Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Tamamen elektrikli kargo gemisi sessizce ve otonom olarak hareket ediyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Tamamen elektrikli kargo gemisi sessizce ve otonom olarak hareket ediyor

Yara Birkeland, kargo gemilerinin geleceği olabilir. Konteyner gemisi pil gücüyle çalışıyor, sıfır emisyon üretiyor ve insanlı mürettebatı yok. Bu büyük tekne, hareketlerini kilometrelerce öteden izleyen bir ekiple otonom olarak seyrediyor. CNN'nin Çarşamba günü bildirdiğine göre, şimdi dört yıllık bir çalışmanın ardından Birkeland ilk yolculuğuna hazır.

AANJI4s.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Geminin geliştirilmesinden sorumlu Norveçli şirkete göre, amaç Herøya kasabasından ayrılıp Brevik'e yanaşmak. Hemen büyük okyanus seferleri yapmayacak, ancak her şey yolunda giderse, geminin günümüzün fosil yakıt yakan kargo gemilerine benzer şeyler yapabildiğini gösterecek. Gemide, pillerden elde edilen 7 megavat-saatlik enerji, gemiye 13 knot veya 15 mil / saat azami hız sağlıyor. Bir yandan vızıldarken, bu süreçte 103 konteyner taşıyabilir.

Gemi insan yardımı olmadan hareket etmesine rağmen, hala insanların içindekileri yüklemesi ve boşaltması gerekiyor. Bu, Yara'nın insanları da bu sürecin dışında tutmak için gelecekte otonom vinçlere ve diğer makinelere yapacağı yatırımlarla değiştirmek istediği bir şey. İnsan emeği olmadan, bu nakliye yöntemi daha uygun maliyetli hale gelir.

Kaydedilen ilerleme etkileyici, ancak otonom teknolojiler henüz emekleme aşamasında. Kendi kendini süren arabalar gibi, otonom teknelerin de engeller, trafik ve daha fazlası gibi zorluklarda gezinmesi gerekir. Bir bisikletçiden kaçınan kendi kendini süren bir araba prototipini, limandaki diğer gemilerden uzak duran otonom bir nakliye gemisiyle değiştirin. Ancak dünya ulaşım sektörlerini karbondan arındırmak için yarışırken, kargo gemileri odaklanılması gereken en önemli yer.

Kayan: RoadANDShow

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.