Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

14 Yaşında 2 Metre 26 Santimetre Boyundaki Çinli Basketbolcu Zhang Ziyu Durdurulamıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

14 Yaşında 2 Metre 26 Santimetre Boyundaki Çinli Basketbolcu Zhang Ziyu Durdurulamıyor

Giannis Antetokounmpo'nun basketbol sahasında baskın bir güç olduğunu düşünüyorsanız, Zhang Ziyu'yu görene kadar bekleyin.

2f8ff88e-e5eb-11eb-9aba-1b7e08262541_ima

Zhang, Perşembe günü Çin sosyal medya sitesi Weibo'da, takımını U15 Ulusal Basketbol Ligi'nde bir şampiyonaya götürürken rakiplerine karşı yükselen görüntüleri sayesinde viral hale gelen Çin'den 14 yaşında bir kız. Ne kadar uzun? China's Global Times'a göre, 2.26 metre veya 7 fit, 4.9 inç ölçüyor.

South China Morning Post'a göre, Perşembe günkü şampiyonluk maçında Zhang 42 sayı, 25 ribaund ve altı blok kaydetti.

Bariz karşılaştırma Yao Ming'e, ama bu tam olarak doğru değil, değil mi? Zhang'ın Yao'nun listelenen boyundan sadece bir inç daha kısa olduğu bildirilse de, rakiplerine kıyasla, Yao'nun diğer NBA oyuncularına göre olduğundan çok daha uzun. Sahadaki diğer tüm oyunculardan en az iki fit daha uzun olmalıdır.

Sonuç komik. Tüm vurgu makarasında, iki ayağın da yerden ayrıldığı iki oyun saydım. Aksi takdirde, düztaban dururken veya belki de parmak uçlarında kalkarken ribaund topluyor, şutları engelliyor ve turnikeler atıyor. O kadar uzun ki zıplamak tamamen gereksiz.

Savunmacılar kollarını gidebildikleri kadar yükseğe kaldırsalar bile Zhang'ın çenesine zar zor ulaşıyorlar ve Zhang kolaylıkla şut atabiliyor. Yine de Zhang'ın rakiplerine kredi vermelisin. Tamamen rakipsizler ama onu durdurmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Özellikle videonun başında hava atışını alan kız takdire şayan. Olabildiğince yükseğe zıplıyor ve Zhang sadece sakince topu bir takım arkadaşına veriyor.

Zhang her zaman akranlarının üzerinde yükseldi. Times'a göre, birinci sınıfta 5' 3" ve altıncı sınıfta 6' 10" idi. Zaten anne ve babasının ikisinden de uzun. Adı açıklanmayan babası, 7 metrelik eski bir profesyonel basketbol oyuncusu ve annesi Yu Ying, 6' 6" eski bir Çin milli takımı oyuncusu.

Kaynak: South China Morning Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.