Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Yeti'nin Yeni E-Bike'ı 160 E Gerçek ve 29 İnç Tekerlekler ve 160mm Arka Tekerlek

AAOoCqQ.img?h=561&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Paket Servis: Profesyonel yarışçılar için tasarlanmış son derece hızlı e-enduro bisiklet.

170 mm çatalla 160 mm arka hareket

Shimano EP8 motor ve Shimano 630Wh pil

Altı çubuklu arka süspansiyonlu karbon çerçeve

10.100$ ve 12.700$ fiyatla iki yapı

Fiyat: 12.700 $ (test edildiği gibi)

Ağırlık: 50,8 lb. (orta boy)

Efsanevi bir şifreli gibi fısıldanan Yeti'nin yeni e-bisikleti gerçek ve burada. 160-E, markanın ilk e-bisikletidir, ancak sonuncusu değildir. Bu büyük bir bisiklet—29 inç jantlar ve 160 mm arkadan hareket mesafesi—ve bir tanesi gelişmekte olan e-enduro yarış sporu için tasarlandı.

AAOosYQ.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Yeti 160-E ile tanışın

Yeti, bisikletlerini iki kategoriye ayırıyor: rip ve yarış. Yeti'nin pazarlama direktörü Garrett Davis'in sözleriyle aradaki fark, "Yarış bisikletlerimiz amaca yöneliktir ve bant arasında en hızlı olacak şekilde tasarlanmıştır. Bizim rip hattımız… hemen üzerine attığınız ve üzerinde oynamak istediğiniz bisikletlerdir. Rip hattımız bant dışında, yerel patikalarınızda en rahatıdır.”

160-E, Yeti'nin ilk e-bisikletidir ve 170 mm çatalla eşleştirilmiş 160 mm arka hareket özelliğine sahiptir. Yeti'nin kategori ayrımlarını kabul etseniz de etmeseniz de (bunları biraz keyfi buluyorum), Yeti'nin ilk e-bisikletini “yarış” kategorisine koyma kararı birkaç kaş kaldırabilir. 160 mm e-bisiklet bir yarış bisikleti mi?

Görünüşe göre öyle. Bunun nedeni, EWS-E olarak adlandırılan Enduro World Series e-bisiklet kategorisi olan yeni—ilk yarış geçen hafta düştü. Ekipman dışında, EWS-E neredeyse bir EWS yarışıyla aynı formatı takip eder: Sürücüler birden fazla yokuş aşağı zamana karşı deneme aşamasını tamamlar ve en hızlı toplam süreye sahip olan sürücü kazanır. Tek önemli fark, EWS-E'nin bir "Güç Aşaması"na sahip olmasıdır: Zamanlanmış bir teknik tırmanma aşaması. EWS-E sürücüleri etaplar arasında şarj olabilse de, biniciler tüm etkinlik için her iki formatta da aynı ekipmanı kullanmalıdır.

Davis'e Yeti'nin ilk e-bisikletinin neden bir yarış bisikleti değil de bir yarış bisikleti olduğunu sordum, "Yarış her zaman Yeti'de bisiklet geliştirmemizin bel kemiği olmuştur. Dünyanın en zorlu parkurlarında en hızlı yarışçıların altında performans gösterebiliyorsa, herhangi bir sürücü için inanılmaz bir sürüş sağlayacağından eminiz” dedi.

AAOoEwx.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Ama merak ettim: EWS-E yepyeniyse, Yeti'nin tasarım ekibi bir e-enduro yarış bisikleti yapmayı nasıl biliyordu? Davis, "EWS-E nispeten yeni bir format, ancak kurslar genellikle [EWS'ye] çok benziyor. EWS'yi kazanan ekip sürücülerimizden bildiklerimizi aldık ve yalnızca EWS-E yarışının taleplerini değil, aynı zamanda bir e-MTB'nin ek gücünü ve ağırlığını da karşılayan bir bisiklet tasarladık ve ürettik.”

Bununla birlikte, EWS-E'nin zamanlanmış yokuş yukarı etabı - ki bu EWS yarışlarının bir özelliği değildir - yarışlar arasında önemli bir farklılığı temsil eder: Farklı tasarım ve ayar seçenekleriyle sonuçlanabilecek bir etap. Yeti'nin mühendislik direktörü Peter Zawistowski bana şunları söyledi: "Hedef ve zorluk, süspansiyon özelliklerini çok çeşitli koşullarda performans gösterecek şekilde dengelemek. Bir e-MTB bu önemi abartıyor. Dinamik çömelme ve yükselme önleme tepkileri, kaldıraç oranı, geometri ve şasi, hem tırmanma hem de alçalmayı optimize etmek için bu dengeleme eylemi sırasında dikkate alındı. E-MTB süspansiyon tasarımının teknik bir çıkış sırasında özellikle kritik olduğunu iddia ediyorum. Geleneksel bir MTB'ye kıyasla [anti-çömelme] büyüklüğündeki azalma, zamanlanmış Güç aşaması gibi durumlarda yardımcı olmak için çekişi artırırken, alt Anahtar bağlantısının anahtarlama hareketi, tırmanırken ve inerken benzersiz ve özel bir davranış sağlar."

