını önleme sorumluluğu vardır. Asemptomatik COVID vakalarına yakalanan kişilerin bile kalp, akciğer veya beyni içeren uzun süreli semptomlara sahip olabileceğini görüyoruz.

AANfuRN.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

4. İşte Yapacağım - Ve Yapmayacağım Şeyler

Bu yüzden çocuğumu okula gönderecektim. Açık hava sporları, maskeli kapalı spor ve diğer aktiviteleri içeren güvenli aktivitelere katılmalarını sağlardım. Ülkenin topluluk yayılımının yüksek olduğu (ülkenin çoğu) bölgelerine boş zaman için seyahat etmem. ABD dışındaki birçok ülkenin nispeten düşük aşı oranlarına sahip olduğunu unutmayın. Dolayısıyla, bu yerlerden birine veya aşısız birçok insanın seyahat ettiği bir yere seyahat edilirse, maskesiz müzelere, mağazalara, restoranlara gitmek çok güvensiz olabilir. İnsanlar maskeli olmadığı sürece düğün veya parti gibi büyük kapalı toplantılarda sosyalleşmem. Mantıklı yönergelere uymadığını bildiğim ailelerle sosyalleşmezdim. Bir huzurevinde veya hastanede akrabaları ziyarete giderdim, ancak maskeliysem. Herkes maske takmaya uymadıkça toplu taşıma (metro, otobüs, tren) kullanmazdım.

AAOt2Gk.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

5. Virüs Uzmanından Son Sözler

Bunların hepsi çok akıcıdır - her şey bir veya iki hafta içinde bile konumdan konuma değişebilir. Diğer ülkelerin çoğunda kısa Delta dalgaları vardı, bu yüzden bunu çabucak atlatacağımızı umabiliriz.

Kaynak: EatThis, NotThat HEALTH

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.