Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

21. Yüzyılın Belirleyici Gücü: Türkiye


ölümü_düsünün

Önerilen İletiler

Bu millet geçmişte olduğu gibi bugün de tüm dünya Müslümanlarının özlemini çektiği barış ve güvenlik ortamını oluşturmakta öncü rol oynayacaktır. 21. yüzyıl, Allah’ın izni ile, tüm Müslüman ve Türk halkları için aydınlık bir çağ olacaktır.

 

Türkiye, tarihinde imparatorluk kurmuş, 700 yıl boyunca hüküm sürmüş büyük bir devletin mirasçısıdır.

 

Şu anda Kafkaslar’da, Balkanlar’da ve özellikle Ortadoğu’da yaşanan savaşların, karışıklıkların, acıların yaşandığı yerlerde, Türkiye’nin mirasçısı olduğu Osmanlı İmparatorluğu döneminde istikrar, huzur ve barış vardı. Türkiye, yüzyıllarca bu ortamı muhafaza etmesini bilen devletin devamı olarak, yeniden aynı huzur ve barış ortamının tesisinde öncü rolü oynayabilir.

 

Türkiye bölgede hem yönetim anlayışı olarak hem de bölge insanlarının inanç, kültür ve yaşamlarıyla ortak dokulara sahip olmamızdan kaynaklanan doğal bir lider konumundadır. Mevcut yapısıyla, demokratik ortamı, yetişmiş insanı, tarihi misyonuyla hem bölgedeki halklar tarafından bu şekilde algılanan hem de artık batı dünyasının gözünde de aynı konumda görülmek istenen ülke Türkiye’dir.

 

Doğu ve Batı arasında bir başka deyişle İslam Medeniyeti ve Batı Medeniyeti arasında köprü vazifesi görebilecek, İslam dünyasının sorunlarına yakın bir ülke olarak çözümler getirebilecek, aynı zamanda İslam ülkelerinin batı ile olan ilişkilerini en iyi düzenleyebilecek ülke de yine Türkiye’dir.

 

Müslümanların yaşadığı coğrafyanın, Osmanlı’nın mirasçısı olan Türkiye’nin öncülüğüne, birleştiriciliğine, sevgi ve şefkatli yönetim ve yaşam şekline ihtiyacı var.

 

Bu coğrafya, geçtiğimiz 20. yüzyılda dünyanın en kanlı, en karışık ve en huzursuz bölgeleriydi. Bu bölgelerde yaşayan Müslüman halklar iç savaşlar, işgaller, sürgünler ve mülteciler gördü. Özellikle etnik ve dini farklılıklara dayanan çatışmalar, bu geniş coğrafyayı kan ve gözyaşı ile suladı. 21. yüzyılın hemen başlarında yaşanan gelişmeler ise -kalıcı bir çözüm bulunamazsa- bu bölgelerdeki istikrarsızlığın artarak devam edeceğini gösteriyor.

 

Oysa bu coğrafya bir zamanlar böyle değildi. Aksine, bu bölgelerde asırlar süren bir istikrar, barış ve huzur dönemi yaşanmıştı. Balkanlar'da 19., Ortadoğu'da ise 20. yüzyıla kadar süren bu istikrarın kaynağı ise, bu bölgelerdeki Osmanlı hakimiyetiydi.

 

Osmanlı’nın İslam Ahlakı

 

Osmanlı İmparatorluğu’nun sınırları ve etki alanı içinde, üç dine ve sayısız mezhebe mensup, dilleri, kültürleri, ırkları birbirinden farklı milyonlarca insan, asırlar boyunca barış içinde yaşadı.

 

Peki Osmanlı bunu nasıl başardı?

