Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Komik Köpek Kemiği “Dogbone” Döner Kavşak Tasarımı Kaza ve Yaralanmaları Daha aza İndirdiği Açıklandı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Komik Köpek Kemiği “Dogbone” Döner Kavşak Tasarımı Kaza ve Yaralanmaları Daha aza İndirdiği Açıklandı

AANEpcF.img?h=629&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Döner kavşakları kullanmaktan kişisel olarak hoşlanmayabilirsiniz. Özellikle çok şeritli olanlar göz korkutucu olabilir. Trafik ışığı kontrollü kavşaklar açık ara norm olduğu için pek çok kişiye aşina değiller. Ancak, "köpek kemiği" lakaplı alışılmadık bir döner kavşak tasarımının uygulanmasının kazalardan kaynaklanan yaralanma oranlarının nasıl büyük ölçüde düştüğünü gördüğünüzde, tereddütünüzü yeniden düşünebilirsiniz.

AANEbx7.img?h=519&w=924&m=6&q=60&o=f&l=f

Indiana, Carmel şehri, 100'den fazla yerinde - iddia edildiğine göre diğer tüm Amerikan şehirlerinden daha fazla - dolambaçlı tasarım için bir tür canlı laboratuvar haline geldi. Çift gözyaşı damlası olarak da bilinen yeni tarz döner kavşakların birçoğu, Carmel'de birkaç yoğun, yüksek hızlı kavşakta kuruldu. Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü, kurulumdan sonraki kaza oranını inşaat öncesi iki yıllık verilerle karşılaştırdı. Sonuç? Her türden toplam kazada yüzde 63'lük şaşırtıcı bir düşüş ve yaralanmayla sonuçlanan kazalarda yüzde 84'lük bir azalma.

AANEbwy.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Köpek kemiği dönel kavşakları, hızlı bir arter veya otoyolun daha küçük bir caddeyle kesiştiği yerlerde kullanılır. Biraz yonca yaprağı kavşağına benziyor, ancak kesişen yolun merkezinde birleşen trafiği yavaşlatma ve ayırma ek yararı ile. Buradaki diyagram akışı açıklar. Başlıca faydaları, genel hızı azaltmak (aynı zamanda trafiği engelleyen bir kırmızı ışıkla karşılaştırıldığında trafiğin akışını sağlamak) ve karşıdan gelen ve dik açılı çarpışmaları önlemek için trafiği fiziksel olarak ayırmaktır.

Sürücülerin dolambaçlı akış düzenlerine alışması biraz zaman aldığından, tamamen güneş ışığı ve güller değil. IIHS, geleneksel çok şeritli döner kavşaklarda, sürücünün aşina olmamasına bağlı olarak küçük kazalarda bir artış olduğunu tespit etti. Ancak sürücüler trafiğin akışına alıştıkça bu küçük kazaların azalması bekleniyor. Her iki durumda da, Amerikan dönel kavşakları üzerine daha fazla çalışma tamamlandıkça, döner kavşakların – ve özellikle yeni köpek kemiği dönel kavşağının – faydaları artıyor.

Kaynak: MotorTrend

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Komik Köpek Kemiği “Dogbone” Döner Kavşak Tasarımı Kaza ve Yaralanmaları Daha aza İndirdiği Açıklandı

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.