Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Richard Branson'ın Virgin Galaktik Uzay Turizmine Bugün İtibarıyla Kapı Açtı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Richard Branson'ın Virgin Galaktik Uzay Turizmine Bugün İtibarıyla Kapı Açtı

Space-.jpg?w=800&quality=85

GERÇEK YA DA SONUÇLAR, N.M.—Richard Branson uzayın sınırına ulaştı ve güvenli bir şekilde Dünya'ya döndü; bu, milyarder girişimcinin bir uzay turizmi endüstrisi yaratmaya yardımcı olmak için onlarca yıllık çabasında bir dönüm noktası olan bir yolculuk.

Bay Branson ve diğer beş mürettebat üyesinin Pazar sabahı bir Virgin Galactic Holdings Inc. roket uçağıyla tamamladığı uzay yolculuğu, şirketin yolcuları uzaya ve uzaydan güvenli bir şekilde götürme yeteneğine güven veriyor.

Bay Branson'un kurduğu şirket olan Virgin Galactic, gelecek yıl ticari hizmete başlamayı ve yolculardan bu tür uçuşlar için yüz binlerce dolar ödemeyi planlıyor. Test uçuşu, sistemleri ve yolcu deneyimini değerlendirmenin yanı sıra güvenliğinin ek doğrulamasını sağlamayı amaçlıyordu. Özel uzay şirketleri tarafından geliştirilen araçlar, havayolları tarafından kullanılan uçaklara kıyasla çok daha az sayıda test edilmiştir.

İngiliz girişimci ve beş mürettebat üyesi, Dünya yüzeyinin 53,5 mil yukarısına tırmanarak bir uzay eşiğini geçti.

VSS Unity uzay gemisinin fırlatma uçağından ayrıldıktan sonraki 15 dakikalık yolculuğunun zirvesinde, mürettebat üyeleri koltuklarından açıldı ve kabindeki bir düzine pencereden Dünya'ya ve uzaya bakarak ağırlıksızlık yaşadı.

Bay Branson Pazar günü inişten sonra, "Alanı herkes için daha erişilebilir hale getirmek için buradayız," dedi. Tek endişesinin, yolculuğun gerçekleşmesini engelleyecek "küçük bir şey" olduğunu sonradan ekledi.

Uçuş, şirketlerden ve yatırımcılardan, uzun süredir bilimsel ve politik misyonları olan devlet uzay ajanslarının egemen olduğu, insan uzay uçuşuna dayalı uygulanabilir işler geliştirmeye yönelik daha geniş bir baskının parçası.

Unity'nin yolculuğu, birkaç dakikalığına, mürettebatı, Uluslararası Uzay İstasyonu ve Çin'in Tiangong kapsülünde bulunanlar da dahil olmak üzere, uzayda rekor düzeyde 16 kişinin bulunduğu anlamına geliyordu. Yatırımcı Dennis Tito'nun 2001 yılında bir Rus roketiyle istasyona yaptığı ziyaret gibi bazı özel turistler de dahil olmak üzere, 1960'lardan beri yüzlerce insan yörünge altı uzayı başarıyla ziyaret etti. şimdi yılda yüzlerce insanı taşıyabilecek işler geliştirmeyi taahhüt ediyor.

Diğer şirketlerin uzaya ve uzaydan yolcu taşımacılığında Virgin Galactic'e katılması bekleniyor. Elon Musk'ın Space Exploration Technologies Corp. veya SpaceX, bu yıl bir ödeme şirketinin CEO'sunu ve diğer üç kişiyi yörüngeye uçurmayı planlıyor.

Amazon.com Inc.'in kurucusu Jeff Bezos, kendisini ve diğer üç kişiyi 20 Temmuz'da bir şirket roketiyle yörünge altı uzaya götürmeyi planlayan uzay şirketi Blue Origin LLC'ye yatırım yapıyor. Blue Origin, Karman Hattı'nın üzerinde uçtuğunu söyledi, Birçok kişi tarafından uzayın başlangıcı olarak kabul edilen, Dünya'nın yaklaşık 62 mil üzerindeki bir sınır. Federal Havacılık İdaresi, uzayı 50 milden başlayarak tanımlar.

_104763770_vg_third_powered_flight_-_tak

Virgin Galactic lansmanı için New Mexico'da bulunan Bay Bezos ve Bay Musk, sosyal medya üzerinden Bay Branson'a tebriklerini ilettiler.

VMS Eve adlı bir uçak, Unity'yi taşıyan ET 10:40'ta kalktı. Yaklaşık 45 dakika sonra, uzay aracı uçaktan serbest bırakıldığında ve roketini ateşlediğinde gökyüzünde kırmızı bir parlama görüldü ve Unity'nin yükselmesine neden oldu. Kısa bir süre sonra uzay aracı uzaya ulaştı. ET 11:36'ya kadar, uçak ve uzay aracı gökyüzünde New Mexico'daki Spaceport America tesisine iniş yaparken görülebilirdi.

Tesiste, Virgin Galactic, gece yarısı TV sunucusu Stephen Colbert ve şarkıcı Khalid'i içeren canlı bir akış etkinliği düzenledi. New Mexico Valisi Michelle Lujan Grisham da dahil olmak üzere yaklaşık 500 konuk katıldı.