 

Bu sorunun cevabı, Osmanlı’nın kendine rehber edindiği İslam ahlakıydı. Osmanlı Devleti'nin en büyük hedefi, İslam’ın bayraktarlığını yapmak, İslam adaletini ve ahlakını dünyaya yaymaktı. Bu nedenle de Osmanlı, fethettiği topraklarda Allah'ın Kuran’da emrettiği gibi, hiçbir zora ve baskıya başvurmadı. Farklı grupları büyük bir adalet ve hoşgörüyle yönetti. Osmanlı yönetimi için sadece Müslüman halkların değil, kendisine tabi olan her dinden insanın rahatı ve mutluluğu önemliydi.

 

Osmanlı padişahları, kendilerinden yardım isteyenler Müslüman olmasalar da onlara yardım etmiş ve bunun Allah’a karşı bir sorumluluk olduğunu bilmişlerdi. Bu, iman edenlere Kuran’da bildirilen bir emirdir. Bir ayette şöyle buyurulur:

 

Eğer müşriklerden biri senden güvenlik isterse ona güvenlik ver, öyle ki Allah’ın sözünü dinlemiş olsun. Sonra onu güvenlik içinde olacağı yere ulaştır. Bu, onların elbette bilmeyen bir topluluk olmaları nedeniyledir. (Tevbe Suresi, 6)

 

Osmanlı padişahlarının Allah ve peygamber sevgisi adaletli, merhametli ve dolayısıyla da başarılı bir yönetim kurmalarını sağladı. Piri Paşa’nın Yavuz Sultan Selim için sarf ettiği sözler, Osmanlı Padişahlarının örnek ahlakını ortaya koymaktadır:

 

“Kendilerini padişah bilmezlerdi. “Hak Teala’nın zavallı ve yoksul kullarının ve yeryüzündeki tüm kullarının güvenliğini sağlamaya gönderdiği değersiz biriyim” derlerdi.”

 

Osmanlı’nın yaşamaktan şeref duyduğu İslam ahlakı, insana kendi aleyhinde olsa bile adaleti emrediyordu. Kuran’da Allah’ın bildirdiği bu ahlak özelliği, Osmanlı’nın ve tüm dünya Müslümanlarının üstün adalet anlayışının temelidir.

 

Ey iman edenler kendiniz, anne babanız ve yakınlarınız aleyhinde dahi olsa Allah için şahitler olarak adaleti ayakta tutun. Onlar ister zengin olsun, ister fakir olsun; çünkü Allah onlara daha yakındır. Öyleyse adaletten dönüp hevalarınıza uymayın. (Nisa Suresi, 135)

 

Din ve vicdan hürriyeti, Osmanlı İmparatorluğu’nda titizlikle uygulandı. Osmanlı topraklarında kilise, havra ve camiler yanyanaydı. Bu nedenle başta katolik Avrupa’nın katı baskılarına maruz kalan Ortodoks Balkan halkları olmak üzere pek çok halk, çoğu kez Hıristiyan yöneticiler yerine Osmanlı hakimiyeti altında yaşamayı tercih etti. Sadece Hıristiyanlar değil, 15. yüzyılın sonlarında İspanya’dan sürülen yahudiler de kitleler halinde, adaletinden ve hoşgörüsünden emin oldukları Osmanlı yönetimine sığındılar.

 

Türk Milleti’nin Öncülüğü

 

Bugün söz konusu coğrafyada yaşayan milletlerin hepsi Osmanlı’nın adaletine, hoşgörüsüne ve kendilerine sağladığı barış ortamına şahitlik etmiştir. Yıllardır bu topraklarda süregelen savaş, karmaşa ve düzensizlik yüzünden huzura, güvenliğe ve barışa hasret kalmış olan mazlum Müslüman halklar yeni bir Osmanlı’nın özlemi içindedir.

 

Dünyanın etnik ve dini çeşitliliği bakımından en geniş yelpazesine nizam vermiş olan Müslüman Türk Milleti, tüm dünya Müslümanları için büyük önem taşımaktadır.

