Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Abu Dabi, Orta Doğu'nun ilk kuantum süper bilgisayarını kutudan çıkardı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Abu Dabi, Orta Doğu'nun ilk kuantum süper bilgisayarını kutudan çıkardı

Abu Dabi'de ve Ağustos'ta derin uzaydan 100 kat daha soğuk bir sıcaklığa ulaşmak mümkün olacak.

AANneLm.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Ama bu yaz sıcağından kaçmakla ilgili değil.

Başkentin Teknoloji İnovasyon Enstitüsü'ndeki kuantum fizikçileri, Orta Doğu'nun ilk kuantum bilgisayarını oluşturmaya başladılar.

"Bu, BAE'yi böyle bir konuda araştırma yapmak için bilinen bir varlık olarak haritaya koyacak. Kıdemli bir araştırmacı olan Boulos Alfakes, The National'a verdiği demeçte, bu tüm Arap dünyası için büyük bir başarı" dedi.

Emirates, Singapur veya İsrail gibi - karşılaştırılabilir büyüklükteki ülkeler - tamamen müttefiklere bağımlı olamaz. Kendi teknolojik stratejilerini geliştirmeleri ve egemen olmaları gerekiyor. bu temel

Profesör Jose Ignacio Latorre, Kuantum Araştırma Merkezi, Teknoloji İnovasyon Enstitüsü

Süper bilgisayarın "beyni"nin çalışması için, birer birer santimetrelik çipin aşırı derecede soğuk bir ortamda çalışması gerekir.
Sabit derin dondurucuyu sağlayabilen iki seyreltme buzdolabı, Finlandiya'dan “son derece kırılgan bilimsel ekipman” olarak işaretlenmiş devasa ahşap kasalarda geldi. Abu Dabi'de Emirates Global Aluminium tarafından üretilen kuantum çipini tutacak alüminyum, o kadar uzağa gitmek zorunda değildi.

TII'ye bağlı yedi laboratuvardan biri olan Kuantum Araştırma Merkezi'nin araştırma şefi Profesör Jose Ignacio Latorre, BAE'de ileri teknoloji konusunda liderlik geliştirmenin çok daha uzun vadeli bir vizyonun başlangıcı olduğunu, gördüğü bir hareket olduğunu söyledi. ulusal güvenlik ve ekonomik kalkınma için kritik öneme sahiptir.

"Teknolojiye sahip olan ülkeler ile teknolojiye bağımlı olan ülkeler arasında dramatik bir fark olacak" dedi.

“Emirlikler, Singapur veya İsrail gibi, karşılaştırılabilir büyüklükteki [ülkeler] tamamen müttefiklere bağlı olamaz. Kendi teknolojik stratejilerini geliştirmeleri ve egemen olmaları gerekiyor. Bu esastır” dedi.

Fütüristik, daha hızlı, daha iyi
Kuantum bilgisayar, tipik bir modern versiyondan çok daha hızlı işlem yapabilen bir makine olarak tanımlanan bir tür süper bilgisayardır.

Birler ve sıfırların birleşimi olarak düzenlenmiş "bitleri" kullanan geleneksel bilgisayarların aksine, kuantum bilgisayarlar "kübitler" kullanır ve parçacıkların aynı anda iki durumda var olabileceği kuantum mekaniğinden yararlanır. Bu, aynı anda birden fazla sonucu değerlendirmelerine izin vererek bilgi işlem güçlerini büyük ölçüde artırır.

Alan emekleme döneminde. Gerçek dünya uygulamaları devam ederken, kanser tedavisi bulmak veya evrenin kökenleri hakkındaki soruları yanıtlamak gibi bir kuantum bilgisayarın bir gün çözebileceklerinin fütüristik örneklerine hala birkaç yıl var.

TII'nin seyreltme buzdolaplarının içindeki aşırı düşük sıcaklıkta bile, süper bilgisayarın devreleri, çevre ile kaçınılmaz etkileşimler onu bozmadan önce, yalnızca bazı mikrosaniyeler boyunca tutarlı bir süper iletken durumda ("çalışıyor" olarak bilinir) kalabilir. Ancak yüzlerce kontrollü kuantum işlemini yürütmek sadece birkaç nanosaniye sürer.

Bu kuantum operasyonları başladığında, Abu Dabi araştırmalarını yapay zeka ve ilaç keşfi için kuantum algoritmaları, yeni nesil navigasyon cihazları ve kuantum sonrası bir dünyada verileri daha güvenli hale getirecek kriptografi gibi uygulamalara odaklayacak.

Prof Latorre, Birleşik Arap Emirlikleri, Çinli, İspanyol, İtalyan ve Portekizli üyeleri içeren çok uluslu bir grup olan 26 kişilik ekibini bir laboratuvar inşa etmek üzere bir araya getirirken, aynı zamanda BAE'deki özel sektörle ve üniversitelerle bağlantı kuruyor. alanında doktora adaylarının birlikte çalışacakları yolları belirlemek.

Yerel kuantum hesaplama kapasitesini geliştirme çabalarının eğitim ve yetenek geliştirme olmadan "işe yaramaz" olacağını söyledi.

Ülkeyi bir bütün olarak ele almamız gerekiyor” dedi. "Şirketlere, petrol ve gaza, telekomünikasyona ihtiyacımız var, bu yüzden yeni bir teknoloji geldiğinde, buna hazırsınız ... bu çabalar üniversitelerdeki çabalarla birleşmeli ve sanayiyi de devreye sokmalıdır."

"İnsanlar ne kadar eğitimliyse, gezegenimiz o kadar makul olmalı."

Kaynak: The National

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.