Vali Lujan Grisham, New Mexico'dan sağlanan fonlar ve yerel vergi doları kullanılarak inşa edilen Spaceport America tesisinin eyalet ekonomisini güçlendirmeye yardımcı olması gerektiğini söyledi. "Haritadayız," dedi. Sierra County web sitesine göre, yakınlardaki Truth or Consequences kasabası, sakinlerinin adını Hot Springs'ten değiştirmeye oy vermesinden sonra, aynı isimdeki yarışma programının bir bölümüne ev sahipliği yapma hakkını başarıyla kazandıktan sonra kendisini haritaya koydu.

_119346557_mediaitem119346556.jpg

UBS'nin geçen yılki bir tahminine göre, uzay turizmi 2030 yılına kadar yıllık 4 milyar dolara yakın gelir sağlayabilir.

Virgin Galactic, 2022'de ücretli yolcu uzay uçuşlarına başlamayı planladığını söyledi. Şirket, 80 milyon dolarlık mevduatla desteklenen gelecekteki uçuşlar için 600 rezervasyon bildirdi. Geçen yıl için 273 milyon dolar zarar bildirdi ve Blue Origin ve SpaceX ile karşılaştırıldığında, uzay turizmi sektörünün ortaya çıkmasına daha derinden bağlı bir iş modeline sahip.

Şirket, biletleri yeniden satmaya başladığında ne kadar ücret alacağını açıklamadı, ancak fiyatların çoğu insan için bir süreliğine erişilemeyecek gibi olması muhtemel. Virgin Galactic sözcüsü, Bay Musk'ın bilet sahiplerinden biri olduğunu söyledi. Şirket, en son yıllık raporuna göre geçmişte her biri 250.000 dolara kadar bilet sattı.

Pazar günkü uçuş, Unity'nin 22. uçuşuydu. 70 yaşındaki Bay Branson'a Virgin Galactic'in baş astronot eğitmeni Beth Moses; şirkette baş operasyon mühendisi olan Colin Bennett; ve Virgin Galactic başkan yardımcısı, hükümet işleri ve araştırmalara odaklanan Sirisha Bandla. Dave Mackay ve Michael Masucci uzay aracının pilotlarıydı. Bir sözcü, mürettebatın paraşütleri olduğunu söyledi.

Bay Branson, havayollarını, yolcu gemilerini, otelleri ve spor salonlarını içeren bir iş imparatorluğunun arkasında. Bu girişimler, Covid-19 pandemisinin seyahat ve turizm üzerindeki etkilerinden kurtulmaya çalışıyor. Son yıllarda, Bay Branson, uydu fırlatma şirketi Virgin Orbit'i de içeren uzay işlerini ana odak noktası haline getirdi. Pazar günü yaptığı açıklamada, bir hayırsever çabanın parçası olarak Virgin Galactic'in bir şirket uçuşunda iki koltuk vereceğini ve kazananlara Spaceport America tesisini gezdireceğini söyledi.

Etkinliğe katılan Virgin Galactic müşterisi Kerrianne Flynn, Aralık 2011'de bir uzay uçuşu için kaydolduğunu söyledi. Sonunda yolculuğu ne zaman yapacağından emin değil ama beklemeye değdiğini ekledi. “Oraya çıkmak gibisi olmayacak” dedi.

Kaynak: The Wall Street Journal

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Richard Branson, Jeff Bezos'u uzay yarışında geride bıraktı ve internet bu olayı şakayla karışık tiye aldı

Uzay milyarderlerinin savaşı. Richard Branson, Pazar sabahı, Blue Origin'in milyarderi Jeff Bezos'un uzay yolculuğuna çıkmasından dokuz gün önce Virgin Galactic SpaceShipTwo Unity ile uzayın sınırına uçtu.

AAM1GSv.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Branson, "Yeni bir uzay çağının şafağına hoş geldiniz" diye tweet attı.

  Branson, güvenli bir şekilde Dünya'ya geri döndü ve birçok mem ve çevrimiçi şaka yaptı.

Memlerin çoğu Branson ve Bezos arasındaki rekabetle dalga geçti.

Bir Twitter kullanıcısı, "Branson, Bezos ve Musk, Warren Buffett'ın garajına bir roket yaptığını ve hepsini uzaya fırlatacağını öğrenene kadar bekleyin" dedi.

Bir başkası daha ciddi bir rekabet diledi ve şöyle yazdı: "Adamım, keşke bu milyarderler kaç kişiye yardım edebilecekleri konusunda bu kadar rekabetçi hissetselerdi. 'Branson, işçi yardımlarını %15 artırarak Bezos'u yenmeye kararlıydı. Bezos %25 ile karşılıyor!' Ama hayır... uzay yarışları."

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'e ve elinde bir Amerikan bayrağı tutarken elektrikli sörf tahtasına bindiği 4 Temmuz'daki tuhaf videosuna bazı memler getirildi.

"Neden diğer garip milyarderler gibi uzaya uçmuyor?" bir tweet sordu.

Diğer memler, bol miktarda çizgi roman ve süper kahraman referansı ile bir saat boyunca uzayda dolaşan bir milyarder konseptinin tamamında eğlendi. Sonuçta Fantastik Dörtlü, deneysel bir uzay gezintisi sırasında güçlerini geliştirdi.

Kaynak: cNet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.