 

Bu millet geçmişte olduğu gibi bugün de tüm dünya Müslümanlarının özlemini çektiği barış ve güvenlik ortamını oluşturmakta öncü rol oynayacaktır. Bu millet geçmişte olduğu gibi bugün de sabrı, imanı ve güzel ahlakı ile mazlumun yanında, zalimin karşısında olacak, tüm dünyanın özlemini çektiği barış ve güvenlik ortamını oluşturacaktır. 21. yüzyıl, Allah’ın izni ile, tüm Müslüman ve Türk halkları için aydınlık bir çağ olacaktır.

 

 

Saygi ve selamlar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yanılıyorsun arkadaşım.Tekbaşına islami değerleri rehber edinmek bir imparatorluğu bu denli uzun vadeli

ayakta tutmaya yetmez. Fatih Sultan Mehmet'i incelediğinizde Matematik,fizik ve diğer bilim dallarına olan

ilgisini görebilirsiniz. Sanata ve sanatçıya verdiği destekte onun bilimle sanatı aynı potada eritme çabala

rından yalnızca birkaçıdır.Toprakları fethetmek herşey demek değildir.Gücünün zirvesindeki Osmanlı

İmparatorluğu,ne zaman dünyadaki gelimenin gerisinde kalmaya başlamıştır.İşte o andan itibaren

İmparatorloğun kaçınılmaz sonu gerçekleşmiştir."Biz osmanlının torunlarıyız dünyayı titreten yedi cihana

nam salmış atalarımız var" söylemiyle ancak kendi milliyetçi egonuzun ruhunu okşayabilirsiniz.Gerçeklerin

değil.Bakınız bizim gibi az gelişmi yada (batının ara gazı tabiriyle) gelişmekte olan ülkelerin tek çıkar yolu

vardır.Oda üretim yapması,bunun dışında bir çıkar yol göremiyorum.Bugün otomotiv sanayiinde hala

yabancı ülkelere bağımlıyız.Cari açık ekim ayı sonunda 2.5 milyar dolar.Sattığımızdan fazla 2.5 milyar

dolar dış alım fazlası gerçekleştirmişiz.Siz bakmayın hükümetlerin pembe tablolar sunduklarına ekonomik

veriler bizim üretmeden tükettiğimizin bir göstergesidir.Her yıl ödenen dış borç rakamlarımıza bakarsak

neden borcumuz hala azalmıyor diye hayıflanabiliriz.Üretmeyen toplumun yönetenleri dolaylı vergilerle

benzin,doğalgaz,elektrik vs. ye yüklediği vergilerle hayali bütçeler oluşturuyorlar.Birçok üretici enerji

tüketiminin yüksekliğinden şikayet ederek,Bulgaristan,Romanya gibi ülkelerde fabrikalar kuruyor.

Siz hangi milliyetçilikten bahsediyorsunuz.Adam bulgara,romene vergi veriyor.Kendi ülkesinden adeta

kaçıyor.Böyle bir tablo karşısında nasıl üretimi artırabilirsiniz.Bu forumun konvansiyonel sağcıları 50

yllık içi boş milliyetçi söylemleri tekrarlıyorlar.Ve tabi bunların karın doyurmadığıda bir gerçek.

Sayın ölümü_düşün bırakın bu tatlı masalları çocuklarımız,torunlarımız ve gelecek nesillerimiz dillendirsin.

Bize düşen bugün ülkenin sosyal refah düzeyini artırmanın önünü açacak,ekonomideki başarısızlığı örtmek

için türban gibi suni gündemlere günü kotarmayı düşünen siyasetçilerin gerçek gelişmeyi tökezleten

kirlenmişlikten arındırmak olmalıdır.Yoksa bende dedemin dedesinin dedesiyle gurur duydum ama,bu gün

geçip karşıma bre eş...k herif nedir bu memleketin hali dese ben ona ne derim??????

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hocam islam kültürü zaten sizi bu değer yargılara götürüyor...Bunun tarih te örnekleri var ancak ilk şart islam...Bunu siz araştırırsanız daha iyi anlayabilirsiniz...Kaynak sunamıyorum maderetör ler den uyarı aldım...Saygı ve selamlar...

