Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

4.9 ton ağırlığındaki dünyanın ilk 3D baskılı çelik köprüsü Amsterdam'da halka açıldı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

4.9 ton ağırlığındaki dünyanın ilk 3D baskılı çelik köprüsü Amsterdam'da halka açıldı

3D filmleri ve tabloları duymuş olabilirsiniz, ancak 3D çelik baskılı bir köprüde yürümeye cesaret edebilir misiniz? Amsterdam, yoğun yaya trafiğine dayanacak şekilde inşa edilen dünyanın ilk binasını yeni kurdu.

Bir basın açıklamasına göre, şu anda yayalara ve bisikletlilere açık olan köprü, Imperial College London tarafından yapıldı ve inşa edilmesi dört yıldan fazla sürdü. Köprü, Hollanda Kraliçesi Máxima tarafından kamuoyuna açıklandı.

Yaklaşık 40 fitlik yapı 4,9 ton ağırlığında ve kurulu sensörler kullanılarak dikkatle izlenecek. Yapımcılar, sürüme göre köprülerin yapısal durumunu ve halkın bununla nasıl etkileşime gireceğini izleyecek. Sensörlerden toplanan veriler, fiziksel köprüyü taklit edecek olan köprünün dijital versiyonuna aktarılacaktır. Bu şekilde, içerik oluşturucular fiziksel köprünün performansını dijital olana karşı test edebilir.

AAMu06D.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Köprü, Amsterdam'ın Red Light Bölgesi'ndeki Oudezijds Achterburgwal kanalı üzerine kuruldu ve 15 Temmuz'da açıldı.

“Yaya trafiğini kaldıracak kadar büyük ve güçlü bir 3D baskılı metal yapı daha önce hiç inşa edilmedi. Yapıyı ve bileşenlerini baskı süreci boyunca ve tamamlandıktan sonra test ettik ve simüle ettik ve sonunda halka açık olduğunu görmek harika, "İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bölümü'nden Imperial ortak katkıda bulunan profesör Leroy Gardner söyledi. serbest bırakmak.

Köprü nasıl oluşturuldu? Dört endüstriyel robot kullanılarak inşa edildi ve yaklaşık altı ay baskı aldı. Yayına göre, Hollandalı şirket MX3D tarafından yönetilen kaynak torçları, robotlar tarafından köprünün basılı her katmanını yapıştırmak için kullanıldı.

AAMu6Wi.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Sensörlerden toplanan veriler, fiziksel köprüyü taklit edecek olan köprünün dijital versiyonuna aktarılacaktır. Bu şekilde, içerik oluşturucular fiziksel köprünün performansını dijital olana karşı test edebilir.

Köprüyü bir fikirden bir geçit haline getirmek için, Imperial College'ın Çelik Yapılar Araştırma Grubu, basılı elemanlar üzerinde yıkıcı kuvvet testleri, geçit üzerinde gerçek dünya testleri ve gelişmiş bir sensör ağının geliştirilmesi üzerine araştırmalar yaptı. serbest bırakmak.

Projenin diğer eş direktörü Leroy Gardner, "3D baskı, inşaat sektörü için malzeme özellikleri ve şekiller açısından çok daha fazla özgürlük sağlayan geniş fırsatlar sunuyor" diye ekledi. "Bu özgürlük aynı zamanda bir dizi zorluğu da beraberinde getiriyor ve yapı mühendislerinin yeni yollarla düşünmesini gerektirecek."

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.