Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Samsung Halihazırda Galaxy Z Fold 3'ün bir parçası Olan yeni OLED teknolojisini tanıttı: Yüzde 25 Daha Uzun Batarya


Önerilen İletiler

  • Admin

Samsung Halihazırda Galaxy Z Fold 3'ün bir parçası Olan yeni OLED teknolojisini tanıttı: Yüzde 25 Daha Uzun Batarya

Samsung'un akıllı telefon sevkiyatlarındaki küresel lider konumu Xiaomi'nin tehdidi altında olsa bile, Güney Koreli elektronik devi, egemenliğinin tartışılmaz olduğu katlanabilir segmentinde yenilenmiş bir hamle yapıyor. Bu bağlamda, Kore devinin bir yan kuruluşu olan Samsung Display, güç tüketimini azalttığını iddia ettiği ve geliştirilmiş bir Panel Altı Kamera (UPC) ve çevre dostu tasarım sunduğu yeni Eco² OLED teknolojisini tanıttı. Daha da önemlisi, en son katlanabilir Samsung Galaxy Z Fold 3'ün yolunu çoktan buldu.

AANmHog.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Güç tüketen 5G telefonlar pazarda daha baskın hale gelirken, daha az enerji tükettiği söylenen yeni Eco² OLED teknolojisi, doktorun normal akıllı telefonlar için de sipariş ettiği şey olabilir.

Samsung Display'in dizüstü bilgisayarlar için OLED panelleri, gıpta edilen yeşil sertifika alıyor

Samsung Display, akıllı telefonun güç tüketimini azaltmak için yeni teknolojiyi ortaya koyuyor

Samsung Display, OLED panelleriyle oyun pazarlarını hedefliyor
Daha parlak ekran, daha az pil tüketimi

Samsung Display bir basın açıklamasında, Eco² OLED'in, kontrastı artırırken ve görünürlüğü artırırken, panelin dış ışığı yansıtmasını önlemek için tipik olarak ekranlara takılan opak plastik bir levha olan ek bir polarizör katmanına olan ihtiyacı ortadan kaldıran entegre bir polarizöre sahip olduğunu söyledi. Eco² OLED'in yaptığı piksel yapısından yararlanarak yansımayı azaltmaktır.

Basit bir ifadeyle, yeni OLED'in daha az pil tüketen daha parlak bir ekran sağladığı söyleniyor.

Şirket, "Geleneksel bir polarizör, panelin üstüne koyu bir film tabakası eklediğinden, cihazınızın etkin bir şekilde görüntülenmesi için daha fazla ışık ve güç gerektirir, iletim oranı yüzde 50'nin üzerinde azalır" dedi.

Samsung Display'in dahili testinin, Eco² OLED'in mevcut polarizöre kıyasla %25'e kadar daha az güç tüketirken iletim oranını %33 artırdığını gösterdiği söyleniyor.

Eco² OLED, daha çevre dostu hale getirmek için plastiği de azalttı.

Samsung Display Mobil Ekran İş Birimi Başkanı ve Başkanı Sungchul Kim şunları söyledi: "Eco² OLED'e ek olarak Samsung Display, teknolojileri optimize etmeye ve pil tüketimini azaltan organik malzemeler üretmeye devam edecek."

Ancak panel kamera altında nasıl yardımcı olur?
Çoğunuzun bildiği gibi, panel altı kamera kurulumu, temel olarak, dikkat dağıtıcı çentikler olmadan gerçek bir tam ekran deneyimi elde etmek için ekran panelinin altına yerleştirilmiş, mobil cihazlar için öne bakan bir kameradır. Samsung, UPC'yi ilk kez Samsung Galaxy Z Fold 3'te bir katlanabilir içine yerleştirdi.

Samsung, Eco² OLED tasarımının, araya giren kamera çentikleri ve çerçeve ihtiyacını ortadan kaldıran kusursuz bir ekrana sahip yükseltilmiş bir UPC'ye izin vereceğini söylüyor.

"Eco² OLED paneli yalnızca piksel yoğunluğunu optimize etmekle kalmıyor, aynı zamanda polarizörü ortadan kaldırmanın ek faydasıyla, UPC'ye daha fazla ışık maruz kalıyor, böylece kamera modülündeki geçirgenliği artırıyor. Ve kamera deliğinin üstüne uygulanan minimum piksellerle, Eco² OLED, gerçek bir tam ekran tasarım sağlar ve görüntülenebilir alanı artırır, böylece kullanıcılar favori uygulamalarına, eğlencelerine ve oyunlarına erişmek için kesintisiz bir tuvale sahip olur."

Samsung, ABD, Kore, Birleşik Krallık, Çin ve Japonya dahil yedi pazarda Eco² OLED'in patentini aldı.

Kaynak: techradar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.