Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Virgin Hyperloop hızlı pod-slinging tüpünün sizi nasıl taşıyacağını görün


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Virgin Hyperloop hızlı pod-slinging tüpünün sizi nasıl taşıyacağını görün

AANE7nz.img?h=588&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Aslen Elon Musk tarafından tasarlanan fütüristik bir tüp içinde hızlı tren konsepti olan Hyperloop, Virgin Hyperloop'un izniyle makyajlandı. Şirket, sürücüleri şehirler arasında jet uçağı hızlarında kırbaçlayan elektromanyetik olarak tahrikli yolcu bölmelerinin güncellenmiş vizyonunu ortaya koyan aşağıdaki konsept videosunu Pazartesi günü yayınladı.

Hyperloop'u, neredeyse vakum ortamına sahip bir tüpün içinde çalışan, böylece neredeyse tüm sürtünme ve hava direncini ortadan kaldıran ve saatte 670 mil (saatte 1.070 kilometre) hıza kadar konforlu seyahat sağlayan bir maglev treni olarak düşünün. Birkaç on yıl öncesine dayanan ve 21. yüzyıl için Musk tarafından açık kaynaklı bir beyaz kağıtta güncellenen düşük basınçlı seyahat fikirlerine dayanan teknoloji için diğer kavramlar, bir tüp içinde bir maglev treni gibi görünüyordu.

Virgin's Take, bunun yerine karavanlarda seyahat eden ancak binicileri farklı hedeflere ulaştırmak için ayrılabilen daha küçük bölmeler kullanıyor.

Virgin, pille çalışan sisteminin günümüzün maglev trenlerinden daha verimli olduğunu ve ayrıca iklim değişikliğine katkıda bulunan hiçbir doğrudan emisyon yaratmadığını iddia ediyor. Şirket, "uçak hızlarında, yön başına saatte on binlerce yolcu taşımayı" hedefliyor.

AANE2cb.img?h=378&w=672&m=6&q=60&o=f&l=f

Tabii ki, bu gerçeklik en az birkaç yıl uzakta. Şirket, 2027'de ticari faaliyetlere başlamak istediğini söyledi, ancak ödeme yapan herhangi bir müşteri bir hiper döngü kapsülüne adım atmadan önce geliştirme, hükümet düzenlemelerinde gezinme ve inşaat açısından yapılması gereken çok şey var.

Şirket, geçen Kasım ayında iki yöneticisinin şirketin çeyrek millik test pistinde bir hiper döngüde yolculuk yapmasıyla tarih yazdı.

Hyperloop, ABD Senatosu tarafından onaylanan ve Meclis tarafından kabul edilmesi planlanan trilyon dolarlık altyapı faturasına dahil edildikten sonra başka bir destek alabilir. Şimdilik, yine de umut verici bir boru, ee... tüp rüyası olmaya devam ediyor.

Kaynak: CneT

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.