AAOoJFI.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

SixFinity Süspansiyon

160-E ile Yeti, SixFinity adlı yeni altı çubuklu süspansiyon sistemini piyasaya sürüyor. Yeti'nin altı çubuklu sisteme geçmesinin başlıca nedenlerinden biri: Motor, markanın motorsuz bisikletlerinde imza niteliğindeki Switch Infinity çeviri bağlantısının bulunduğu alanı kaplıyor. Ancak 6i farklı bir sistem olmasına rağmen Si sistemi ile aynı özelliklere ve özelliklere sahiptir. 6i, hareketin sonuna yakın bir bükülme noktasına sahiptir; burada alt bakla, zincirleme büyümesine ve bunun sonucunda ortaya çıkan pedal geri tepmesine karşı koymak için yönü tersine çevirir.

Yeti temsilcileri, SixFinity'nin yalnızca bir e-bisiklet sistemi olduğunu söylüyor, “Sixfinity, öngörülebilir gelecekte yalnızca e-MTB platformlarında görünecek. Davis, yeni nesil pedallı bisikletlerin Switch Infinity platformumuzu kullanacağını güvenle söyleyebiliriz” dedi.

AAOoy9U.img?h=799&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Bunun bir nedeni: Sixfinity, güç kaynağı olmayan bir dağ bisikletinde kullanım için muhtemelen fazla inşa edilmiştir. Yedi pivot ve 16 rulman ile ağırdır ancak son derece serttir ve motorlu bir bisikletin ek ağırlığına ve gücüne dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Aynı zamanda, "dişli agnostik" anti-çömelme üzerine inşa edilen mühendislerle son derece ayarlanabilir - kaset genelinde yalnızca %8,6 değişiklik; Tipik bir dağ bisikleti süspansiyon sisteminden çok daha az değişiklik. Mühendisler, 160-E'nin anti-squat (yaklaşık yüzde 100) ve anti-rise (yaklaşık yüzde 65) özelliklerini, pedal çevirme verimliliğinden ve geometrinin korunmasından ziyade çekişe öncelik vererek, Yeti'nin motorsuz bisikletler için daha kritik olduğunu düşündüğü özellikleri kasıtlı olarak önyargılı hale getirdi. bir e-bisiklete.

AAOoCrj.img?h=799&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Daha düşük bir şok montaj çipi, binicinin yüzde 35-, 30- veya yüzde 25 olmak üzere üç doğrusal aşamalı kaldıraç oranı seçmesine olanak tanır. Yeti, materyallerinde 160-E'nin farklı oranlarını şöyle anlatıyor: “Stok pozisyonu yüzde 30 dengeli bir sürüş sağlıyor. Daha destekli ve verimli bir his için yüzde 25 konumuna çevirmeniz yeterli. Daha fazla pop ile daha yumuşak bir his için yüzde 35 konumuna çevirin (bu ayar aynı zamanda bir bobin şoku için idealdir). Tüm ayarları denedim (tüm çipler satın alma işlemine dahildir) ve yüzde 35 konumunu tercih ettim.

AAOov8G.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Yeti'nin kaldıraç eğrileri, seyahatin başlangıcında ortaya çıkan kaldıraç farklarını gösteriyor gibi görünüyor ve seçilen oran ne olursa olsun, kaldıraç oranı sonda çok benzer. Bununla birlikte, Zawistowski, "Üst üste bindirilmiş kaldıraç oranı eğrilerine görsel olarak bakıldığında, değişimin yalnızca vuruşun başlangıcında meydana geldiği görünebilir (eğriler arasındaki kaldıraç oranı büyüklüğü deltası en büyüğüdür), ancak aralarında tutarlı ve somut bir fark vardır. tüm hareket aralığı (konum başına yüzde 5).”

Flip-chip'in yanı sıra, tüm yapılardaki Fox'un Float X2 şoku, ek ayar seçenekleri için ayarlanabilir hava yayı hacmine sahiptir.

