Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Samsung'un yeni katlanabilir telefonları bir fiyat indirimi ile geliyor, ancak yine de size en az 1.000 dolara mal olacak


Önerilen İletiler

  • Admin

Samsung'un yeni katlanabilir telefonları bir fiyat indirimi ile geliyor, ancak yine de size en az 1.000 dolara mal olacak

Yıllardır, akıllı telefonlarımızın belirli bir şekilde görünmesi gerektiğini düşünmeye şartlandık: her yıl daha da büyüyen kütük benzeri dikdörtgenler.

Ancak bu ekranlar genişledikçe, bazılarımız onları ellerine ve ceplerine sığdırmakta zorlandık ve diğerleri, daha da üretken olmamıza yardımcı olup olamayacaklarını merak etti. Bu sorunların her ikisini de çözmek için Samsung, Huawei ve Motorola gibi şirketler, akıllı telefonlar için esnek, bükülebilir ekranları benimsedi ve yıllarca süren tamiratlardan sonra nihayet daha geniş bir kitle için hazır olabilirler.

Bu hafta Samsung, Galaxy Z Flip 3 ve Galaxy Z Fold 3 adlı bir çift yeni katlanabilir cihazı tanıttı. Ekran teknolojisindeki gelişmeler sayesinde, bir kol ve bacak ödemek zorunda kalmayacaksınız - belki sadece bir kol. Samsung, giriş seviyesi katlanabilir cihazının fiyatını 1.000 dolara düşürdü, bu da katlanabilir bir telefonun nihayet Apple ve iPhone 12 Pro'larıyla rekabet edebileceği anlamına geliyor.

Ticari olarak satılan ilk katlanır telefonlar 2019'da ortaya çıktı ve gülünç derecede pahalı olmalarının yanı sıra - 2.000 $ düşünün - aynı zamanda o kadar deneysel hissettiler ki, çok azımız bu fikre katıldı. Yapanlar, tam olarak olması gereken yerde olmayan dayanıklılık ve yazılım konusundaki kalıcı endişelerle yaşamak zorunda kaldılar.

Samsung Galaxy Fold sonunda burada. Dikkatli tutun.
O zamandan beri, yazılımdaki bazı pürüzler giderildi ve şirketler doğal olarak kırılgan olan bu cihazları daha dayanıklı hale getirmenin yollarını buldular, ancak geniş bir pazara hitap edemeyecek kadar pahalı kaldılar. Ancak Samsung, olağandışı fiyat indirimlerinin dünya çapında katlanabilir bir çılgınlığı başlatmaya yardımcı olabileceğini umuyor.

Samsung'un mobil bilgi işlem ürün stratejisi üst düzey yöneticisi Stephen Hawke, “İnsanların daha geleneksel, üst düzey akıllı telefonlar için ödemeyi bekledikleri alemde olduğumuzu hissediyoruz” dedi.

AANcjhK.img?h=753&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Çok yakında büyük bir seçim yapmanız gerekecek: iPhone gibi geleneksel bir akıllı telefona mı bağlı kalmalısınız? Yoksa hayatınıza biraz daha iyi uyum sağlayabilecek, kaygan, katlanabilir bir cihaza mı atlamalısınız? Samsung'un birbirinden çok farklı katlanır telefonlarının ikisi ile de biraz zaman geçirdim. İşte ilk çıkarımlarım.

Büyük telefonlar küçülebilir

Diğer akıllı telefon sahipleriyle yaptığım neredeyse tüm konuşmalarda, hemen hemen her zaman bir şikayet geldi: Telefonlar çok büyüyor.

Açık olduğunda, Z Flip 3 kesinlikle büyük bir telefon: Normal bir akıllı telefon ekranı gibi görünen ve aynı işlevi gören 6,7 inçlik uzun bir ekrana sahip. (Z Flip 3'ün olağandışı olduğunun tek işareti, ekranın ortasından geçen kırışıklıktır.) Ama işin eğlenceli kısmı şu: 2000'lerin ortalarında, flip-phone sahibi benliğinizi kanalize edebilir ve o büyük ekranı kapatabilirsiniz. Z Flip 3'ün küçük bir kareye dönüştüğü nokta, ceplere ve tıka basa dolu çantalara fazla telaşlanmadan sığar.

Z Flip 3, bir çift yüksek kaliteli 12 megapiksel arka kamera ve telefonun oradaki en pahalı Android cihazlardan bazıları kadar hızlı çalışmasına yardımcı olan bir Qualcomm Snapdragon 888 işlemci gibi başka niteliklere de sahip. 1,9 inç dışa bakan bir ekran da vardır, böylece telefonu açmadan gelen mesajları okuyabilir ve müziğinizi kontrol edebilirsiniz. Ve çoğu zaman farkı görmek için hala baskı altında olsanız da, ülkenin kablosuz taşıyıcıları için 5G desteği ile birlikte geliyor.

