Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

New York'un ilk kadın valisi Hochul, 'saçmalıkları' sona erdirme sözü verdi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

New York'un ilk kadın valisi Hochul, 'saçmalıkları' sona erdirme sözü verdi

ALBANY, NY (AP) - Kathy Hochul, selefinin gücünü ve cinsel olarak kötüye kullandığına dair şikayetler üzerine aylarca dikkati dağıldıktan sonra işine geri dönmek için umutsuz bir eyalet hükümetinin kontrolünü Salı gece yarısı inme sırasında New York'un ilk kadın valisi oldu. kadın çalışanları taciz etti.

AANGdg8.img?h=788&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Buffalo'dan 62 yaşındaki Demokrat Hochul'un Salı günü Albany'de 16 aylık görev süresi boyunca açıklamalar yapması ve yemin etmesi bekleniyordu.

Eyaleti, görevden alma tehdidi gerçek olana kadar seçilmiş New York Demokratlarının çoğunluğundan istifa çağrılarına uzun süre direnen Andrew Cuomo'nun görev süresinin son aylarının damgasını vurduğu “dikkat dağıtıcıları” aşma sözü verdi.

Cinsel taciz iddialarından haberdar olmadığını ve Cuomo ile yakın çalışmadığını söyleyen Hochul, kimsenin işyerini "zehirli" olarak adlandırmayacağına söz verdi.

Hochul, son iki haftayı eyalet ve yerel yetkililerle, Cuomo'nun görev süresinin son aylarında dikkati dağılan son aylarında eylemsizlik nedeniyle sert eleştirilerle karşı karşıya kalan bir yönetime liderlik etmeye hazırlanan eyalet ve yerel yetkililerle görüştü: COVID-19 kiralık yardımını çok yavaş göndermekten okullarda maskeleri zorunlu kılmamaya kadar. COVID-19 hastaneye yatışları arttıkça, yetişkinlere eğlence amaçlı marihuana satışlarının yasallaştırılmasını yavaşlatmak için.

AANG2gR.img?h=788&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Sol eğilimli savunucular ve milletvekilleri, New York'un tahliye moratoryumunu 31 Ağustos'un ötesine uzatmak istiyorlar. Ev sahibi grupları, New York'un kiracıları ve ev sahiplerini daha fazla borçla yüklemek yerine parayı kapıdan alması gerektiğini söylüyor.

Geçen hafta Hochul, vali olduktan sonra devletin okullarda maskeleri zorunlu kılabileceğini söyledi - bu yetkiye sahip olmadığını söyleyen Cuomo'nun aksine.

Ve pot satışlarının yasallaştırılmasını "uzun zamandır gecikmiş" olarak nitelendirdi ve nihai yıllık gelirde 300 milyon dolarlık tahminleri neşelendirdi.

63 yaşındaki Cuomo, Pazartesi günü istifa mektubunu tantanasız teslim etti ve gelecek planları belirsiz.

Hochul, 2012'de Kongre'ye yeniden seçilmeyi kaybetti ve 2014'te, ılımlı ve sol eğilimli New Yorkluların desteğiyle uzun süredir kazanan Cuomo'nun aday arkadaşı olarak koştu.

AANGkWt.img?h=788&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Hochul, vali yardımcısı olarak bir New York Şehri Demokratını seçeceğini ve 2022'de vali adayı olmayı planladığını söyledi.

Demokrat Parti Başkanı Jay Jacobs, Hochul'u "zorlu" bir aday olarak övdü.

Hochul'un ayrıca, kocasının 2016'dan bu yana Buffalo merkezli Delaware North'ta genel danışman olarak yaptığı işten herhangi bir çıkar çatışmasını nasıl önleyeceğini ayrıntılarıyla anlatması bekleniyor. Şirket, New York kumarhanelerini işletiyor ve son zamanlarda mobil spor bahislerinin geçişi için devlet yetkilileriyle lobi faaliyeti yürütüyor. .

Delaware North'un ayrıca eyalet otoyol otoritesi ve bir eyalet parkı ile 49 milyon dolarlık imtiyaz sözleşmesi var ve Buffalo Bills' Highmark stadyumunda imtiyazlar işletiyor. Faturalar, vergi mükelleflerinin 1.4 milyar dolarlık yeni bir stadyumun kapsanmasına yardım etmelerini istiyor. Delaware Kuzey sözcüsü Glen White, şirketin devlet yetkilileriyle görüşmelere dahil olmadığını söyledi.

Bekçi grupları, çıkar çatışması algısını önlemek için Hochul'un kocasının istifa etmesi gerektiğini söylüyor.

White, Brian'ın New York meselelerinde "herhangi bir doğrudan etkileşime girmemek için son derece dikkatli olduğunu" söyledi.

Hochul, eyaletin 57. valisi. Aynı zamanda skandalın ortasında istifa eden bir valinin yerine geçen ikinci kişi: David Paterson, 2008'de bir fuhuş skandalı üzerine istifa eden Eliot Spitzer'in yerine geçti.

Cuomo, aynı cinsiyetten evlilik, ücretli aile izni, silah kontrolü ve nihayetinde eyalet çapında 15 dolarlık bir asgari ücretten geçme rekorunu kırdı.

Ancak, Cuomo'nun, güvenlik detaylarında bir eyalet polisi ve onu resmi konutunda el yordamıyla taciz ettiğini söyleyen bir yönetici asistanı da dahil olmak üzere en az 11 kadını cinsel tacizde bulunduğunu tespit eden başsavcılık ofisi tarafından denetlenen bağımsız bir soruşturmanın ardından, Cuomo'nun siyasi desteği çöktü.

Hochul, potansiyel işe alımlarla görüşürken mevcut çalışanları 45 gün boyunca tutmak için bir yönetici emri imzalayacağını söyledi. Ancak, Cuomo personelinin, Cuomo'nun kendisini cinsel olarak taciz ettiğini söylediğinde eski bir yardımcısına hukuka aykırı bir şekilde misillemede bulunduğunu tespit eden soruşturmada etik olmayan davrandığı tespit edilen hiç kimseyi tutmayacağına söz verdi. Cuomo, herhangi birine uygunsuz bir şekilde dokunduğunu reddediyor.

Cuomo, kadınlara rızaları olmadan dokunmak için potansiyel cezai soruşturmalarla ve huzurevinde yaşayanlar arasında COVID-19 ölüm oranını en aza indirmek ve pandemi ortasında 5 milyon dolarlık bir COVID-19 liderlik kitabı anlaşması yazmak için eyalet kaynaklarını kullanmak için eyalet ve federal soruşturmalarla karşı karşıya.

Yeni vali, bu soruşturmalarda Cuomo'nun yönetimini savunmak için avukatlara ödeme yapmaya devam edip etmeyeceğine karar verecek.

Kaynak: AP Associated Press

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.