160-E Geometrisi

160-E, fabrikada ön ve arkada 29 inçlik tekerleklerle çalışır. Yeti bunun, çift 29er tekerleklerin yarış için en hızlı seçenek olması nedeniyle olduğunu söylüyor, ancak “Biz kefal karşıtı değiliz: Çalıştırmak istiyorsanız, devam edin” diye ekliyor, ancak bu bisiklette 27.5 arka tekerleği çalıştırmanın size yardımcı olacağını unutmayın. daha gevşek yapın ve BB'yi daha da düşürün.

Ve 160-E'nin BB'si 29 arka tekerlekle zaten düşük (355 mm tahmini yükseklik, 22.5 mm düşüş). Bunu bir e-bisiklete binme şeklinizle birleştirin - mümkün olduğunca pedal çevirin - ve muhtemelen pedallarına basacaksınız. 160 mm krank stoktur (ki bu iyidir - açıklığa ihtiyacı vardır), ancak parça sıkıntısı nedeniyle, testlerin çoğu için bisikletimde 165 mm krank vardı ve kütükleri, kayaları ve patika kenarlarını kestim. NS. Zaman. O kadar ki, klipssiz daha dar olduğu ve daha fazla boşluk sunduğu için birkaç sürüşten sonra düzlüklerden klipssiz Shimano Trail'e geçtim.

AAOoJGb.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Geometrinin geri kalanına gelince, çizelge size tüm detayları gösteriyor, bu yüzden birkaç şeyden bahsedeceğim:

• Yeti, 160-E'yi 29 inçlik bir arka tekerleğin etrafına inşa etmiş olsa da, kalışlar (bir e-bisiklet için) 446 mm'de kısa. Bu, Specialized'in Turbo Levo'sundan sadece 4 mm daha uzun, şirket bu bisikleti 27,5 arka tekerlek etrafında tasarlamasına ve 10 mm daha az arka hareket mesafesine sahip olmasına rağmen.

• Kafa borusu açısı, bir e-enduro bisiklet için ortalama olan 64,5 derecedir. Çerçevede yerleşik bir geometri ayarı yoktur. Zawistowski bana şunları söyledi: "Bir bağlantı pivotunda bir geometri ayarı için bir flip-chip eklenmesi çoğu zaman yalnızca arzu edilen değişikliklerle sonuçlanmaz. Pivot konumu değişikliği, genellikle çömelme ve yükselme gibi diğer sürüş özelliklerini olumsuz etkiler. 160E'deki flip-chip'in amacı, kaldıraç oranı ilerlemesini yalnızca diğer tüm özellikleri sabit tutarken ayarlama yeteneği kazanmaktı."

•160-E'de gömme yataklar kullanıldığı için (kapsız) açı setleri bir seçenek değildir. Bu nedenle, açı ayarı için tek seçeneğiniz daha uzun bir çatal ve/veya 27,5 arka tekerlek kullanmaktır.

• Kağıt üzerinde erişim cömert olmasına rağmen, üst boruyu biraz kısa buldum ve oturma pozisyonunda biraz daha fazla yer olmasını diledim.

Yeti 160-E Yapıları

AAOoGGe.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

160-E iki yapıda gelir: T1 (12.700$) ve C1 (10.100$). ABD'deki müşteriler, her iki bisikleti de ek 900 $ karşılığında karbon tekerleklerle yükseltebilirler.

Her iki bisiklet de aynı karbon çerçeveyi, Shimano EP8 motorunu ve 630Wh pili kullanır. Birincil fark, C1'in daha düşük dereceli süspansiyon bileşenleri (Fabrika yerine Performans), indirgenmiş bir Shimano aktarma organı, SRAM Kodu frenleri, DT İsviçre tekerlekleri ve T1'in RockShox Reverb AXS'si yerine OneUp damlalığı kullanmasıdır.

AAOosZn.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Her iki yapı da Yeti'nin Shimano'nun motor uzaktan kumandası için dahili yönlendirmeye sahip ABD yapımı yeni termoplastik yükseltici çubuğunu alıyor. Yeti, "Malzeme ve üretim süreci, çubuğun, aksi takdirde sürücüye iletilecek olan enerjiyi daha verimli bir şekilde dağıtmasını sağlıyor." Ölçeğimde çubuk 251 gram ağırlığındaydı.

AAOoJGJ.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Yeti 160-E Sürüş İzlenimleri

Yeti bunu bir yarış bisikleti olarak konumlandırsa da, henüz bir e-enduro yarışında yarışmadığım ve böyle bir etkinliğin ekipman talepleriyle ilgili ilk elden deneyime sahip olmadığım için bu lensten incelemiyorum.

