Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2021 Admin Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2021 Amerikalı Doktor Fauci, COVID aşılarının üreme sorunlarına neden olduğuna dair "kanıt" olmadığını söyledi Ülkenin en iyi bulaşıcı hastalık uzmanı Dr. Anthony Fauci, rapçi Nicki Minaj'ın COVID-19 aşısının üreme sorunlarına neden olabileceğini öne süren viral tweet'ini yalanladı. 22 milyondan fazla Twitter takipçisi olan Minaj, Met Gala öncesinde COVID-19 aşısı hakkında yayınladığı bir dizi tweet için Pazartesi günü tartışmalara yol açtı. 38 yaşındaki yazar, "Met için aşı olmanızı istiyorlar" diye yazdı. "Aşı olursam Met için olmaz. Yeterince araştırma yaptığımı hissettiğimde olacak. Şu an üzerinde çalışıyorum. Bu arada canlarım, güvende olun. Maskeyi 2 telli olarak takın. bu kafanı ve yüzünü kavrar. O kadar gevşek değil" Daha sonra, aşı gereksinimi nedeniyle değil, geçen Eylül ayında doğan küçük çocuğu nedeniyle galayı kaçırdığını açıkladı. Ancak Minaj, kuzeninin iğneyi aldıktan sonra iktidarsızlık yaşadığı iddia edilen Trinidad'daki arkadaşı hakkında başka bir tweet yayınladı ve hem hayranlarından hem de sağlık yetkililerinden geniş bir yanıt aldı. Salı günü CNN ile yaptığı röportajda Fauci'ye COVID aşısının erkeklerde veya kadınlarda üreme sorunlarına neden olup olmayacağı soruldu. Fauci, "Bunun yanıtı kocaman bir hayır." "Bunun olduğuna dair bir kanıt yok ve olacağını hayal etmek için mekanik bir sebep de yok" dedi. Fauci, gösteriye aşı çabalarını tartışmak için çıktı ve Siyah ve İspanyol topluluklarındaki aşı şüpheciliği hakkında konuştu, yanlış bilgilendirmeyi suçlamaya devam ediyor. Fauci, "Çoğunlukla sosyal medyada çok fazla yanlış bilgi var ve yanlış ve dezenformasyona karşı koymanın bildiğimiz tek yolu çok fazla doğru bilgi sağlamaktır." Dedi. "Aslında bu tür iddiaları çürütmek için, ki bu onun açısından masum olabilir. Onu hiçbir şey için suçlamıyorum, ama gerçekten hiçbir temeli olmayan bilgileri yaymayı iki kez düşünmeli." Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri de Ağustos ayında web sitesinde yayınlanan bir notta efsaneyi çürüttü. Kılavuz, "Şu anda COVID-19 aşıları da dahil olmak üzere herhangi bir aşının kadınlarda veya erkeklerde doğurganlık sorunlarına neden olduğuna dair bir kanıt yok" dedi. Minaj, Twitter ileti dizisinde aşıya karşı olmadığını ve büyük olasılıkla daha fazla araştırma yapıp tura çıkmaya hazır olduğunda aşı olacağını iddia etmeye devam etti. "Biliyorum bebeğim. Pek çok ülke aşı olmadan insanların çalışmasına izin vermez" diye tweet attı, iş için bir aşı olduğunu iddia eden bir hayrana yanıt olarak. "Kesinlikle aşı olmalarını tavsiye ederim. Ailelerini beslemek zorundalar. Eminim ben de aşı olacağım çünkü tura çıkmam gerekiyor vs." Minaj ayrıca aşıyı yaptıran ve herhangi bir yan etki yaşamayan bir hayranı övdü: "Bu harika bebeğim. Bu norm." CDC'ye göre, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yetişkinlerin %75,8'inden fazlası COVID-19'a karşı kısmen aşılanmıştır ve toplam 179,3 milyon kişi tam olarak aşılanmıştır. Ancak veriler, CDC'ye göre Afrikalı Amerikalı ve Hispanik toplulukların hala daha az aşılandığını ve bu nedenle COVID-19'dan ölme olasılığının Beyaz meslektaşlarına göre daha yüksek olduğunu gösteriyor. Fauci ve diğer tıp liderleri, din adamları, öğretmenler ve politikacılar da dahil olmak üzere "güvenilir haberciler"den topluluklarındaki insanların aşı hakkında sahip oldukları soruları yanıtlamalarını ve onları aşı olmaya teşvik etmelerini istiyor. Fauci, "İlerleme kaydettiğimize inanıyorum." Dedi. "Aşılanan Afrikalı Amerikalılar ve Hispaniklerin sayısı açısından olmak istediğimiz yerde değiliz, ancak eskisinden daha iyi durumdayız." Çarşamba öğleden sonra Minaj, Beyaz Saray'a gitme davetini kabul ettiğini söyledi. "Beyaz Saray beni davet etti ve bunun doğru yönde atılmış bir adım olduğunu düşünüyorum" diye tweet attı. "Evet, gidiyorum. Legally Blonde gibi tamamen pembe giyineceğim, böylece iş demek istediğimi anlarlar. Sadece insan oldukları için alay edilen kişiler adına sorular soracağım. #BallGate günü 3" Bir Beyaz Saray yetkilisi CBS News'e yaptığı açıklamada, "Diğerleriyle yaptığımız gibi, Nicki Minaj ve doktorlarımızdan biriyle aşının güvenliği ve etkinliği hakkında sahip olduğu soruları yanıtlamak için bir telefon görüşmesi teklif ettik" dedi. Çarşamba günkü bir dizi tweet'in ardından Minaj, Instagram hikayelerinde Twitter'ın tweet atma yeteneğini kısıtladığını yayınladı. Minaj, "Hepiniz Twitter'da hapisteyim" yazdı. "O blokta söylediklerimden hoşlanmadılar." Bir Twitter sözcüsü CBS News'e yaptığı açıklamada, Twitter'ın Minaj'ın hesabında "herhangi bir yaptırım eylemi gerçekleştirmediğini" söyledi. Şirket, COVID-19 yanlış bilgisini yaydığı için geçmişte birkaç önemli ismi askıya aldı. Kaynak: CBS NEWS Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.