 

Dedikleriniz gerçek olsaydı yönetim biçimi şer'i yasalara dayanan ülkelerin şu anda sizin belirttiğiniz

düzeyde olmaları gerekirdi.Kaynak gösteremiyorum çünki moderatörler izin vermiyor demişsiniz.

O halde kaynağı siz bize sunun.Bu kadar büyük iddiaları desteklemek için bir miktar emek harcamak

sanırım sizin açınızdan zor olmayacaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ölümü düşünün doğru seyler yazmıssın ne zaman osmanlı padişahlarının içkiye ve kadına düşküğü başladı batışıda hızlandırdı.

...

marcus un dediği bir nokta var

Tekbaşına islami değerleri rehber edinmek bir imparatorluğu bu denli uzun vadeli ayakta tutmaya yetmez. Fatih Sultan Mehmet'i incelediğinizde Matematik,fizik ve diğer bilim dallarına olan

ilgisini görebilirsiniz. Sanata ve sanatçıya verdiği destekte onun bilimle sanatı aynı potada eritme çabalarından yalnızca birkaçıdır.

....

islam dini bilim ve tekniği her zaman desteklemiş geçmişteki ünlü doktorlar bilim adamları matematikciler müslümandır. bilindiği üzere şimdiki bize demokrasi dersi vermeye kalkan avrupadan daha adil yönetim ve insan haklarına saygı vardı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ARKADAŞLAR HEPİNİZİN SÖYLEDİKLERİ DOĞRU BİR ÇOK NOKTADA SİZE KATILIYORUM AMA bu hayallerin gerçekleşmesi için abd ye ab ye ve barzani gibilere hizmet eden değil güçlü tsk gibi milletine hizmet eden bir hükümet lazım ülkemizin son 5 yılda düştüğü aşağılanma duygusu milliyetçilik kavramının ayağa düştüğü ATATÜRK isminin kirletildiği aşağılandığı TÜRK adının aşağılandığı YÜCE TÜRK BAYRAĞININ kendilerine bayrak bulamamış paçavrayı bayrak edinen kanıbozukların ayaklarının altında çiğnendiği bir sistemle bu ülke bu hayallere ve ülküye ulaşılamaz bize yeni KANUNİLER ,FATİHLER ,ATATÜRKLER lazım..

TEOMAN DAN YÜCE ATATÜRKE KADAR TÜM BAŞBUĞLARIMIZIN RUHU ŞAD OLSUN

BİZ EVLADI FATİHANIZ BİZLER ATATÜRKÜN EMANET ETTİĞİ CUMHURİYETİN BEKÇİLERİYİZ

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ARKADAŞLAR HEPİNİZİN SÖYLEDİKLERİ DOĞRU BİR ÇOK NOKTADA SİZE KATILIYORUM AMA bu hayallerin gerçekleşmesi için abd ye ab ye ve barzani gibilere hizmet eden değil güçlü tsk gibi milletine hizmet eden bir hükümet lazım ülkemizin son 5 yılda düştüğü aşağılanma duygusu milliyetçilik kavramının ayağa düştüğü ATATÜRK isminin kirletildiği aşağılandığı TÜRK adının aşağılandığı YÜCE TÜRK BAYRAĞININ kendilerine bayrak bulamamış paçavrayı bayrak edinen kanıbozukların ayaklarının altında çiğnendiği bir sistemle bu ülke bu hayallere ve ülküye ulaşılamaz bize yeni KANUNİLER ,FATİHLER ,ATATÜRKLER lazım..

TEOMAN DAN YÜCE ATATÜRKE KADAR TÜM BAŞBUĞLARIMIZIN RUHU ŞAD OLSUN

BİZ EVLADI FATİHANIZ BİZLER ATATÜRKÜN EMANET ETTİĞİ CUMHURİYETİN BEKÇİLERİYİZ

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.