Ama bu motosiklette yarışların çoğaldığını hissettim çünkü 160-E, siz daha fazla zorladıkça daha iyi hale gelen - deyim yerindeyse klişe olan - o motosikletlerden biri. Yumuşak patikalarda gezinmek hiçbir şekilde korkunç değil: Üzüm kesmek için iki elli bir kilden kullanıyormuşsunuz gibi geliyor.

160-E'nin performansında incelikli veya abartısız hiçbir şey yok: Nişan al ve parçala; fırlat ve bekle; cesaret edebildiğin kadar sür. Yeti'nin bu bisikleti teknik yokuş aşağı arazide hızlı gitmek için yaptığına şüphe yok. Bu bisikletin mutlak yıldızı, şimdiye kadar kullandığım en iyi performans gösteren dağ bisikleti süspansiyonu olan arka süspansiyondur. O kadar iyi ki, gevezelik ediyormuşum gibi konuşmadan anlatabileceğimi sanmıyorum ama deneyeceğim.

Vuruşun başından sonuna kadar o kadar pürüzsüz ki, her darbe aynı hissettiriyor. Büyük darbeler motosikleti pek rahatsız etmez, fren darbelerini iptal eder, kare kenarları yutar ve küçük tümseklerin üzerinden geçer, böylece çekiş asla bozulmaz. Çerçeve ve tekerlekler farklı şekilde bağlanmış gibi hissettiriyor, bu nedenle şasi, tekerleklerin yukarı ve aşağı hareketiyle neredeyse tamamen bozulmadı. Dağ bisikleti süspansiyonunun bu kadar iyi çalışabileceğini ve çekiş, destek ve kontrol sağlamada bu kadar çok yönlü olabileceğini bilmiyordum. Sadece olması gerektiği zaman hareket ediyormuş, olmaması gerektiği zaman hareket etmiyormuş gibi hissediyordu ve her zaman durum için tam olarak doğru miktarda hareket ediyormuş gibi geliyordu. Esnek değil, duygusal ya da kontrollü ama yine de duyarsızdı - her zaman mükemmel bir şekilde doğru hissettirdi.

AAOotaJ.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Ve kutsal kıçları kıranlar, bu bisiklet sağlam, sert, sağlam ve tercih ettiğiniz başka bir kelime. Ancak çok sert de değil: Pürüzlü köşelerde veya yığılmada ping atmıyor ve langırt yapmıyor. Daha hafif bir dağ bisikletinde 38 çatalı biraz fazla sert buluyorum, ancak 50 kiloluk bir e-bisikletin önünde esnek ve doğru hissettiriyor.

Bu bisikletten en iyi şekilde yararlanmak için çok önemli iki değişiklik buldum: lastiklerde bir dizi Cush Core Pro ek parçası ve çatalda bir DSD RUNT. Cush Core düz koruma için çok fazla değil (bu güzel bir bonus olsa da) ancak sağladıkları ek yan duvar desteği neredeyse gerekli çünkü bu bisiklet çok fazla çekiş ve hız sunuyor. RUNT ile aynı hikaye: Çatallara çok fazla orta vuruş desteği ekler, bu da oyunda çok fazla ağırlık, hız ve çekiş olduğunda gerçekten yardımcı olur. RUNT ayrıca, 160-E'nin biraz hızlı hissedilen ön ucunu azaltmaya yardımcı olan seyahatte çatalın daha yükseğe sürmesini sağlar.

Bu da beni frenlere getiriyor: 220 mm ön rotorlu ve arkada 200 mm rotorlu SRAM'ın Code dört pistonlu frenleri kesinlikle yeterli, değil mi? 160-E için onları zar zor çağırırdım: Daha fazla güç istedim ve rotorlarda biraz solma ve biraz renk değişikliği fark ettim.

AAOoCBX.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

160-E yokuş aşağı o kadar hızlı ve korkusuz ki, keşke biraz daha uzun ve daha gevşek olsaydı dediğim zamanlar oldu. Ama öyle olsaydı, muhtemelen orta hızdaki davranışlarının bir kısmını -ki bu oldukça iyi- ve aynı zamanda son derece yetkin olan *soluk çekme* tırmanma performansını ortadan kaldırırdı. Yeti ekibinin çevirdiği daha düşük anti-çömelme seviyelerinin, dik tırmanışlarda ıslanan ve arkaya doğru yuvarlanan bir bisikletle sonuçlanabileceğinden endişelendim, ancak bu korkular asılsızdı. Arka uçtan bolca destek buldum ve arka tekerlek çekişi mükemmel: İyi bir hat seçip dengemi korusaydım, 160-E beni etkileyici derecede dik ve teknik tırmanışlara çekerdi.