Samsung ayrıca, aşınma ve yıpranmaya daha iyi dayanması için telefonun esnek ekranını ve çevresindeki metal muhafazayı güçlendirdi. Küvetinize yanlışlıkla daldırılması gereken noktaya kadar suya dayanıklıdır. (Sadece mümkün olan en kısa sürede balık tuttuğunuzdan emin olun.)

Hızlı performans her zaman yardımcı olur ve Samsung'un tasarım değişiklikleri nedeniyle muhtemelen bu telefonu daha önceki modellerde olduğu kadar bebek yapmanız gerekmeyeceği gerçeği de öyle. Buradaki çekiliş, temel olarak normal, çok büyük bir akıllı telefonun sunduğu her şeyi, normal boyutunun yarısına kadar küçülen bir pakette elde etmenizdir.

AANcbAN.img?h=1112&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Büyük telefonlar daha da büyüyebilir

Samsung'un diğer yeni katlanır telefonu Galaxy Z Fold 3 bundan daha farklı olamazdı. Şirketin 1.000 dolarlık katlanabilirliği tamamen taşınabilirlikle ilgiliyse, Z Fold 3 tamamen esneklikle ilgilidir.

Bu telefonun başlangıç fiyatı 1.800 dolar. Bu, geçen yılki modelin lansmanında maliyetinden yaklaşık 200 $ daha az, ancak çoğu insan için hala acı bir hap. Yine de, Z Fold 3'ün aslında bir telefon ve küçük bir tablet olmak üzere iki aygıtın bir arada olmasına yardımcı oluyor.

Kapalı olduğunda, bu telefon kesinlikle muazzamdır - belirli bir yaştaki okuyucular için, onu tanımlamanın en iyi yolu “chonky” olabilir. Yine de, uçtan uca uzanan dar bir dokunmatik ekrana sahip olduğundan, normalde yaptığınız gibi telefon görüşmeleri yapabilir, ailenize mesaj gönderebilir veya Instagram'da zaman harcayabilirsiniz. Her zaman hoş olmuyor, ancak tam akıllı telefon deneyimi ihtiyacınız olduğunda yanınızda.

Ancak Z Fold 3'ü açtığınızda, video izlemek veya e-kitap okumak için çok daha iyi olan 7,6 inç ekrana sahip küçük bir tablet haline geliyor. Diyelim ki bir belgeyi düzenlemeniz gerekiyor - Z Fold 3'ü bir dizüstü bilgisayar gibi açıp ekranın yarısını kaplayan büyük bir klavyede yazabilirsiniz. Samsung'un yazılımı her zaman net veya kolay hale getirmez, ancak o büyük ekranda birden fazla uygulamayı yan yana çalıştırabilirsiniz.

AANcji7.img?h=729&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Bu yılki Z Fold 3, daha ucuz kardeşiyle aynı 5G desteğine, yüksek güçlü işlemciye ve dayanıklı tasarım değişikliklerine sahip, ancak telefonun çekiciliğini artıran iki numara daha var. Birincisi, bir kameranın içeri bakması için çirkin bir çentik veya küçük bir delik kullanmak yerine, Samsung aslında o büyük, katlanır ekranın altına bir kamera yerleştirdi. Selfie'leriniz ve görüntülü görüşmeleriniz bunun için daha iyi görünmeyecek, ancak akıllı telefon tasarımının geleceğinin bizi nereye götürebileceğine dair bir ipucu.

Daha da önemlisi, bu katlanabilir telefon, Samsung'un S Pen kaleminin belirli sürümleriyle de iyi çalışıyor. Uyumlu bir kalem için fazladan en az 50 $ ödemeniz gerekecek, ancak not almayı tercih ederseniz ek maliyet buna değer olabilir - Z Fold 3 zaten bir defter gibi açıldığından sadece uygun görünüyor.

Bu yeni telefonlar bazen ne kadar gösterişli görünse de yine de bazı uyarılarla geliyorlar. Bazı uygulamalar, Z Fold 3 gibi telefon-tablet hibritlerinde düzgün çalışacak şekilde oluşturulmamıştır, ancak Samsung bu sorunu kendi yazılımıyla düzeltmeye çalışıyor. Bu arada, nispeten az sayıda uygulama Z Flip 3 gibi modellerde yeni veya farklı bir şey sunuyor, ancak bu, katlanabilir telefonların daha popüler hale gelmesi durumunda da değişebilir.

Samsung yaptığı tüm çalışmalar için bu sorunları kendi başına çözemez. Her zaman olduğu gibi, yazılım geliştiriciler - ve normal akıllı telefon alışverişi yapanlar - katlanır telefonların yatırıma değer olduğuna karar verene kadar bir bekleme oyununa kilitlendik.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.