Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Otonom quadrotor, drone yarışında iki insan pilotu yendi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Otonom quadrotor, drone yarışında iki insan pilotu yendi

Kendi kendini süren arabaların aksine, otonom dronlar genellikle "A" dan "B"ye güvenli bir şekilde gidebilirler, ancak bir drone yarışında bir insan pilotu yenebilirler mi? Şimdiye kadar cevap "hiçbir şekilde" oldu, ancak şimdi, Zürih Üniversitesi'nden (UZH) araştırmacılar, yapay zeka destekli bir drone'nun deneysel bir yarış pistinde iki insan pilotu yenmesine izin veren bir algoritma yarattı. Çalışma, kurtarma, teslimat ve diğer işler için daha verimli dronlara yol açabilir.

AAMyUuw.img?h=706&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Geçmişte araştırmacılar, optimum yörüngeyi hesaplamak için basitleştirilmiş dörtlü sistemler veya uçuş yolları modelleri inşa ettiler. Ancak bu sefer, drone'nun sınırlamalarını tamamen açıkladılar. Doktora öğrencisi ve yazar Philipp Foehn, "Ana fikir, uçuş yolunun bölümlerini belirli ara noktalara atamak yerine, algoritmamızın drone'a tüm yol noktalarından geçmesini söylemesi, ancak bunu nasıl veya ne zaman yapacağını söylememesidir" dedi.

Yapay zekaya karşı insan ırkı için araştırmacılar, karşılaştırmanın adil olması için insan pilotların devre üzerinde eğitim almasına izin verdi. Drone'nun tam konumunu gerçek zamanlı olarak algoritmaya göndermek için harici kameralar kurdular. Hem insanlar hem de yapay zeka eğitildikten sonra, algoritma insanları her turda yendi ve önyükleme için daha tutarlı bir performansa sahipti.

Araştırma, çoklu yol noktalarına sahip karmaşık ortamlarda bile gerçek dünya uygulamaları için daha hızlı dronlara yol açabilir. Bir sonraki adım, sistemi daha az hesaplama gerektiren hale getirmek ve harici kameralar yerine yerleşik olarak çalışmasına izin vermektir. UZH'nin Robotik ve Algı Grubu başkanı Davide Scaramuzza, "Bu algoritma, dronlar, denetim, arama ve kurtarma ve daha fazlasıyla paket teslimatında çok büyük uygulamalara sahip olabilir" dedi.

Kaynak: E

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.