Bu bisikleti viraj almak dini bir deneyimdir. Mükemmel süspansiyon ve motosikletin ağırlığının yardımıyla tonlarca çekiş gücü ve ağırlığının sağladığı ekstra denge ile 160-E'yi bir viraja kilitlendiğinde bozabilecek çok az şey var. Ve o köşenin mükemmel bir bermi olup olmadığı veya ıslak kökleri olan kamber dışı olması önemli değil; 160-E tüm köşelerde iyi çalışır.

Ancak, 160-E'nin çok fazla hıza sahip olduğunu tekrar belirteceğim, daha hızlı virajlara daldırırken sık sık hafifçe seğirdiğini hissettim ve biraz daha uzun ve daha gevşek olmasını diledim. Bu bisikleti, ön ucu yarım veya tam derecelik bir açıyla tekmelemek için bir açıyla denemek isterim, ancak ne yazık ki, doğrudan takılan yataklar bu ayar seçeneğini engelliyor. 160-E'nin en büyük hatası da bu: Yarış, tamamen kurulum ve ayar ile ilgilidir, ancak bir geometri ayarlama seçeneği veya bir açı setine sığma özelliği olmadığı için bu bisiklet, sürücüye tam bir seçenek seti sunmaz.

AAOoJVw.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Yeti'nin katkısından uzaklaşan Shimano'nun EP8 motoru, pürüzsüz, izlenebilir performansı ve iyi homurdanması ile beni etkilemeye devam ediyor. Yine de Specialized'in en iyi genel motoru ve bu konuda daha yumuşak ve daha sessiz bir motor yaptığını düşünüyorum. Ve EP8'de ayrıca, motor açılıp kapanırken bir "çırpma" olarak kendini gösteren biraz kırbaç var ve bunu biraz saf buluyorum.

Ve Shimano'nun 630Wh'lik bir pilden daha büyük bir şey sunmasını isterdim çünkü sürmeye devam etmek istediğimde her zaman bir serseri, ancak pil durma zamanının geldiğini söylüyor. Bununla birlikte, 160-E'de pili bırakmak ve değiştirmek oldukça kolaydır, bu nedenle ekstra bir pil için 900 $ 'a kadar para biriktirirseniz, partiyi devam ettirebilirsiniz. Menzil açısından, koşullara göre değişir elbette, ancak en sevdiğim e-bisiklet döngülerinden birini (20 mil, 3800 fit tırmanma, tümü tek parça) yalnızca “Trail” modunu kullanarak yaptım ve sürüşü bitirdim. kalan pilin yüzde 31'i ile bir saat 50 dakikada.

AAOoypi.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Bu bisikletten en iyi şekilde yararlanmanız için size bir ipucu bırakacağım: kendinizi iyi durumda tutun. Her şeyden çok, üst vücut gücümün (veya eksikliğimin) 160-E'den en iyi şekilde yararlanmamı engellediğini hissettim. 160-E'yi kontrol etmek zor değil; sadece ilgili kuvvetler ve ağırlıklar, ortalama dağ bisikletinden farklı bir güç seviyesi gerektirir. Ve bir e-bisiklet sürmenin egzersiz olmadığını söyleyenlere: bir numara, boşverin ve iki numara, 50 kiloluk bir 160-E kapın ve bulabileceğiniz en dik kayalık patikada olabildiğince hızlı sürün. ve eğer sonuna kadar nefes nefese kalmazsan, sana bir bira ve kurabiye (ya da reşit değilsen sadece bir kurabiye) alacağım.

AAOoJUN.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Yeti 160-E—Son Düşünceler

Arkadaşlarıma e-dağ bisikleti sürmenin başlı başına bir şey olduğunu söyledim: Dağ bisikleti sürmek gibi değil ve kesinlikle motosiklet sürmek gibi değil. Hiçbir e-bisiklet, 160-E gibi aklımda bu izlenimi pekiştirmedi: Burada başka hiçbir bisiklette deneyimlemediğim hız ve yetenek var. Bununla birlikte, 160-E'yi daha uygun, çok yönlü, çok amaçlı bir e-bisiklet ve daha yumuşak patikalarda sürmek daha eğlenceli bulduğum Specialized Levo ile aynı sınıfa koymuyorum. 160-E ise aksine, biraz daha hızlı yol tutuşu sağlayan bir enduro bisikleti tercih eden ve her sürüşün her anında kendilerinin ve bisikletlerinin sınırlarını zorlayan sürücüler için mükemmeldir.

Kaynak:Bicycling

mountain-bike-2706904.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.